Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:23:40 GMT

فصل بهار و احتمال ابتلا به آسم و بیمار یهای تنفسی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۵۰۱۱

فصل بهار و احتمال ابتلا به آسم و بیمار یهای تنفسی

شیراز - ایرنا - فصل بهار می تواند آغازی برای ابتلا به بیماری های تنفسی و حساسیت زا باشد، آسم از جمله بیماری هایی است که نشانه های ابتلا به آن در بهار پررنگ تر می شود.

به گزارش ایرنا به گفته کارشناسان و متخصصان بیمار یهای تنفسی خود مراقبتی و پیشگیری بهترین گزینه برای کاهش اثرات آسم و عدم ابتلابه این بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آسم یک بیماری التهابی و مزمن راههای هوایی تنفسی است و با افزایش آلودگی های هوا و شیوع ریزگردها بسیار شایع است ، در موارد حمله های حاد و شدید این بیماری می تواند کشنده باشد .
خصوصیات این بیماری شامل تنگ شدن حمله ای راه های هوایی تنفسی، افزایش واکنش راه های هوایی به محرک های مختلف و قابلیت بازگشت به وضعیت طبیعی است.
اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، دود سیگار، قلیان و آلودگی های ناشی از دود اگزوز اتومبیل را شایع ترین عوامل بیماری آسم و آلرژی می دانند.
متخصص بیماری های ریوی و تنفسی دراین زمینه گفت: بیشترین دلیل مراجعه بیماران به مراکز درمانی تخصصی ، ناراحتی های تنفسی ناشی از آلرژی و یا عفونت ها و شایع ترین نوع آلرژی، ناراحتی های تنفسی است.
دکتر رضا امین، بسیاری از عوامل آلرژی زا مانند دود سیگار، قلیان، مواد مخدر، عطر تند، اسپری ضد حشرات، بوی رنگ، نفت و دود اسپند را باعث بروز بیماری آسم، آلرژی و عفونت ها عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم از منشا آسم که همان دود اسپند است بی اطلاع هستند، ادامه داد: دود و آلودگی اگزوز اتومبیل و آلودگی های حاصل از ترافیک نیز از عوامل بسیار خطرناک و محرک آسم است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: آفتاب، دانه و گرده های گل و گیاهان، مصرف برخی حبوبات و شیر در بروز این بیماری موثر است که با داروهای کنترل کننده از قبیل کورتون های استنشاقی، قابل درمان است.
امین درباره روش واکسن درمانی برای معالجه آسم و آلرژی ها گفت: بسیاری از آلرژی ها با کنترل و پرهیز، قابل درمان است و نیازی به واکسن درمانی نیست اما در صورت درمان نشدن، از شیوه واکسن درمانی استفاده می شود.
توصیه دیگر این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی، پرهیز از خوددرمانی بود و از مردم خواست تا در این زمینه به مراکز درمانی تخصصی مراجعه کنند.
وی ادامه داد : ممکن است فردی تنها مبتلا به آسم باشد و علایم آلرژی نداشته باشد، اما اغلب افرادی که آسم دارند، به آلرژی نیز مبتلا هستند.
او به خانواده ها هشدار داد در صورت مشاهده نشانه هایی مانند تنگی نفس، خس خس تنفسی، سرفه های خشک و شدید در کودکان که اغلب بدون خلط است، به پزشک مراجعه کنند این نشانه ها، مشکوک به عفونت تنفسی، آسم و یا آلرژی است.
این عضو هیات علمی و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در کودکان ابتلای به آسم و آلرژی غذایی کمتر رخ می دهد، ادامه داد: غذاهایی مانند شیر، تخم مرغ و آجیل باعث ایجاد حساسیت در برخی از کودکان می شود که در کلینیک های تخصصی بالینی قابل تشخیص است.
توصیه این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی برای پیشگیری از ابتلای کودکان به آسم و آلرژی، زندگی در مکانی بدون آلودگی، تا حد امکان، استفاده از شیر مادر به جای شیر خشک و پرهیز از بازی و ورزش در هوای آلوده بود.
امین در خصوص حساسیت کودکان به شیر مادر هم گفت: در بسیاری از موارد دلیل این حساسیت، شیری است که مادر از آن تغذیه می کند که بروز آلرژی و اگزما برای نوزاد را به همراه دارد.
همچنین دکتر سید حسام الدین نبوی زاده دیگر عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تغییرات اقلیمی زمین را یکی از دلایل بروز آلرژی عنوان کرد و گفت: گرم بودن زمین، باعث دوام بیشتر آلرژی های گیاهی شده و این عامل بر انسان بسیار تاثیرگذار بوده است به طوری که میزان بروز بیماری آلرژی، در حال افزایش است.
