Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، ابوالفضل اسدی در جمع مدیران عامل نیروگاههای دولتی و خصوصی استان یزد که به منظور برنامه ریزی برای آمادگی حداکثری تولید در زمان پیک برق تشکیل شده بود گفت: سال گذشته پیک بار کشور 55 هزار و 442 مگاوات بوده که امسال پیش بینی می شود این میزان با پنج درصد رشد به 58 هزار و 215 مگاوات برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سال گذشته میزان تولید نیروگاه آبی کشور 9 هزار و 300 مگاوات بود افزود: این میزان امسال پنج هزار و 300 مگاوات بوده که چهار مگاوات کاهش نشان می دهد؛ ضمن آنکه 2 هزار و 800 مگاوات نیز رشد مصرف خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق یزد خاطرنشان کرد: مشارکت موثر صنایع در کاهش و جابجایی بار از ساعت پیک به غیر پیک و همچنین مشارکت مردم در مدیریت مصرف بویژه بارهای سرمایشی که حدود 19 هزار مگاوات برآورد می شود را می طلبد.

وی، میزان ظرفیت نیروگاهی استان را 2هزار و 690 مگاوات اعلام و اضافه کرد: یکهزار و 600 مگاوات نیز یا اضافه شده و یا بزودی اضافه خواهد شد.

اسدی خاطرنشان کرد: از پنج هزار و 500 مگاوات کمبود برق ، 2هزار مگاوات به عنوان سهم شرکتهای توزیع مدیریت برق ، 2هزار مگاوات سهم صنایع بزرگ و تبادل برون مرزی و مابقی سهم مدیریت مردم در مصرف در نظر گرفته شده است.

وی تأمین و ذخیره سازی مناسب سوخت مایع نیروگاهها و برنامه ریزی لازم برای تعمیرات میان دوره ای و اساسی مولدها را از جمله برنامه های امسال اعلام کرد و گفت: امیدواریم امسال با همراهی مردم و تلاش نیروگاهها ، مشابه سالهای گذشته شاهد گذر موفق از پیک بار برق باشیم.

وی با بیان اینکه بخشی از رشد مصرف برق امسال با پیگیری های شرکت مادر تخصص تولید برق حرارتی و در مدار قرار گرفتن نیروگاههای جدید تأمین شده است ،گفت: همچنین با پیگیری ها و برنامه ریزی های انجام شده ، بازدیدهای اساسی و میاندوره ای و نیز به موقع از تمامی نیروگاههای استان یزد انجام شده و هم اکنون تمام مولدها به صورت کامل ،آماده بهره برداری است.

اسدی درباره مصرف گاز به عنوان یک سوخت پاک در نیروگاههای اصلی استان تصریح کرد: هم اکنون مصرف این نوع سوخت در نیروگاه سیکل ترکیبی استان 954 میلیون مترمکعب ، نیروگاه شیرکوه 527 میلیون مترمکعب و در نیروگاه تابان 417 میلیون مترمکعب بوده که هم در صرفه جویی انرژی و هم در درآمد این نیروگاهها موثر بوده است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق استان یزد در ادامه جلسه گفت: 60 درصد انرژی الکترویکی نیروگاهی کشور توسط نیروگاهها بخش خصوصی تأمین می شود.

این مسئول افزود: نیروگاههای استان باید برای کمک به یکدیگر و کاهش ضریب خاموشی ها برای ایجاد انبار مشترک قطعات برای سرعت بخشیدن به تعمیرات تلاش و در این خصوص الگویی مناسب تدوین کنند.

هم اکنون استان یزد رتبه 11 کشور را در قدرت نامی نیروگاهی و رتبه 12 در تولید ناخالص نیروگاهی را در میان استانها دارد.

سهم نیروگاههای کشور در تولید برق استان نیز به ترتیب شامل نیروگاه سیکل ترکیبی یزد 38 درصد ، نیروگاه ترکیبی سرو 19 درصد ، نیروگاه ترکیبی شیرکوه و نیروگاه تابان هر کدام 18 درصد ، نیروگاه شهید زنبق 3.8درصد و مابقی سایر نیروگاههاست.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: صداوسیما یزد مگاوات برق پیک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۴۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند

هرساله با نزدیک شدن به روز‌های گرم سال، در کشور با وارد مدار شدن سیستم‌های سرمایش، مصرف برق به طور تدریجی افزایش پیدا می‌کند. آخرین آمار‌های وضعیت شبکه برق کشور نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش چند هزار مگاواتی داشته است.

از این جهت که در روز‌های گرم تابستان با ناترازی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم، وزارت نیرو اقداماتی را پیش بینی می‌کند تا عبور موفق از تابستان و بدون قطعی برق رقم بخورد. در همین راستا امسال برنامه‌ای ۱۸۰ اقدامه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

بخش مهم دیگر این برنامه‌ها انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی است. در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود و هم رقم ضرورت آمادگی این واحد‌های نیروگاهی را برجسته می‌کند.

برنامه‌های تعمیراتی نیروگاه‌ها پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر آغاز شده و طبق برنامه اعلام شده باید تا پیش از خرداد و همزمان با افزایش دما نیروگاه را به آمادگی ۱۰۰ درصدی از لحاظ تعمیراتی برسند و پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرم سال باشند.

در ادامهدناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های برق حرارتی تامین می‌شود گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال اهمیت مضاعفی دارد.

وی گفت: فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی باید تا قبل از خرداد هر سال به پایان برسد، چرا که از این ماه با افزایش مصرف برق کشور نیروگاه‌ها باید آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

این مقام مسئول در خصوص برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: در همین راستا از ابتدای مهر سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در ماه‌های گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

رکورد تعمیرات نیروگاهی امسال شکسته می‌شود 

گفتنی است، سال گذشته برای نخستین بار در صنعت برق حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسید و امسال رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت خواهد رسید.

در این راستا ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید در خصوص جزئیات برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: از ابتدای مهر سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بیش از ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

با اشاره به اینکه برخی از تعمیرات نیروگاهی به دلیل تداوم گرما در تابستان ۱۴۰۳ به تعویق افتاد گفت: یک سری از تعمیرات ما برای شهریور پیش‌بینی شده بود که به علت تداوم گرما به مهر معوق شد. اما چیزی که بیشتر بر روی حجم تعمیرات اثر گذاشت بود این بود که دچار تراز منفی سوخت در فصل زمستان بودیم و به این علت خیلی از تعمیرات در زمستان هم برای کمک به تامین بار شبکه به تعویق افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • پیش بینی کاهش ناترازی برق به ۱۱ هزار مگاوات
  • کمبود بیش از ۵هزار شیر هیدرانت آتش‌نشانی در مشهد
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه