Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@03:38:01 GMT

فصل بهار و احتمال ابتلا به آسم و بیمار یهای تنفسی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۵۲۱۲

فصل بهار و احتمال ابتلا به آسم و بیمار یهای تنفسی

به گزارش ایرنا به گفته کارشناسان و متخصصان بیمار یهای تنفسی خود مراقبتی و پیشگیری بهترین گزینه برای کاهش اثرات آسم و عدم ابتلابه این بیماری است.
آسم یک بیماری التهابی و مزمن راههای هوایی تنفسی است و با افزایش آلودگی های هوا و شیوع ریزگردها بسیار شایع است ، در موارد حمله های حاد و شدید این بیماری می تواند کشنده باشد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خصوصیات این بیماری شامل تنگ شدن حمله ای راه های هوایی تنفسی، افزایش واکنش راه های هوایی به محرک های مختلف و قابلیت بازگشت به وضعیت طبیعی است.
اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، دود سیگار، قلیان و آلودگی های ناشی از دود اگزوز اتومبیل را شایع ترین عوامل بیماری آسم و آلرژی می دانند.
متخصص بیماری های ریوی و تنفسی دراین زمینه گفت: بیشترین دلیل مراجعه بیماران به مراکز درمانی تخصصی ، ناراحتی های تنفسی ناشی از آلرژی و یا عفونت ها و شایع ترین نوع آلرژی، ناراحتی های تنفسی است.
دکتر رضا امین، بسیاری از عوامل آلرژی زا مانند دود سیگار، قلیان، مواد مخدر، عطر تند، اسپری ضد حشرات، بوی رنگ، نفت و دود اسپند را باعث بروز بیماری آسم، آلرژی و عفونت ها عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم از منشا آسم که همان دود اسپند است بی اطلاع هستند، ادامه داد: دود و آلودگی اگزوز اتومبیل و آلودگی های حاصل از ترافیک نیز از عوامل بسیار خطرناک و محرک آسم است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: آفتاب، دانه و گرده های گل و گیاهان، مصرف برخی حبوبات و شیر در بروز این بیماری موثر است که با داروهای کنترل کننده از قبیل کورتون های استنشاقی، قابل درمان است.
امین درباره روش واکسن درمانی برای معالجه آسم و آلرژی ها گفت: بسیاری از آلرژی ها با کنترل و پرهیز، قابل درمان است و نیازی به واکسن درمانی نیست اما در صورت درمان نشدن، از شیوه واکسن درمانی استفاده می شود.
توصیه دیگر این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی، پرهیز از خوددرمانی بود و از مردم خواست تا در این زمینه به مراکز درمانی تخصصی مراجعه کنند.
وی ادامه داد : ممکن است فردی تنها مبتلا به آسم باشد و علایم آلرژی نداشته باشد، اما اغلب افرادی که آسم دارند، به آلرژی نیز مبتلا هستند.
او به خانواده ها هشدار داد در صورت مشاهده نشانه هایی مانند تنگی نفس، خس خس تنفسی، سرفه های خشک و شدید در کودکان که اغلب بدون خلط است، به پزشک مراجعه کنند این نشانه ها، مشکوک به عفونت تنفسی، آسم و یا آلرژی است.
این عضو هیات علمی و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در کودکان ابتلای به آسم و آلرژی غذایی کمتر رخ می دهد، ادامه داد: غذاهایی مانند شیر، تخم مرغ و آجیل باعث ایجاد حساسیت در برخی از کودکان می شود که در کلینیک های تخصصی بالینی قابل تشخیص است.
توصیه این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی برای پیشگیری از ابتلای کودکان به آسم و آلرژی، زندگی در مکانی بدون آلودگی، تا حد امکان، استفاده از شیر مادر به جای شیر خشک و پرهیز از بازی و ورزش در هوای آلوده بود.
امین در خصوص حساسیت کودکان به شیر مادر هم گفت: در بسیاری از موارد دلیل این حساسیت، شیری است که مادر از آن تغذیه می کند که بروز آلرژی و اگزما برای نوزاد را به همراه دارد.
همچنین دکتر سید حسام الدین نبوی زاده دیگر عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تغییرات اقلیمی زمین را یکی از دلایل بروز آلرژی عنوان کرد و گفت: گرم بودن زمین، باعث دوام بیشتر آلرژی های گیاهی شده و این عامل بر انسان بسیار تاثیرگذار بوده است به طوری که میزان بروز بیماری آلرژی، در حال افزایش است.
نبوی زاده گفت: زایمان به صورت سزارین، عدم مصرف شیر مادر و استفاده پدر یا مادر از دخانیات از عوامل تاثیرگذار بر ابتلای نوزاد به آلرژی است و مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها، زندگی آپارتمان نشینی، تک فرزندی و کاهش تعداد خانوار نیز در ابتلای کودکان به آلرژی موثر است.
او درباره تک فرزندی و کاهش تعداد خانوار به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر بیماری آسم و آلرژی گفت: این کودکان با میکروب های مفید که بر میزان مقابله با بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار تاثیرگذار است، کمتر در تماس هستند و کمبود این عوامل باعث بروز آلرژی می شود.
نبوی زاده یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر آلرژی و آسم را مصرف ترکیب های جدید غذایی عنوان کرد و افزود: با رونق و پیشرفت سریع سیستم حمل و نقل، تنوع طلبی و استفاده از مواد و ترکیب های جدید غذایی مانند غذاهای دریایی و میوه های آفریقایی، افزایش یافته اما بدن انسان به این عوامل عادت ندارد و واکنش هایی به صورت آسم و آلرژی روی می دهد.
دبیر انجمن آسم و آلرژی جنوب کشور ایجاد تغییر رویه ای در زندگی، همچنین آفتاب، مواد شوینده تحریک کننده پوست و سیستم تنفسی، محل و نوع کار، مکان زندگی، استرس و مصرف بعضی از داروها را از دیگر عوامل این بیماری برشمرد.
وی گفت: به طور کلی، پنج تا هشت درصد افراد مبتلا به آسم و آلرژی هستند که در سطوح مختلف، درمان می شوند.
نبوی زاده، آلرژِی های غذایی در کودکان را 6 درصد و در بزرگسالان چهار درصد اعلام کرد و افزود:عوامل تاثیرگذار بر آلرژی غذایی در بزرگسالان، بیشتر بر اثر حبوبات و دانه های گیاهی مانند کنجد، بادام زمینی و در کودکان نیز بر اثر شیر و تخم مرغ است.
6113 /1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 ترافیک حمل و نقل درمان سیستم ایمنی بدن سیگار موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۵۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد

آفتاب‌‌نیوز :

این ژن که اینوزیتول پلی فسفات-۵-فسفاتاز D (INPP۵D) نام دارد، موضوع یک مطالعه مشترک توسط محققان دانشکده پزشکی ایکان در کوه سینا و دانشکده پزشکی گراسمن در نیویورک است که نتایج آن در مجله Alzheimer’s and Dementia در دسترس است.

میکروگلیا، گروهی از سلول‌های ایمنی در مغز هستند که وظایفی مثل حذف سلول‌های در حال مرگ و پلاک‌های آمیلوئیدی که با زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر مرتبط هستند، را بر عهده دارند. مطالعات قبلی، INPP۵D را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط دانسته اند؛ اما نقش خاصی که این ژن در بیماری زودرس یا دیررس ایفا می‌کند و مکانیسمی که به این عملکرد‌های مغزی تغییر یافته، کمک می‌کند، همچنان ناشناخته باقی مانده است.

از آنجایی که INPP۵D در مغز در میکروگلیا متمرکز شده است، پژوهشگران، از موش‌هایی استفاده کردند که به طور ژنتیکی، مهندسی شده بودند تا ژن INPP۵D موش را در میکروگلیا، خاموش کنند. این فرآیند، محققان را قادر ساخت تا تأثیر خاص این ژن بر بافت مغز، را بهتر مشاهده کنند.

پس از تقریبا سه ماه، دانشمندان، تجمع پلاک و رفتار میکروگلیال را در موش‌ها اندازه گیری کردند. از آنجایی که مشخص شده بود INPP۵D در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش می‌یابد، دانشمندان انتظار داشتند، موش‌هایی که این ژن در مغز آن‌ها غیرفعال شده بود، از پلاک‌های آمیلوئیدی که نشانه آسیب شناسی اختلال آلزایمر هستند، محافظت شوند. با این حال محققان در کمال تعجب مشاهده کردند که موش‌های فاقد INPP۵D، پلاک‌های بیشتری نسبت به سایر موش‌ها دارند.

به گزارش سیناپرس، پس از این که مشخص شد خاموش کردن INPP۵D، میکروگلیا‌ها را به روش‌های غیرمنتظره‌ای در اطراف مغز به حرکت در می‌آورد، محققان به دنبال این بودند که با استفاده از روش رونویسی فضایی، به اطلاعات دقیق بیان فضایی و کمی ژن، دست یابند.

رونویسی فضایی، روشی است که امکان اندازه گیری کل بیان ژن را در یک نمونه بافت، برای محققان فراهم می‌کند و همچنین به پژوهشگران اجازه می‌دهد تا بتوانند از جایی که بیان ژن، در آن رخ می‌دهد، نقشه برداری کنند.

یافته‌های رونویسی فضایی، بر دامنه تغییرات بیان ژنی که میکروگلیا‌ها می‌توانند نشان دهند تأکید کرد. میکروگلیا در نزدیکی پلاک‌های آمیلوئید، ژن‌هایی که به عنوان ژن‌های ناشی از پلاک (PIGs) شناخته می‌شوند، را بیان می‌کنند.

موش‌هایی که ژن INPP۵D در آن‌ها غیرفعال شده بود، افزایش بیان PIG‌هایی را که در تحقیقات قبلی شرح داده شده بود تکرار کردند، اما کیفیت بالای جنبه‌های فنی و تجزیه و تحلیل رونویسی فضایی، امکان شناسایی PIG‌های اضافی را نیز فراهم کرد.

PIG دیگری که جدیدا در این یافته‌ها شناسایی شد و دارای بیشترین افزایش بیان در این موش‌ها بود، CST۷ نام دارد، ژنی که پروتئین سیستاتین F، را کدگذاری می‌کند و با بیماری آلزایمر و بیماری‌های پریونی، خانواده‌ای از اختلالات عصبی نادر که انسان‌ها و حیوانات را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مرتبط است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد، هم INPP۵D و هم سیستاتین F، می‌توانند به عنوان اهداف جدیدی برای توسعه مداخلات و درمان‌هایی برای کاهش التهاب در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، در نظر گرفته شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • رضا شیخی درگذشت
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی