Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-18@04:40:49 GMT

استفاده از روند پيري براي مبارزه با سرطان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۴۴۲۳

استفاده از روند پيري براي مبارزه با سرطان

خبرگزاري آريا - در سطح سلولي،‌ سالخوردگي و سرطان دو روي يک سکه به شمار مي‌روند، مي‌توان سرعت مکانيزمي که طول عمر سلول‌ها را محدود مي‌کند را کاهش داد اما اين عمل باعث تقسيم کنترل نشده سلولي و سرطاني شدن سلول‌ها مي‌شود.
براساس گزارش نيو‌اطلس،‌اكنون دانشمندان مدرسه پلي‌تكنيك لوزان راهي را براي تغيير موثر روند اين مكانيزم كشف كرده‌اند كه مي‌تواند ناميرايي سلول‌هاي سرطاني را از بين برده و منجر به مرگ طبيعي و تدريجي اين سلول‌ها شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هربار كه سلولي تقسيم مي‌شود، از نقشه اوليه‌اي كه درون كروموزوم پنهان است راهنمايي مي‌گيرد،‌اما برخي از اطلاعات ژنتيكي در هر بار تقسيم ناپديد مي‌شوند. به منظور محافظت از تكه‌هاي حياتي اين اطلاعات،‌سر كروموزوم‌ها از توالي تكرار‌شونده‌اي به نام تلومرها پوشانده شده‌است. به تدريج و زماني كه اين تلومر‌ها از بين مي‌روند، سلول را در برابر نقص‌ها آسيب‌پذير مي‌سازند،‌ آسيب‌هايي كه ما آنها را به شكل چين و چروك زير چشم، موهاي سفيد،‌كاهش سوخت و ساز بدن، و افزايش احتمال ابتلا به بيماري مي‌بينيم، به اين شكل طول تلومر ارتباطي جدايي‌ناپذير با سالخوردگي دارد.
اما انسان از يك مبارز قدرتمند برخوردار است كه در ميدان او مبارزه مي‌كند، تلومراز آنزيمي است كه فعالانه عليه نابودي طبيعي تلومرها عمل مي‌كند و در حين تقسيم سلولي، آنها را تقويت مي‌كند. متاسفانه تلاش‌هاي اين اين مبارز كوچك در نهايت چندان موثر نيستند و پيري هميشه برنده مي‌شود. با اين‌همه اين آنزيم ضد‌سالخوردگي همواره يكي از بزرگترين اهداف پژوهش‌هاي ضد‌سالخوردگي بوده‌است و دانشمندان به دنبال راهكارهايي براي بهبود عملكرد يا مقدار آن هستند.
اما تلومراز‌ها يك وجه تاريك نيز دارند، سرطان مي‌تواند از آنها براي ناميرا ساختن تومورهايش سواستفاده كند. از اين رو مسدود‌سازي اين آنزيم همواره به عنوان يكي از شيوه‌هاي مهار سرطان مورد بررسي قرار گرفته‌است و دانشمندان دريافته‌اند اين تكنيك بسيار پرخطر است.
اما پژوهش جديد محققان مدرسه پلي‌تكنيك لوزان نشان داده‌است كه مي‌توان به جاي هدف قرار دادن مستقيم تلومراز در تومورهاي سرطاني، تلومرهاي آن را هدف قرار داد. در اين پژوهش محققان دو آنزيم PRDX1 و MTH1 را كشف كردند كه مي‌تواند از تلومرها در برابر آسيب‌هاي اكسيده شدن محافظت كند.
محققان دريافتند مسدود‌سازي اين دو آنزيم نتايج بهتري به دنبال دارد،‌و تلومر تومورهاي سرطاني را آسيب‌پذير مي‌سازد و حتي باوجود تلاش تلومراز‌ها براي ترميم اين تلومرها،‌ سلول‌هاي تومور به تدريج و در اثر سالخوردگي مي‌ميرند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۴۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط آرتروز زانو با پیری سریع‌تر مغز و خطر زوال عقل

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، این مطالعه، داده‌های MRI بیش از ۹۰۰۰ نفر در بریتانیا را بررسی کرد و به ارتباط بین آرتروز زانو و تسریع پیری مغز پی برد.

با توجه به اینکه کمی کمتر از نیمی از جمعیت جهان درد مزمن اسکلتی عضلانی را تجربه می‌کنند، این مطالعه دریچه‌ای برای محققان فراهم می‌کند که چگونه التهاب و عملکرد شناختی به هم مرتبط هستند. نقش درد مزمن اسکلتی عضلانی در تسریع زوال شناختی به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما بسیاری از افراد مسن که آن را تجربه می‌کنند در معرض خطر بیشتر زوال عقل هستند.

محققان یک مدل مقایسه‌ای با استفاده از داده‌های MRI ساختاری ایجاد کردند که به آنها امکان می‌داد تفاوت‌های بین سن مغز و سن تقویمی را بررسی کنند.

آنها دریافتند که افراد مبتلا به آرتروز زانو نسبت به افراد بدون آن پیری مغز بسیار سریع‌تری داشتند.

به گفته محققان، التهاب و درد مزمن می‌تواند الگوهای پردازش مغز را مختل و تغییر دهد.

التهاب مزمن مانند استئوآرتریت زانو یا درد مزمن اسکلتی عضلانی با تغییراتی در سیستم عصبی مرکزی همراه است که باعث ایجاد چیزی به نام نوروپلاستیسیته می‌شود که در وضعیت ساختاری و عملکردی مغز تغییر ایجاد می‌کند. درد مزمن به دلیل تغییرات در پردازش درد و اختلال در عملکردهای شناختی، از جمله در مورد قشر جلوی مغز، باعث تغییرات قابل توجهی در ساختار و عملکرد مغز می‌شود.

مطالعه جدید نشان می‌دهد که ژن SLC۳۹A۸ که در سلول‌های میکروگلیال و آستروسیت ها بیان می‌شود، دلیل ارتباط بین آرتروز زانو و زوال شناختی است. SLC۳۹A۸ پروتئین ZIP۸ را رمزگذاری می‌کند که فلزات ضروری مانند آهن، منگنز و روی و فلز عصبی غیر ضروری کادمیوم را انتقال می‌دهد.

به گفته محققان، مطالعه سایر اختلالات درد التهابی مزمن و دیدن اینکه آیا آنها به نتیجه مشابهی می رسند مفید است.

کد خبر 6079334

دیگر خبرها

  • عامل افزایش ابتلای جوانان به سرطان چیست؟
  • کمک فوری برای نجات جان یک مادر سرطانی
  • حمایت اتحادیه اروپا از بیماران سرطانی در افغانستان
  • تولید آنزیم‌های بهبود دهنده
  • ارتباط آرتروز زانو با پیری سریع‌تر مغز و خطر زوال عقل
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • عکس | سالخوردگی مرد مارلبرویی
  • طراحی اولین اطلس جامع از پیری عضلانی انسان
  • یک ابزار جدید ویرایش RNA می‌تواند درمان سرطان را بهبود بخشد 
  • یک ابزار جديد ويرايش RNA می تواند درمان سرطان را بهبود بخشد