Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@16:06:38 GMT

مرد محصور این روزهای اقتصاد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۱۰۶۱

مرد محصور این روزهای اقتصاد

خبرگزاری شبستان: یورش های داخلی و خارجی علیه سیف همچنان ادامه دارد و او در میان این حملات سیاسی محاصره شده و به نظر می رسد تنها حامی رئیس کل بانک مرکزی رئیس جمهور است و باید دید چه زمانی این فضا بر دیدگاه روحانی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

خبرگزاری شبستان - زیر گروه دولت: اتو کشیده و مبادی آداب است و چنان فروتنانه پاسخ همه را می دهد که اگر در خیابان او را ببینید شاید نتوانید حدس بزنید که مسئولیت نظام پولی و بانکی کشور را برعهده دارد اما این روزها بختش او را یاری نمی کند تا جایی که از آمریکا گرفته تا بهارستان تهران همه قصد تحریم او را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی الله سیف نامی آشنا برای ایرانیان داخل و خارج است و روزی نیست که خبری از او در رسانه ها منتشر نشود یا به نقل از او یا علیه او.

 

سیف که از سال ۹۲ توانست اعتماد روحانی را برای رسیدن به ریاست کل بانک مرکزی جلب کند حالا پس از ۶ سال تلاش بی وقفه (به گفته خودش) روزگار سختی را سپری می کند. پس از آن که موسسه اعتباری کاسپین نتوانست تمام مطالبات و انتظارات مالباختگان موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز از دولت قبل را برآورده کند در تجمعات تمرکز گلایه ها به سمت ولی الله سیف بوده و حتی کاریکاتورهایی از چهره او در دست این مالباختگان دیده شده است.

 

همچنین افت ناگهانی ارزش پول ملی ایران در مقابل دلار و افزایش افسارگسیخته و جهشی قیمت ارز در اواخر سال 1396، انتقادات گسترده ای را نسبت به وی برانگیخت و در این میان اینکه اعضای خانواده ولی الله سیف مقیم خارج از کشور بوده و از فشارهای اقتصادی داخل ایران، متاثر نمی شوند مورد توجه رسانه ها قرار گرفت و از سویی دیگر هم تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه ای از رئیس جمهور خواسته بودند که سیف از ریاست کل بانک مرکزی استعفا دهد و علاوه براین در جریان سخنرانی سیف در مجلس در اوایل اردیبهشت، نمایندگان دور وی حلقه زدند و شعار استعفا سر دادند البته او هم بیکار ننشسته و گفته شده که از ۵ نماینده مجلس شکایت کرده است.

 

اما نامه ای که این نمایندگان به رئیس جمهور دادند با اقدام عملی و واکنش مثبتی از سوی روحانی و سیف مواجه نشد و به همین دلیل برخی رسانه ها در دو هفته گذشته جریان سازی خبری مبنی بر استعفای سیف منتشر کردند که در نهایت با تکذیب او مواجه شد.

 

همه این یورش ها به سمت ولی الله سیف در داخل در حالی انجام می شود که ترامپ هم چشم دیدن او را ندارد و در جدیدترین تحریم ها پس از خروج آمریکا از برجام رئیس کل بانک مرکزی کشورمان از سوی وزارت خزانه داری ایالات متحده تحریم شد.

 

این روزگار سخت معمولا زمانی در کشور متوجه مسئولی می شود که ساختار مشکل داشته و کسی به داد ساختار ها نمی رسد و قربانی کردن مسئول اولین نکته ای است که به اذهان می رسد.

 

البته سیف گویا پیش از این هم تجربه این روزگار سخت را در برهه ای داشته است. او در دوره ریاست بر بانک صادرات در دهه ۷۰ به دلیل اختلاس معروف آن دهه مورد انتقاد قرار گرفت. اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی در بانک صادرات در سال ۱۳۷۴ است که در جریان آن فاضل خداداد و مرتضی رفیق دوست به برداشت غیرقانونی از منابع بانکی متهم شدند.

 

مطلب دیگر این است که نباید نکاتی را فراموش کرد. نباید از اذهان خارج کرد که سیف در دوران مدیریت خود دستاوردهایی نیز داشته است. در دوران ریاست وی بر بانک مرکزی نرخ تورم مهار شده و از 40 درصد به 9.6 درصد رسیده است. میزان وام های بازپرداخت نشده با 15 درصد کاهش به 26.6 میلیارد دلار رسیده و هم اکنون حدود 11 درصد کل وام های اعطایی را شامل می شود.

 

 

 

 

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان مجلس برجام دولت فلسطین قرآن کریم نمایشگاه قرآن خبرگزاری شبستان دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد قوه قضائیه ولی الله سیف سیف رئیس کل بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۱۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم

یک اقتصاددان گفت: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابرتورم شویم. - اخبار اقتصادی -

عباس علوی راد کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز با وقوع جنگ غزه از سال گذشته شروع شد، گفت: در آن زمان می دانستیم که این افزایش قیمت گذراست، چراکه اعلام شد ایران در ایجاد این جنگ نقشی نداشته است و با گذشت 15 روز هم قیمت دلار بازگشت. 

وی افزود: ما بعد از آن مواجهه با مجموعه‌ای از شوک‌ها همانند موج‌های دریا به صورت سریالی مواجه هستیم که غیراقتصادی بوده است و تا همین چند وقت پیش که آخرین اتفاق یعنی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران رخ داد، شاهد التهاب در بازار بودیم که دلیل اقتصادی ندارد؛ بنابراین دیدیم که نرخ‌ها به سرعت تعدیل شد. در واقع در اینجا با موضوع اقتصادی مواجه نیستیم  بلکه مکانیزم آن از نوع انتظاراتی است.

علوی راد اظهار داشت: اقتصاد ما تحریم است و طبیعتا فعالان اقتصادی برای تامین ارز نگران می شوند و با توجه به تورم موجود، افراد برای مراقبت از منابعشان وارد عمل می شوند و دو فشار انتظاراتی از 2 کارگزار اصلی وارد می شود. یعنی این فضای ناامنی در شرایط سیاسی فعلی کشور دو گروه ذینفع نرخ ارز را تحت تاثیر قرار می دهد که شامل آن هایی که فعالیت مولد انجام می دهند و افرادی که به دنبال مراقبت از دارایی هایشان هستند می شود که نتیجه این موضوعات باعث فشار بر بازار ارز است. 

باید بار دیگر همچون گواهی سپرده 30 درصدی، نقدینگی را جذب کنیم

این کارشناس اقتصادی با ارائه پیشنهاداتی به بانک مرکزی ادامه داد: من به عنوان یک کارشناس اقتصادی در شرایطی مثل التهابات اخیر پیشنهاد می کنم بانک مرکزی باید از هر ابزاری که می تواند، استفاده کند تا مردم با اطمینان بیشتری نسبت به حفظ ارزش پولشان فعالیتی انجام دهند. به نظر من این گواهی سپرده 30 درصد را می توان با چند شرط، یک دور دیگر تکرار کرد. شرط اول این است که جابه جایی حساب در کار نباشد و کسی از این حساب برندارد و به بانک دیگری منتقل کند، بلکه سپرده جدیدی شارژ کند که این پیشنهاد برای کوتاه مدت کارساز است. 

وی افزود: بانک مرکزی باید با ابزارهای حاکمیتی که در اختیارش است، بتواند بخشی از این نقدینگی که روی بازار ارز فشار می‌آورد را جذب کند و می تواند به دید کوتاه مدت 6 ماهه روی این موضوع کار کند. من معتقدم نرخ سود برای جذب سپرده های مردم در این طرح باید به 35 درصد برسد. باید زمان های مختلف 3 ماهه، 6 ماهه و یک ساله را مدنظر قرار دهند تا افراد مختلف با درجه ریسک پذیری متفاوت، حق انتخاب داشته باشند. 

علوی راد در پایان با بیان اینکه یک متغیر بنیادین به نام رشد نقدینگی که بر نرخ ارز اثر می گذارد، به کمتر از 25 درصد که هدفگذاری بانک مرکزی بود رسیده است، اظهار کرد: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابَرتورم شویم، البته چون در شرایطی هستیم که جامعه نمی تواند این موضوعات را لمس کند، نمی تواند ارزش کار بانک مرکزی را هم به خوبی درک کند. کنترل ترازنامه بانک ها، کاهش نرخ رشد پایه پولی و کاهش نرخ رشد نقدینگی مجموعه ابزارهایی بود که از شدت آسیب‌ها کم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • رئیسی: امروز در غرب شاهد تقابل آشکار جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم/ گزارش وزیر نفت از سود ۱۲ همتی پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به دلیل زیان‌ده بودن رایگان واگذار شود/ اعلام خبر کاهش نرخ رشد پول از ۳۳ به ۱۶ درصد از سوی رئیس بانک مرکزی
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته