Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌ شامگاه 21 آوریل بود که برخی فعالان فضای مجازی قطری و سعودی از وقوع تیراندازی در نزدیکی کاخ پادشاه سعودی در منطقه «الخزامی» واقع در شهر ریاض خبر دادند که برای ساعت‌ها ادامه پیدا کرد و فیلم‌هایی از این رخداد نیز در شبکه‌های اجتماعی پخش شد و در همان زمان بود که برخی از رسانه‌ها از احتمال کودتای برخی از شاهزادگان سعودی و تلاش آن‌ها برای ترور «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد عربستان سعودی خبر دادند و برخی دیگر نیز، آن را یک عملیات پیچیده امنیتی طراحی‌شده از سوی رزمندگان یمنی در پاسخ به جنایات آل‌سعود در یمن ذکر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان زمان بود که حضور ولیعهد عربستان در انظار عمومی کمرنگ شد و رسانه‌ها گزارشات و سؤالاتی را در خصوص وضعیت وی منتشر کردند.

اخیراً نیز بعد از آنکه یک خبرگزاری آفریقایی از دیدار «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان با نخست‌وزیر اتیوپی خبر داد و رسانه‌های سعودی به هیچ عنوان به این قضیه نپرداختند، شک و شبهه‌ها در میان کاربران توییتری در خصوص غیبت طولانی ولیعهد عربستان بیشتر از قبل شد.

کاربران توییتری همچنین به دستگیری فعالان سیاسی حقوق زنان در عربستان اشاره کردند و سپس سؤالاتی را درباره غیبت و عدم کنترل بن سلمان بر اوضاع کشورش مطرح کردند.

«کریستین دیوان» در یک پیام توییتری نوشت:‌«این بیانیه وزارت کشور عربستان که فعالان دستگیرشده زنان را بعنوان «بنیادهای مذهبی و ملی تخطی‌کار» معرفی کرده مرهمی برای هر آنکسی است که این توهم را دارد که مسیر ملی جدید عربستان لیبرال است».

 

«کریستین اولریچسن» از دیگر کاربران اینترنتی با اشاره به پیام توییتری دیوان، به قضیه غیبت محمد بن سلمان اشاره کرد و نوشت: « آیا محمد بن سلمان هنوز مسئولیت دارد؟ آیا کنترل قدرت را از دست داده است؟ او کجاست؟»


عربستان سعودی از ابتدای ماه مبارک رمضان شماری از فعالان فضای مجازی و مخالفان عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به اتهام جاسوسی و افشای اطلاعات محرمانه بازداشت کرده است.

دولت سعودی گفته این افراد با هدف «ضربه زدن به دین و عقیده و کشور» جاسوسی می‌کرده‌اند و مزدور عوامل بیگانه بوده‌اند.

«جرد نانمن» استاد روابط بین‌الملل و مطالعات خلیج‌فارس در دانشگاه «جرج تاون» قطر در یک پیام توییتری در پاسخ به پیام دیوان به شبهات درباره عدم حضور ولیعهد عربستان اشاره کرد و نوشت: «سؤال خوبی است. چندین هفته است که او مشاهده نشده است-و تصاویری که اخیراً از وی با السیسی، محمد بن زاید و ملک حمد پخش شده است ممکن است به هر زمانی در سال گذشته اختصاص داشته باشد. وی در هیچ یک از مراسمات رمضان حضور نداشته است و این بسیار عجیب است».

 

یکی دیگر از کاربران توییتری به نام «تئودور کاراسیک» نیز درباره غیبت ولیعهد عربستان و بیانیه تند وزارت کشور عربستان نوشت: «به واسطه غیبت محمد بن سلمان، رخدادهای بزرگتری در جریان است. به لحن وزارت کشور (عربستان) توجه کنید».

یکی دیگر از کاربران نیز پیام مشابهی را منتشر کرد و در شبکه اجتماعی توییتر در پاسخ به اظهارات اولریچسن نوشت: «بسیار سؤالات مهمی مطرح کردی. چند روز است که هیچ خبری از او شنیده و مشاهده نشده است».

چندی پیش نیز شبکه قطری الجزیره با اشاره به دستگیری فعالان حقوق بشر در عربستان نوشت: «محمد بن سلمان» ولی‌عهد فعلا مفقود سعودی از زمان به قدرت رسیدن، در هر محفل و بزمی و در هر مصاحبه با رسانه‌ای چه داخلی چه خارجی، داعیه اصطلاح و تغییر در این کشور محافظه‌کار و سلفی را داشته است ولی بازداشت این افراد نشان داد که به سمت استبداد در حال حرکت است تا ایجاد اصلاحات».

اینها تنها بخش‌هایی از پیام‌های کاربران در فضای مجازی بود که به شایعات درباره غیبت ولیعهد عربستان دامن می‌زند و همچنان سؤالات و شبهات کاربران توییتری درباره وضعیت بن سلمان بدون پاسخ باقی مانده است و محل دقیق ولیعهد سعودی در هاله‌ای از ابهام است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۵۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند امارات عربی متحده دیگر به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد و به دنبال افزایش تولید است.

به گزارش ایسنا، در حالی که بازار جهانی نفت، مشتاقانه منتظر تصمیم آینده اوپک پلاس و تغییر بالقوه در استراتژی کاهش تولید فعلی است، بیشتر نگاه‌ها به سمت عربستان سعودی یا مدیران آرامکو دوخته شده است. با این حال، یک بازیگر جدید وجود دارد که در حال حاضر به تغییر چشمگیر استراتژی تولید بدون تائید اوپک، اشاره می‌کند.

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند با توجه به نوسانات فعلی بازارهای نفت و افزایش تقاضا، امارات عربی متحده، دیگر نسبت به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد. همزمان، منابع آگاه در شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، به افزایش تولید قریب‌الوقوع اشاره کرده اند. افراد مطلع در داخل این شرکت فاش کرده اند ادنوک سرگرم بررسی افزایش تولید به حدود ۴.۸۵ تا ۴.۸۷ میلیون بشکه در روز است که استراتژی فعلی اوپک را نقض می‌کند. این حرکت تعجب آور نیست، زیرا ادنوک، سرمایه‌گذاری هنگفتی را در توسعه ظرفیت تولید خود انجام داده که تاکنون، به دلیل پایبندی امارات به تصمیمات اوپک، محدود شده است.

طبق اظهارات منابع رسمی، ظرفیت کل تولید در حال حاضر ۴.۵ میلیون بشکه در روز است اما انتظار می‌رود که افزایش یابد و احتمالا به زودی به ۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد. هدف تولید ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز در فاصله مه تا ژوئن سال ۲۰۲۴، نرخ بالایی است اما شدنی است.

ادنوک یا امارات عربی متحده، به وضوح نیاز به این افزایش تولید یک‌جانبه را می‌بینند. آنها خود را به عنوان یک شرکت بزرگ بین‌المللی ملی نفت با هدف رقابت با هفت شرکت بزرگ نفت جهان معرفی می‌کنند. سلطان الجابر، مدیرعامل ادنوک، نیاز به تغییر را درک کرده  و برنامه‌هایی را برای خرید دارایی‌های بالادستی و پایین دستی دنبال می‌کند.

با وجود پیامدهای احتمالی تصمیم یک‌جانبه ابوظبی در اوپک، بازیگران مهم در بازار بین‌المللی نفت، ممکن است رویکرد عدم مداخله را در پیش بگیرند. صندوق بین‌المللی پول بر ضرورت حجم تولید و درآمد بیشتر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرده است. عربستان سعودی، به خصوص برای نیازهای بودجه‌ای دولت خود، به قیمت بسیار بالاتر نفت نیاز دارد.

طبق داده‌های صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی برای تامین مالی بودجه خود، به قیمت نفت حدود ۹۶.۳۰ دلار در هر بشکه، نیاز دارد. این ارزیابی بر اساس تولید فعلی حدود ۹.۳ میلیون بشکه در روز نفت خام توسط این کشور است.

 صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم انداز منطقه‌ای خود اعلام کرد که قیمت سربه سر فعلی حدود ۲۱ درصد بیشتر از پیش‌بینی قبلی این وام دهنده در اکتبر سال ۲۰۲۳ است. در آن زمان، عربستان سعودی هنوز حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید می‌کرد. قیمت سربه سر جدید، بسیار بالاتر از قیمت جهانی نفت در حال حاضر است.

ابوظبی قصد بهره برداری مالی از سرمایه‌گذاری‌های خود را دارد و در صورت تسهیل محدودیت عرضه نفت در ژوئن، به خرید خود در بخش‌های بالادستی و پایین دستی نفت و گاز با بودجه افزایش یافته، ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، همه نشانه‌ها حاکی از فشار برای تغییر استراتژی اوپک، به خصوص از سوی ابوظبی است. بازیگران بازار باید به دقت سیگنال‌های امارات را دنبال کنند زیرا فرمان کنترل اوپک ممکن است از دست ریاض خارج شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • (ویدئو) روایت تلخ فریدون زندی از افزایش قیمت نجومی دلار در ایران
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • خبر خوب برای زنان شاغل | فعال شدن ایستگاه ورزشی رایگان عصرگاهی و ۵ مجموعه ورزشی جدید در تهران
  • خبر خوب برای زنان شاغل | فعال شدن ایستگاه های ورزشی رایگان عصرگاهی و ۵ مجموعه ورزشی جدید در تهران