Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@16:16:21 GMT

طرح سازگاری اکوسیستمی در جنگل های زاگرس اجرا می شود

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۴۳۹۹

طرح سازگاری اکوسیستمی در جنگل های زاگرس اجرا می شود

امیر مسعود جلالی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: جنگل های زاگرس با توجه به تغییرات و نوسانات اقلیمی همواره در معرض تهدید است که برخی از این تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی و عامل انسانی است.
به گفته وی، این تهدیدات باعث می شود که به صورت منسجم تر و با بهره گیری از فناوری های روز، نسبت به حراست از جنگل های زاگرس اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جلالی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی باعث بروز برخی از آفات در جنگل ها می شود، اما این آفت ها به صورت علمی و عملی کنترل می شود، به همین دلیل طرح های سازگاری اکوسیستمی جنگل با تغییرات اقلیمی نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.
معاون مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ‌ها، مراتع و آبخیزداری افزود: باید با یک کار علمی به سمت سازگاری اکوسیستمی جنگل ها در برابر تغییرات اقلیمی حرکت کرد و همه بخش های درگیر با جنگل آن را اجرایی کنند.
به گفته وی، تهدیدات را با مقاوم سازی و سازگاری اکوسیستم در جنگل های زاگرس می توان کاهش داد.
جلالی اظهار کرد: ایران از تجربیات کشورهای مختلف جهان در اجرای طرح های سازگاری اکوسیستمی جنگل در برابر تهدیدات استفاده خواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا فائو (FAO) توان ورود به مساله سازگاری اکوسیستمی را دارد، گفت: یکی از مسائلی که سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد دنبال می کند همین مساله است که به تازگی نیز کارشناسان این سازمان دیداری از جنگل های زاگرس داشته اند.
جلالی افزود: طرح سازگاری اکوسیستمی جنگل ها در برابر تهدیدات برای اجرای برنامه های مشترک با فائو در دست اقدام است.
وی گفت: به هیچ وجه از سموم برای دفع آفات در جنگل ها استفاده نمی شود و این آخرین شیوه است هرچند هرگز به این سمت حرکت نخواهد شد، اما از روش اکوبیولوژیکی و میکروبیولوژی در این زمینه استفاده می شود.
جلالی اظهار کرد: در سه تا چهار سال آینده شرکت های دانش بنیان، دستاوردهای مبارزه بیولوژیکی خود را ارائه می کنند.
به گفته وی، مرحله آزمایش بهره گیری از پهباد در کنترل آفت های جنگل های زاگرس نیز اجرایی شده است که استفاده از این فناوری هزینه های مبارزه با تهدیدات را کاهش می دهد.
به گزارش ایرنا، 241 هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس طی سال جاری به آفت جوانه خوار مبتلا شد که برای مقابله با این آفت از طرح های اکوبیولوژیکی و میکروبیولوژی استفاده می شود.
سطح جنگلی زاگرس حدود 6 میلیون هکتار است که عمده پوشش جنگلی این منطقه بلوط ایرانی است.
2097/6021
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 جنگل جهان فناوری کشاورزی ملل متحد موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۴۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمود بیات که مدرک دوره کارشناسی تا دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی منابع طبیعی - جنگلداری از دانشگاه تهران دریافت کرده است، درباره این طرح توضیح داد: جنگل‌های ایرانی- تورانی جایگاه ویژه‌ای در توسعه اقتصادی و زیست بومی کشور دارند و تضمین‌کننده بقا و پایداری آب و خاک کشور هستند. وی به تعریف گردشگری طبیعت پرداخت و افزود: گردشگری طبیعت به نوعی از انواع جهانگردی یا گردشگری اطلاق می‌شود که در آن طبیعت و محیط زیست برای گردشگر مقدم بر هرچیز دیگری است. از طرفی امروزه مشخص شده است که گردشگری طبیعت مهم‌ترین منبع کسب درآمد برای حفاظت از تنوع طبیعی محسوب می‌شود.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: جنگل‌های نیمه‌انبوه تا تنک جنگل‌های ایرانی تورانی به‌دلیل آنکه بسیاری از تفرجگاه‌های طبیعی نظیر کوه، دره، رودخانه، آبشار، غار، دریاچه، چشمه، حیات وحش و پوشش گیاهی را در خود جای داده‌اند، اگر فرایند شناسایی و ناحیه‌بندی گردشگری طبیعی برای آن‌ها انجام شود، می‌توان برنامه‌ریزی بهینه‌ای برای استفاده از آن‌ها اعمال کرد.

وی اضافه کرد: هدف اصلی طرح‌های جنگلداری در این جنگل‌ها، بررسی موضوعات زیست بومی، اقتصادی و اجتماعی است و برای مدیریت صحیح این جنگل‌ها ضرورت دارد، طرح جامع و پویای جنگلداری چندمنظوره که پاسخگوی نیروهای پیشران باشد طراحی شود. به دلیل شرایط خاص اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جنگل‌های ایرانی تورانی، آسیب‌های شدیدی به این جنگل‌ها وارد شده است. مدیریت علمی در قالب طرح‌های جنگلداری در جنگل‌های ایرانی تورانی در چند دهه اخیر شروع شده و طرح‌های متعددی در این جنگل‌ها اجرا شده است. برای تحقق اهداف طرح‌های جنگلداری، باید جنگلداری مشارکتی و اجتماعی به‌کار گرفته شود. هدفی که این طرح در بلند مدت دنبال می‌کند علاوه بر حفاظت از جنگل‌ها، سوق دادن این جنگل‌ها با اجرای عملیات‌های پیش‌بینی شده در طرح به سمت پایداری جنگل و ایجاد جنگل متراکم و انبوه است.

بیات تصریح کرد: به‌طور کلی هدف اصلی از اجرای طرح‌های مدیریت منابع جنگلی و طرح‌های جنگلداری چندمنظوره در استان تهران و شهرستان‌های ورامین و پیشوا حفاظت و احیا جنگل‌ها، ارزیابی اثر جنگل‌کاری گز بر روی پوشش گیاهی همراه و خاک و در نهایت مشخص کردن مناطق مستعد گسترش گردشگری اقتصادی بوده‌است. این امر با تهیه نقشه‌های شکل زمین و تلفیق آن‌ها با نقشه‌های پوشش گیاهی و نوع خاک حاصل از کارهای میدانی و عرصه‌ای به دست آمد.

«تهیه طرح جنگلداری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی، توسعه گردشگری و ارزیابی اثرات جنگل‌کاری بر خاک و پوشش گیاهی در جنگل‌های سرخ گز و گز گل کوچک شهرستان‌های ورامین و پیشوا» عنوان طرح پژوهشی محمود بیات عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

جنگل‌ها به‌عنوان یکی از مخازن و گنجینه‌های زمین، همواره مورد توجه اقشار مختلف جامعه از جمله محققان بوده است. بنیاد ملی علم ایران هم به سبب اهمیت موضوع، از طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با این حوزه حمایت کرده است.

دیگر خبرها

  • ایران، سرآمد در حوزه دفاعی و امنیتی، با وجود تهدیدات متعدد
  • برگزاری میز خدمت پلیس فتا خوزستان در اهواز
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • مذاکره بامزه محیط بان با خرس در جنگل‌ مازندران