Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@11:02:35 GMT

احیا هویت تاریخی و میراثی خراسان بزرگ

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۲۸۳۶

احیا هویت تاریخی و میراثی خراسان بزرگ

قدس آنلاین: مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: موزه خراسان بزرگ یکی از بهترین موزه هاست که با بالاترن استانداردها احداث شده و هیچ موزه‌ای با آن نمی‌تواند رقابت کند.

محمد رضا کارگر هم زمان با هفته موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی در حاشیه جلسه هم اندیشی محتوای موزه خراسان بزرگ افزود: با تشکیل کمیته‌های مختلف محتوا و جمع آوری اشیاء هویت خراسان در حوزه خراسان بزرگ احیا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: اما محتوی و چیدمان دائمی آن با توجه به اهداف این موزه، تاکنون انجام نشده است و بیشتر به عنوان فضای نمایشگاهی از آن استفاده کرده ایم.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان این که برنامه ریزی‌های لازم برای تشکیل کمیته‌های مختلف مورد نیاز در حال انجام است، گفت: باید با تشکیل کمیته‌های مختلف سناریو و محتوی دائمی این موزه را تعریف شود که کمیته جمع آوری اشیاء باید درسطح خراسان برای جمع آوری اشاء اقدام کند و کمیته دیگر باید سناریوی موزه را تنظیم کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کارگر درباره سناریوی موزه گفت: این سناریو این گونه تعریف می‌شود که ابتدا مخاطب چه چیزی را در موزه ببیند و تا انتها چه نگاهی را در موزه خراسان داشته باشد.

وی افزود: کمیته محتویی با کمک دیگر کمیته‌ها تلاش می‌کند تا موزه تاریخ، مشاهیر، مردم شناسی و عرفان خراسان و صدها موضوع دیگر چگونه در کنار یکدیگر قرار گیرند و به شکلی و بیانی درستی تاریخ و هویت خراسان را معرفی کنند.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: باید در موزه به این مسئله پرداخته شود که خراسان به عنوان یک مرکز فرهنگی بزرگ در تاریخ ایران شکل گرفته و باعث شده است که بسیاری از فرهنگی‌های دیگر را غنی کند.

کارگرافزود: محتوی و سناریوی چیده شده در موزه باید بتواند درک درستی را از فرهنگ، هنر و تمدن خراسان را در ذهن مخاطب امروز شکل بدهد، هم چنین یک خراسانی با دیدن موزه خراسان احساس هویت بیشتر، غرور بیشترو امید بیشتر را بدست آورد.

تشکیل کمیته ویژه برای جمع آوری اشیاء تاریخی

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به تشکیل کمیته ویژه جمع آوری اشیاء تاریخی برای موزه خراسان گفت: ابزار یک موزه اشیاء هستند و سناریوی موزه با استفاده از اشیاء چیدمان می‌شود و مهم‌ترین وجه تشکیل دهنده موزه هستند و هر آن چه اشیاء مهم‌تر و غنی ترباشند، به انتقال وبیان پیام موزه کمک می‌کند، به همین دلیل این کمیته تشکیل شده است.

کارگر تصریح کرد: مقرر شد این کمیته اشیاء تاریخی مخازن و موجود در عرصه‌های تاریخی را بازدید و شرایط انتقال آن‌ها را بررسی و به کمیته محتوایی پیشنهاد کنند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی موزه خراسان بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۲۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه

به‌گزارش خبرگزاری مهر، احمد حمزه‌زاده با اعلام این خبر گفت: در جلسه هماهنگی برای برنامه‌ریزی‌های نمایشگاهی به مناسبت روزجهانی موزه‌ها انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز انجام خواهد شد که این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه آذربایجان از روز ۲۹ اردیبهشت افتتاح شده و به مدت سه ماه دایر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ابتکار بسیار زیبایی برای برگزاری نمایشگاه در سرتاسر ایران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها انجام شده است که برگزاری تورهای کودک محور با توجه به شعار «موزه‌داری برای پژوهش و آموزش» از جمله این برنامه‌ها در آذربایجان‌شرقی است.

وی اظهار کرد: تعداد ۱۱ استان برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان انتخاب شده‌اند که آذربایجان‌شرقی با دریافت اشیای نفیس مرتبط با منطقه آذربایجان از جمله چینی‌های آبی و سفید رنگ و سکه‌های ضرب تبریز، میزبان بازدیدکنندگان و علاقمندان در روز جهانی موزه‌ها واقع در موزه آذربایجان تبریز خواهد بود.

حمزه‌زاده گفت: همچنین یافته‌های جدید باستان شناسی در تپه چمن لیلان نیز در نمایشگاه روزجهانی موزه‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد که تاریخ اکتشاف و بهره‌برداری از فلز مس را به ۲۰۰۰ سال قبل‌تر در جهان منتقل می‌کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: با هماهنگی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروی انتظامی آذربایجان‌شرقی تمهیدات امنیتی برای حفظ امنیت موزه‌ها در نمایشگاه‌های روز جهانی موزه‌ها در کل استان به عمل خواهد آمد.

کد خبر 6090403

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم