Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-18@07:24:54 GMT

سالخوردگی از پیامدهای کاهش میزان باروری است

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۳۱۴۷

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر زهرا جامه بزرگ با اشاره به این که موضوع کنترل جمعیت و تنظیم خانواده در کشور برای اولین بار در سال ۱۳۳۷ شروع شده است، گفت: واحد بهداشت و تنظیم خانواده برای اولین بار در سال ۱۳۴۷ به عنوان یک واحد مجزا وارد بدنه وزارت بهداشت ایران شده است.
وی همچنین اضافه کرد: در دهه ۴۵ تا ۵۵ شمسی در ایران سیاست ها و شعار فرزند کم تر زندگی بهتر میزان رشد جمعیت در کشور را به ۷ و ۲ دهم درصد کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به این که موضوع کنترل جمعیت در سال های دفاع مقدس متوقف بود، اظهار داشت : نرخ رشد جمعیت در سال های بین ۵۵ تا ۶۵ شمسی رقمی حدود ۹ و ۳ دهم درصد را نشان می دهد، در حالی که رشد میزان بیکاری در کشور در آن زمان رقمی حدود ۲۴ درصد داشت.
وی همچنین در ادامه تصریح کرد : جمعیت ۹۰ میلیونی کشور ایران با ایراد سیاست های کنترل جمعیت در دهه ۷۰ به حدود هفتاد میلیون نفر کاهش پیدا کرد.
زهرا جامه بزرگی با اشاره به این که جمعیت ایران در دهه ۹۰ شمسی در حال رشد است، بیان کرد : در حالت کلی در کشور سیاست های جمعیتی همواره با موضوع تنظیم خانواده ارزیابی می شود، در حالی که سیاست های جمعیتی مجموعه تدابیری را شامل می شود که با توجه به شرایط برای بهبود وضع رفاهی جمعیت در نظر گرفته می شود.
وی با اشاره به این که متاسفانه کشور ایران مدیریت جمعیتی مناسبی ندارد، گفت : فقر مدیریت جمعیت به صورت مطلوب پیامدهای منفی بسیاری را در حوزه میزان باروری متوجه جامعه خواهد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین در ادامه اضافه کرد : سالخوردگی و تغییر ساختار جامعه از مهم ترین پیامدهای منفی است که می تواند از میزان باروری کم در کشور نشات بگیرد.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: سالخوردگی پیامد کاهش باروری رفاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ درصد سدهای کشور پر است

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا بیست‌وپنجم فروردین، حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۰.۰۸ میلیارد متر مکعب بوده و اکنون پُرشدگی سدها به ۶۰ درصد رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا بیست‌وچهارم فروردین، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۱۷۰.۲ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۰۳.۱ میلیمتر) ۱۶ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۷۸.۱) چهار درصد کاهش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان هرمزگان بوده که در این بازه زمانی ۷۵.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۵۳ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۲۱.۱ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش یافته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۶۲.۵ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۵ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۱۰ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا بیست‌وپنجم فروردین، ۱۴ میلیارد و ۵۵ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۴ میلیارد و ۶۱ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور ۱۰ درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۲ میلیارد و ۸۹ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۰.۰۸ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۰.۰۵ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۰ درصد رسیده است.

کد خبر 745032

دیگر خبرها

  • نتیجه عجیب قانون حمایت از فرزندآوری
  • خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری
  • پیشتازی بانک ملی در واگذاری ها با ثبت رکوردهای جدید
  • پیشتازی بانک ملی ایران در واگذاری ها با ثبت رکوردهای جدید توسط آینده پویا
  • ۶۰ درصد سدهای کشور پر است
  • ازدواج‌های صوری برای دریفات وام ازدواج!
  • شکست کامل قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اصرار | نرخ فرزندآوری سال ١۴٠٢چطور شد؟
  • دایره شوم تولید تورم و پیامدهای آن
  • امیر حسین ثابتی و «تنش زدایی»؛ سیاست «کنترل جمعیت» نیست که تغییر کرده باشد!
  • انتقادات صریح عباس عبدی : فکر می کنند با پرداخت قدری پول و اعتبار، مردم برای ازدواج و فرزندآوری صف می‌کشند؟ مشکل اصلی جوانان سقوط اقتصاد و درآمدست