Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@07:10:07 GMT

رفع موانع ازدواج و تسهیل در فرزندآوری ایرانیان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۳۴۳۳

رفع موانع ازدواج و تسهیل در فرزندآوری ایرانیان

به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام حمید درخشان نیا به مناسبت فرارسیدن روز ملی جمعیت آمده است: «سیاست‌های کلی جمعیت پس از طرح نگرانی‌هایی که در زمینه‌ رشد جمعیت کشور در سال‌های آخر دهه‌ هشتاد شمسی و به ویژه پس از اجرای سرشماری نود و کاهش میزان باروری کل کشور به کمتر از سطح جانشینی ایجاد شده بود، در سی‌ام اردیبهشت‌ماه 93 توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)‌ ابلاغ گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنظیم و ابلاغ این سیاست‌ها در سال‌هایی که کشور در گذار از موهبت جمعیتی (پنجره جمعیتی) و با صورت‌بندی اقتصاد مقاومتی در تلاش برای تحقق اهداف بلند خود در زمینه‌ تحقق پیشرفت وعدالت است، حاکی از جامع‌نگری مقام معظم رهبری و ضرورت توجه به استمرار جوانی، پویایی و بالندگی جمعیت با اقناع نخبگان است که در مقاطع مختلف مورد تأکید ایشان قرار گرفته است.

سازمان ثبت احوال کشور که از گذشته با فعالیت هایی نظیر انتشار اولین مجله علمی با موضوع جمعیت سعی در ارتقاء مباحث کارشناسی جمعیت در کشور داشته است و از سال 89 تلاش کرده بود با استفاده از ظرفیت روز جهانی جمعیت،‌ موجب ایجاد جریانی برای بازاندیشی به مباحث جمعیتی در کشور حداقل به بهانه‌ این روز باشد، در خردادماه 93 ضرورت نام‌گذاری 30 اردیبهشت به‌عنوان روز ملی جمعیت را به شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام نمود. با پی‌گیری انجام شده و مساعدت شورای عالی انقلاب فرهنگی نام‌گذاری این روز به تصویب رسید: روزی برای هم‌اندیشی درباره‌ جمعیت در ابعاد مختلف کمی و کیفی که در سیاست‌های کلی جمعیت مورد تأکید قرار گرفته است.

در فضای عمومی هنوز به ابعاد مختلف سیاست‌های کلی چنان که باید و شاید توجه نشده است. آن چه بیشتر به آن پرداخته‌ایم، ضرورت فرزندآوری و افزایش باروری کشور است. حال آن که سیاست‌ها به ابعادی که کمتر در معرض دید عمومی است اما بر زیست حال و آینده‌ ایرانیان بسیار موثر است نیز به دقت پرداخته است. به عنوان نمونه، در بند 9 سیاست‌ها بازتوزیع فضایی و جغرافیایی جمعیت متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیتی مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی)‌ قرار گرفته که تدبیری است که می‌تواند به ساماندهی برخی مشکلات اجتماعی و اقتصادی حادث شده یا در حال حدوث کشور منجر شود.

جمعیت مسأله‌ همه‌ ما است. فرزندانی داریم که امیدوار به زیست آنان در جامعه‌یی پویا و بالنده‌ایم. نگران توانمندی آنان در سن کار خواهیم بود. خواستار ارتقاء‌ امید به زندگی و تأمین سلامت و تغذیه‌ سالم و رفع موانع ازدواج آنان و تسهیل در فرزند آوری و فرزند پروری‌شان هستیم. درباره‌ ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی-ایرانی دغدغه داریم. علاقمند به تحکیم بنیاد خانواده‌های ایرانی هستیم. سالمندانی در اطراف خود داریم و نگران فرهنگ‌سازی برای احترام و تکریم سالمندان در روزهای پیش روی خود نیز خواهیم بود. علاقمند به حضور تمام ایرانیان در این سرزمین و استفاده از تمامی ظرفیت‌های ملی برای پیشرفتی درون‌زا هستیم. تقویت مؤلفه‌های هویت بخش ملی آرزوی همگانی ماست و در نهایت با دل‌واپسی و دغدغه به صورت روزمره به رصد تحولات جمعیتی در حد دید خود مشغولیم.

