Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@19:39:24 GMT

چین و آمریکا توافق کردند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۴۷۰۷

چین و آمریکا توافق کردند

پول‌نیوز - در بیانیه مشترکی که روز شنبه قرائت شد، چین و آمریکا توافق کردند تا شکاف تجاری خود را، که باعث عدم توازن تراز تجاری شده است، به شدت کاهش دهند. به این ترتیب، خرید کالاهای آمریکایی توسط چین افزایش خواهد یافت.

در شرایطی که نگرانی‌ها از به وجود آمدن یک جنگ تجاری جهانی، بین دو اقتصاد برتر جهان، بالا گرفته بود، چین و آمریکا وارد مذاکراتی دوجانبه شدند تا همکاری خود را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیانیه‌ای که توسط کاخ سفید منتشر شد، هر دو کشور بر لزوم به‌کارگیری ابزارهای موثر برای کاهش قابل‌توجه کسری تجارت کالای آمریکا با چین، تفاهم کردند.

این درحالی است که تنها یک روز قبل، دو کشور به شدت در مورد ادعای مشاور اقتصادی کاخ سفید، لری کودلاو، در مورد این که چین پیشنهاد داده است که مازاد تجاری خود با آمریکا را سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار کاهش دهد، اختلاف نظر داشتند. این اظهار نظر توسط مقامات چین رد شد.

به این ترتیب، دقیقا مشخص نشد که چینی‌ها دقیقا چه میزان مازاد تجاری خود با آمریکا را کاهش خواهند داد. وال‌استریت ژورنال روز شنبه گزارش داد که نمایندگان چینی درخواست آمریکایی‌ها برای تعهد به یک مقدار مشخص کاهش مازاد تجاری، را رد کرده‌اند و هر دو طرف کل طول شب را برای رسیدن به یک بیانیه بحث کرده‌اند.

نامتعادل بودن تراز تجاری، مدت‌ها است که موضوعی آزاردهنده و غیرقابل مهار در روابط آمریکا-چین است. به تازگی داده‌های اداره تجارت آمریکا نشان داد اختلاف تراز بین آن‌چه چین از آمریکا می‌خرد و بالعکس، در سال ۲۰۱۷ به رکورد ۳۷۵ میلیارد دلار رسیده است.

ترامپ در ماه آوریل توئیت کرده بود: هر اتفاقی هم که در مناقشات تجاری بیافتد، رییس‌جمهور شی و من همیشه دوست خواهیم بود.

در ادامه بیانیه دیروز هم آمده است: پکن و واشنگتن توافق کرده‌اند، صادرات کشاورزی و انرژی آمریکا به نحو معناداری افزایش یابد. آمریکا تیمی به چین ارسال خواهد کرد تا در مورد جزئیات این برنامه کار کنند.

هرچند در این بیانیه بر لزوم همکاری برای حل‌وفصل تنش‌های تجاری چین و آمریکا تاکید شده، اما در آن هیچ اشاره‌ای به تعرفه‌ها نشده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: چین و آمریکا پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۴۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد

سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» از دولت جو بایدن خواسته است تا توافقنامه‌ای را برای برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای کمک به ایجاد زمینه برای توافق صلح با فلسطینی‌ها انجام دهد.

سناتور گراهام یکشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو حداقل تا حدی به تمایل عربستان سعودی برای یک پیمان نظامی با آمریکا بستگی دارد.

به نقل از ایسنا این سناتور که برای دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی چندین بار به عربستان سعودی سفر کرده است، گفت درباره این موضوع با بایدن و مقامات ارشد دولت او از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا صحبت کرده است.

گراهام گفت: «عربستان سعودی خواهان یک توافق دفاعی متقابل با ایالات متحده است. ما هفته‌ها روی این موضوع کار می‌کنیم. آنتونی و جیک، به بستن قرارداد در مورد معاهده ادامه دهید. بدون این معاهده، ولیعهد سعودی نمی‌تواند اسرائیل را به رسمیت بشناسد و بخشی از توافق، ارائه راه‌حلی برای مشکل فلسطین خواهد بود.»

بایدن مدعی شده است که پیشرفت او در میانجی‌گری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ممکن است انگیزه حملات غافلگیرکننده حماس در اکتبر گذشته علیه رژیم صهیونیستی باشد که منجر به جنگ اخیر در غزه شد. این جنگ که براساس گزارش‌ها، بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است، مذاکرات تل‌آویو با ریاض را از مسیر خود خارج کرد.

گراهام گفت، بحران غزه بدون تکمیل توافقنامه رژیم صهیونیستی و عربستان قابل حل نیست. این نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد: «اگر بتوانیم بین عربستان سعودی و اسرائیل به توافق برسیم، این به درگیری اعراب و اسرائیل پایان می‌دهد، ایرانی‌ها را تنها می‌کند، برای فلسطینی‌ها امید ایجاد می‌کند و امنیت را به شکل واقعی برای اسرائیل تأمین می‌کند.»

عربستان سعودی نفت‌خیز ادعا می‌کند که ۷ درصد از ذخایر اورانیوم جهان را در اختیار دارد. گراهام گفت برنامه‌های مذکور از آمریکا می‌خواهد غنی‌سازی این ذخایر را به‌عنوان بخشی از پیشنهاد ریاض برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی کنترل کند. چنین توافقی براساس «توافقنامه ابراهیم» است که براساس آن بحرین و امارات متحده عربی روابط دیپلماتیک با تل‌آویو برقرار کردند و سودان و مراکش هم بعدا این توافقنامه را امضا کردند.

گراهام گفت: «می‌خواهم به رئیس‌جمهور بایدن کمک کنم تا این کار را انجام دهد. بدون این توافق هیچ راه‌حلی برای مشکل فلسطین وجود ندارد. بدون این معامله، همه چیز بدتر می‌شود. بنابراین، اجازه دهید معامله را انجام دهیم، زمان ما در حال اتمام است.»

دولت پیش از بایدن – دونالد ترامپ– میانجی توافق‌های ابراهیم بود. گراهام در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ ممکن است در رقابت با بایدن در انتخابات امسال تلاش کند توافق تل‌آویو – ریاض را تضعیف کند، گفت این رئیس‌جمهور سابق آمریکا «می‌خواهد کشتار پایان یابد.»

این سناتور آمریکایی افزود: «ما ماه نوامبر در اینجا انتخابات خواهیم داشت، اما آیا می‌توانیم قبل از نوامبر جان چند نفر را نجات دهیم؟»

به گزارش راشا تودی، بلینکن که راهی تور منطقه‌ای شده است، روز جمعه به سی‌ان‌ان گفت می‌توان چارچوبی برای راه‌حل دو دولتی و عادی‌سازی روابط با ریاض ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • حمله به رفح دور اما نزدیک!
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان | گفت و گوی مهم برای آتش بس در غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • حمایت دانشگاه امیرکبیر از دانشجویان آمریکا در حمایت از غزه