نبوی زاده گفت: زایمان به صورت سزارین، عدم مصرف شیر مادر و استفاده پدر یا مادر از دخانیات از عوامل تاثیرگذار بر ابتلای نوزاد به آلرژی است و مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها، زندگی آپارتمان نشینی، تک فرزندی و کاهش تعداد خانوار نیز در ابتلای کودکان به آلرژی موثر است.
او درباره تک فرزندی و کاهش تعداد خانوار به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر بیماری آسم و آلرژی گفت: این کودکان با میکروب های مفید که بر میزان مقابله با بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار تاثیرگذار است، کمتر در تماس هستند و کمبود این عوامل باعث بروز آلرژی می شود.
نبوی زاده یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر آلرژی و آسم را مصرف ترکیب های جدید غذایی عنوان کرد و افزود: با رونق و پیشرفت سریع سیستم حمل و نقل، تنوع طلبی و استفاده از مواد و ترکیب های جدید غذایی مانند غذاهای دریایی و میوه های آفریقایی، افزایش یافته اما بدن انسان به این عوامل عادت ندارد و واکنش هایی به صورت آسم و آلرژی روی می دهد.
دبیر انجمن آسم و آلرژی جنوب کشور ایجاد تغییر رویه ای در زندگی، همچنین آفتاب، مواد شوینده تحریک کننده پوست و سیستم تنفسی، محل و نوع کار، مکان زندگی، استرس و مصرف بعضی از داروها را از دیگر عوامل این بیماری برشمرد.
وی گفت: به طور کلی، پنج تا هشت درصد افراد مبتلا به آسم و آلرژی هستند که در سطوح مختلف، درمان می شوند.
نبوی زاده، آلرژِی های غذایی در کودکان را 6 درصد و در بزرگسالان چهار درصد اعلام کرد و افزود:عوامل تاثیرگذار بر آلرژی غذایی در بزرگسالان، بیشتر بر اثر حبوبات و دانه های گیاهی مانند کنجد، بادام زمینی و در کودکان نیز بر اثر شیر و تخم مرغ است.
6113 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سلامت آسم و آلرژي علوم پزشكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۵۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارت‌های خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر و کولیوند پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.

کولیوند در تشریح بیماری آسم و راه‌های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران؛ به پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.

وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.

کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا هستند، گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.

وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامین، مکمل و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند ابتلا به بیماری آسم را کاهش و در درمان موثر شود.

در ادامه این کلاس معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راه‌های هوایی ریه است که با نشانه‌های متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک می‌شود و مشخص می‌شود.

وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه (به خصوص در شب)، خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات، تشخیص این بیماری را از سایر بیماری‌های تنفسی دشوار می‌کند.

معمر خاطرنشان کرد: غذاها، دارو، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذا‌های آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گاز‌های مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی (سابقه علائم متناوب و یافته‌های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص‌های دیگر است.

معمر افزود: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری (تست ریه)، تست آلرژی، تست‌های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.

گفتنی است، این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سئوالات کارکنان پاسخ داده شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