روز ملی جمعیت فرصتی مغتنم برای هم‌گرایی،‌ هم‌اندیشی و هم‌افزایی ما در تمامی این ابعاد است.

در ابتدای شکل گیری دولت مدرن در ایران،‌ طراحان دولت اقدام به ایجاد نهادی به عنوان متولی تولید آمار و ثبت احوال نمودند. از آن تاریخ، یک سده گذشته است. در این صد سال با ایجاد رویه‌های ثبت رویدادهای حیاتی تمامی ساکنان کشور و ایرانیان خارج از کشور و صدور مدارک هویتی، علاوه بر رصد مستمر رخدادهای جمعیتی، امکان برقراری رابطه‌ دولت و ملت و ارائه‌ خدمات دولتی با استفاده از ظرفیت‌های احراز هویت در فضای سنتی و دیجیتال فراهم شد و البته با صدور کارت هوشمند ملی برای تمامی ایرانیان ‌بستر تحقق دولت الکترونیکی در کشور نیز در حال مهیا شدن است. در تمام این سال‌ها، سازمان ثبت احوال به عنوان متولی تولید و انتشار آمارهای انسانی سراسر کشور تلاش نموده تا با ارائه‌ نمایی دقیق و به‌هنگام از رویدادهای جمعیتی با اتکا به داده های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور، به فرآیند برنامه‌ریزی جمعیتی در کشور یاری رساند.

تشکیل شورای راهبردی جمعیت در تمامی استان‌ها از سال گذشته فرصتی جدید برای پایش منطقه‌ای تحولات جمعیتی، یافتن راهکارهای محلی برای مسایل ملی جمعیت و برنامه‌ریزی مبتنی بر شواهد ایجاد نمود.

امید است با اتکا به خداوند متعال و با اجرای سیاست‌های کلی جمعیت موفق به ارتقاء‌ پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت کشور سرافراز ایران گردیم.»

کد خبر 4301269 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: افزایش جمعیت حمید درخشان نیا سازمان ثبت احوال شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شهر تهران محمد علی افشانی سازمان هواشناسی سازمان تامین اجتماعی ترافیک نیروی انتظامی آلودگی هوا بیمه سازمان حج و زیارت شهردار تهران وضعیت هوای تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۳۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است

به گزارش خبرنگار مهر، یونس فاتح صبح امروز چهارشنبه نشست تخصصی جوانی جمعیت که در محل فرمانداری تبریز برگزار می‌شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: مسئله ازدواج با دید فرهنگی و با ظرافت های فنی خاص قابل حل است که باید تلاش کرد تا با فرهنگ سازی و برگزاری برنامه های فرهنگ محور به سمت حل مسئله ازدواج جوانان حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود همه دستگاه‌های اجرایی همراهی و همکاری برای تحقق ازدواج آسان جوانان گام بردارند، افزود: ظرفیت بزرگ خیرین و سازمان‌های مردم نهاد در کنار گروه‌های مردمی می تواند به این مسیر پر پیچ و خم کمک شایانی کند.

فرماندار تبریز با اشاره به شعار ازدواج آسان و آسمانی تصریح کرد: فرهنگ سازی مقابله با رسومات نوظهور و تشریفات دست و پاگیر در امر ازدواج جوانان و همچنین معرفی الگوهای ازدواج ساده و موفق و هم افزایی از جمله اقداماتی است که راه را برای ازدواج جوانان تسهیل‌می‌کند.

فاتح همچنین ادامه داد: زمانی منابع دینی ما می گوید که اکمال دین و نصف دین در امر ازدواج اتفاق می افتد پس تردید نکنید اگر جوانی ازدواج کند از بیشتر آسیب‌های اجتماعی جامعه در امان خواهد بود.

وی به نقش کلیدی خیرین در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و افزود: از مسئولان درخواست می‌شود در راستای شناسایی خیرین و جذب ظرفیت آنان در آسان کردن امر ازدواج برای جوانان، اقدامات لازم را مد نظر قرار دهند.

کد خبر 6094003

دیگر خبرها

  • جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • تاکید سازمان بازرسی بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است