Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقطع پره‌های توربین بادی با رویکرد ایروآکوستیک و با هدف کاهش صدای مزاحم حاصل از گردش توربین‌های بادی، توسط محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بررسی و بهینه‌سازی شد.

به گزارش ایسنا، سعیده هداوند در این باره گفت: از معضلات استفاده از انرژی بادی، صدای مزاحم حاصل از گردش توربین‌های بادی است که محققان به دنبال بهینه‌سازی و کاهش این صدا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مطالعه بر روی آکوستیک و رفتارهای آیرودینامیکی موثر در تولید صدا را به عنوان یکی از مقدمه‌های لازم برای تحقیق در زمینه بهینه‌سازی صدای حاصل از توربین‌های بادی عنوان کرد و افزود: ایروآکوستیک که رابطه بین صدا و آیرودینامیک را نشان می‌دهد، مبحث نوینی است که امروزه مورد توجه محققان در زمینه هوافضا و آیرودینامیک قرار گرفته است.

هداوند در ادامه از اجرای پروژه تحقیقاتی برای بهینه‌سازی و طراحی مقطع پره‌های توربین‌های بادی با استفاده از ایروآکوستیک در واحد علوم و تحقیقات خبر داد و افزود: طراحی مقطع پره‌ها با استفاده از ایروآکوستیک در واقع گام اولیه در تولید پره‌ها و توربین‌های با صدای مزاحم کمتر (noise) است.

وی یکی از اهداف این طراحی را کاهش صدای مزاحم توربین‌های بادی عنوان کرد و گفت: جهت وزش باد به سمت توربین‌ها مشخص نیست؛ علاوه بر آن انواع جریان‌ها نظیر جریان آشفته و جدایش جریان ممکن است بر روی توربین‌ها رخ دهد. بنابراین با نتایج بررسی این گونه شرایط و فرایندها، در گام‌های بعدی به بهینه‌سازی پره‌ها پرداخته و به سمت تولید پره‌هایی خواهیم رفت که کارایی آیرودینامیکی بهتری داشته و صدای کمتری تولید کنند.

این محقق واحد علوم و تحقیقات در اعلام نتایج تحقیق «بررسی رفتار آیروآکوستیک مقطع پره یک توربین بادی در حین حرکت نوسانی پیچشی و تداخل آن با زمین»، گفت: تأثیر فاصله روی صدا یکی از مواردی بود که در این تحقیق به آن پرداخته شد و نتیجه حاصل نشان داد که صدای حاصل از گردش توربین‌های بادی به صورت لگاریتمی کاهش پیدا می‌کند. همچنین بررسی تأثیر افزایش طول کورد ایرفویل در رفتار صدا نیز مورد بررسی قرار گرفت که نتایج حاصل، نشان از تغییرات کمتر سطح فشار صدا نسبت به فرکانس با افزایش طول کورد است و از آنجایی که نوسانات فرکانسی نداریم، ممکن است باعث بم شدن صدا شود.

هداوند ادامه داد: مورد دیگری که در این تحقیق به آن پرداخته شد، تأثیر زاویه حمله بر نوسانات بود. بر اساس نتایج، هر چه این زاویه افزایش پیدا کند، نوسانات فرکانسی در فرکانس‌های کمتر افزایش پیدا می‌کند و در محدوده فرو صوت خود را نشان می‌دهد که می‌تواند باعث لرزش در سازه‌های اطراف شود و اگر در حدود فرکانس طبیعی سازه قرار گیرد، ممکن است باعث تشدید نوسانات شده و در سازه تخریب ایجاد کند.

وی اضافه کرد: بررسی اثر پیچشی و حرکت ایرودینامیکی ایرفویل‌ها نیز از جمله مواردی بود که در این تحقیق به آن پرداخته شد. نتایج حاصل نشان داد که با ورود حرکت دینامیکی، نوسانات سطح فشار صدا در فرکانس‌های کم خواهد بود.

هداوند ادامه داد: بهینه‌سازی ایرفویل‌ها و بکارگیری سیستم خودکاری که بتواند زاویه حمله را به صورت متداول پایش کرده و آن را در زاویه مناسبی قرار دهد، از جمله مواردی است که می‌‎توان در کارایی هر چه بهتر توربین‌های بادی مدنظر داشت. همچنین از دیگر پیشنهادات حاصل از نتایج این تحقیق برای کاهش صدای گردش توربین‌های بادی، دقت در ساخت و تیز کردن لبه فرار پره‌ها است.

بر اساس اعلام روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، این تحقیق در قالب پایان‌نامه سعیده هداوند با عنوان «بررسی رفتار آیروآکوستیک مقطع پره یک توربین بادی در حین حرکت نوسانی پیچشی و تداخل آن با زمین» به راهنمایی دکتر علیرضا داوری در واحد علوم و تحقیقات دفاع شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام توربين بادي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزاحم اینترنتی در دام پلیس همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ سرهنگ محمدباقر زارعی گفت: خانم جوانی با مراجعه به پلیس فتا مدعی شد شخصی ناشناس از طریق حساب کاربری در شبکه اجتماعی اینستاگرام، اقدام به مزاحمت و ارسال پیام‌های توهین آمیز می‌کند.

او افزود: کارشناسان پلیس فتا با انجام اقدامات فنی و اطلاعاتی، موفق به شناسایی متهم در یکی از استان‌های همجوار شدند که با هماهنگی مقام قضایی، او را دستگیر کردند.

رئیس پلیس فتا همدان تأکید کرد: متهم در ابتدا منکر هرگونه بزه انتسابی شد، اما پس از مشاهده مستندات و ادله دیجیتال انکارناپذیر، به بزه ارتکابی اعتراف کرد.

سرهنگ زارعی با بیان اینکه متهم به همراه پرونده تکمیلی به دادسرا معرفی شد، گفت: ایجاد مزاحمت و هتک حیثیت در فضای مجازی جزء مصادیق مجرمانه است و با خاطیان برابر قانون به شدت برخورد می‌شود.

او تصریح کرد: کاربران در صورت برخورد با هر گونه موارد مجرمانه در فضای مجازی، می‌توانند از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با کارشناسان پلیس در ارتباط باشند.

دیگر خبرها

  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • ◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • آگاه‌سازی عمومی برای کاهش ورود پرونده‌ به دادگستری
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • مزاحم اینترنتی در دام پلیس همدان
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود