Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی، نرم‌افزاری طراحی کرده‌اند که قادر است ارتباط میان بیماری و آر.ان‌.ای جهش یافته را شرح دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران " دانشگاه ایالتی اورگن"(OSU)، یک برنامه رایانه‌ای طراحی کرده‌اند که راهی برای درک بهتر ارتباط میان ماده ژنتیکی جهش‌یافته و بیماری ارائه می‌دهد.

این نرم‌افزار موسوم به "bpRNA"، ابزاری برای شرح داده‌های به دست آمده از ساختارهای ثانویه "اسید ریبونوکلئیک" یا "آر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ان‌.ای"(RNA) است.

"دیوید هندریکس"(David Hendrix)، استادیار زیست‌شیمی و زیست‌فیزیک دانشگاه ایالتی اورگن و از نویسندگان این پژوهش گفت: این نرم‌افزار، قادر به تجزیه و تحلیل ساختارهای آر.ان‌.ای است. همچنین، حالت، توالی و جفت‌باز هر ویژگی ساختاری را ارائه می‌دهد و به این ترتیب، امکان بررسی ساختار آر.ان‌.ای را در مقیاس بزرگ فراهم می‌سازد.

عملکرد آر.ان‌.ای، با DNA که یک اسید ریبونوکلئیک دیگر است، صورت می‌گیرد تا پروتئین‌های مورد نیاز بدن را تولید کند. DNA، اطلاعات موروثی هر شخص را در بر می‌گیرد و آر.ان‌.ای، دستورالعمل‌های کدگذاری شده این اطلاعات را به محل ساخت پروتئین در داخل سلول می‌رساند. بسیاری از مولکول‌های آر.ان‌.ای، پروتئین را کدگذاری نمی‌کنند و این پروتئین‌ها، با نام آر.ان‌.ای‌ های کدگذاری نشده شناخته می‌شوند.

هنریکس ادامه داد: در آر.ان‌.ای‌ های کدگذاری نشده، نمونه‌های بسیاری از جهش‌های مرتبط با بیماری وجود دارند که احتمالا بر ساختار آنها موثر هستند و ما برای تحلیل آماری دلیل جهش‌های مرتبط با بیماری، باید تحلیل ساختار آر.ان‌.ای را به صورت خودکار درآوریم. آر.ان‌.ای، یکی از مولکول‌های اساسی و ضروری برای زندگی کردن است و ما برای درک چگونگی عملکرد آن، باید ساختار آر.ان‌.ای را درک کنیم.

ساختارهای ثانویه، تعاملات پایه‌ای درون یک پلیمر اسید نوکلئیک یا میان دو پلیمر هستند. DNA، به شکل دو مارپیچ در هم‌ تنیده است اما آر.ان‌.ای، ساختار مفرد دارد و می‌تواند تعاملات پیچیده‌ای را شکل دهد.

به گفته هندریکس، این نرم‌افزار، گسترده‌ترین و مفصل‌ترین پایگاه داده را در مورد ساختارهای آر.ان‌.ای ارائه می‌دهد.

وی افزود: این نرم‌افزار، فراتر از یک پایگاه داده است و می‌توان برای شرح هر موضوعی از آن استفاده کرد. پیش از ابداع این نرم‌افزار، راهی برای مشخص کردن محل قرار گرفتن هر یک از ویژگی‌های ساختاری، به صورت خودکار وجود نداشت. ما یک نقشه از محل قرار گرفتن هر ویژگی، با رنگ‌های کدگذاری شده آماده کرده‌ایم. شرح‌های ارائه شده، ما را قادر به شناسایی روند آماری مشخص‌کننده شکل ساختاری آر.ان‌.ای می‌سازند و شاید به پیش‌بینی ساختار ثانویه آر.ان‌.ای توسط الگوریتم یادگیری ماشینی کمک کنند.

پژوهشگران توانسته‌اند این ابزار را با موفقیت روی بیش از 100 هزار ساختار که بسیاری از آنها واقعا پیچیده بودند، آزمایش کنند.

هندریکس خاطرنشان کرد: هر روز، آر.ان‌.ای‌ های بسیاری کشف می‌شوند و پژوهشگران، در درک عملکرد آنها، پیشرفت می‌کنند. ما با درک این موضوع که ژنوم، سرشار از آر.ان‌.ای‌ های پیچیده است و آر.ان‌.ای‌ ها، مولکول‌های زیستی مهمی هستند که تاثیر زیادی بر سلامتی و بیماری دارند، کار خود را شروع کرده ایم.

مقاله مربوط به نرم‌افزار bpRNA، در مجله " Nucleic Acids Research" به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آر ان ای دي ان اي نرم افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۰۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟

 

وی در گفتگو با تابناک با تاکید بر اینکه تعیین عادلانه دستمزد یعنی دادنِ فرصتِ چانه‌زنی و اعمال نفوذِ برابر به تمام طرفین مذاکره گفت: مسئولیت تعیین دستمزد در قانون کار در چارچوب یک نظام چانه‌زنیِ سه‌جانبه است و مجلس ساختار چانه‌زنی ندارد. سپردنِ تعیین حقوق کارگران به مجلس، عملا به معنای بی‌صداترکردن و بی‌نظرتر کردنِ کارگران است.

میرغفاری گفت: شورای‌عالی کار تنها جایی است که کارگران می‌‎توانند بر سرِ معیشتِ خود چانه‌زنی کنند، که به نظر می‌رسد وزیر کار می‌خواهد همین را هم نقض و مسئولیت تصمیم‌گیری در رابطه با حقوق و دستمزد را واگذار کند.

نماینده کارگران در شورایعالی کار گفت: ایراد شورای‌عالی کار، به عنوان یک ساختار سه‌جانبه، این است که دولت به عنوان کارفرمای بزرگتر که قدرتِ بیشتری برای چانه‌زنی دارد، نهایتا در مورد دستمزدِ کارگران تعیین تکلیف می‌کند. اگر دولت در این ساختارِ سه‌جانبه نقشِ واسطه‌‎گری و تنظیم‎گریِ خود را به درستی انجام دهد و در مذاکراتِ مزدی و سایر مذاکراتِ شورای‌عالی کار، میانه‌گری کند به عدالت نزدیک می‌شویم. نیازی نیست برای دستمزدِ عادلانه کار را به مجلسِ شورای اسلامی که فاقدِ ساختار سه‌جانبه است واگذار کنیم.

میرغفاری تاکید کرد: سه جانبه‌گرایی انحصارا خاص ایران نیست؛ بیش از ۹۲ کشور عضو سازمان بین‌المللی کار با ساختار سه جانبه‌گرایی، حقوق و دستمزد را تعیین می‌کنند؛ حتی در کشور‌هایی که نظام سرمایه داری لیبرال در آن حاکم است نیز سه‌جانبه‌گرایی رعایت می‌شود.

 

وی بیان کرد: اینکه عده‌ای می‌گویند مذاکرات را به مجلس می‌سپاریم و نظرِ گروه کارگری را هم جویا می‌شویم، با سه‌جانبه‌گرایی فاصله دارد. سه‌جانبه‌گرایی همانطور که قبلا گفتم به معنای مذاکره و گفتگو در یک موقعیتِ برابر با شرکای اجتماعی است. نباید نقش کارگران را در مذاکراتِ مزدی بیش از این تقلیل داد، طوری که آن‌ها در مورد حقوق کارگران فقط یک نظرِ ساده بدهند! به این کار چانه‌زنی نمی‌گویند و چه بسا در سال‌های بعد همین را هم از آن‌ها بگیرند.

میرغفاری گفت: ساختار سه‌جانبه‌ی شورای‌عالی کار ذیل قانون کار و مربوط به بخش خصوصی است. قانون کار نیز یک قانون آمره است و برای جلوگیری از بهره‌کشی از کارگران در مقابل کارفرمایان نوشته شده است. همین قانون وظیفه‌ی تعیین حداقل حقوق را بر عهده‌ی شورایعالی کار گذاشته است. اگر قرار است قانونگذار برای حداقل دستمزد تعیین تکلیف کند، عملا واردِ حوزه‌ای شده که به آن ربطی ندارد. در واقع تصمیم‌گیری در مورد روابط بین کارگران و کارفرمایانِ بخش خصوصی وظیفه‌ی مجلس و دولت نیست که بدون حضور شرکای اجتماعی تصمیم بگیرند.

این نماینده کارگری گفت: این ساختار سه‌جانبه در دولت‌های مختلف نقض شده است، اما مسئله این است که باید برای قدرتمند کردن و واقعی‌تر کردنِ این ساختار تلاش کنیم. باید قدمی رو به جلو داشته باشیم نه اینکه هر روز یک قدم از حقوقِ خود عقب‌تر برویم؛ در واقع نباید فرصتِ چانه‌زنی را واگذار کرد.

دیگر خبرها

  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان