Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهروندان اروپایی دقیقا می‌دانند که منافع امنیتی اروپا دیگر با امریکا نزدیکی و قرابتی ندارد. اکنون امریکا در اتحاد با اسرائیل و عربستان سعودی سیاست تغییر نظام را در قبال ایران دنبال می کند. اسرائیل از قدرت امریکا برای خودداری از مصالحه با فسلطینی‌ها استفاده می‌کند و عربستان سعودی از قدرت نظامی امریکا برای محدود کردن رقیب منطقه‌ای خود؛ یعنی ایران استفاده می کند و هر دو امیدوارند که جنگ مستقیم ایران با امریکا روی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

/رهبران اروپایی باید بدانند که دیگر ماندن در ائتلاف با امریکا در راستای منافع و ارزش‌های آنان نیست./جهان در برابر ماجراجویی‌های‌ نظامی ترامپ مقاومت کند آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل- نشریه «آسیا تایمز» در گزارشی اشاره می‌کند که امنیت و آینده اروپا بستگی به دفاع اتحادیه اروپا از توافق هسته‌ای با ایران دارد؛ آن هم علیرغم خروج آمریکا از برجام.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ این نشریه با اشاره به این که اتحادیه اروپا باید به همراه روسیه و چین اطمینان حاصل کند که روابط اقتصادی با ایران توسعه می‌یابد، می نویسد: «اتحادیه اروپا باید در برابر تحریم‌های امریکا علیه ایران بایستد و روابط تجاری و مالی خود را با تهران ادامه دهد. هدف ترامپ مشخص است: تغییر نظام در ایران. با توجه به این هدف احمقانه، شهروندان اروپایی دقیقا می‌دانند که منافع امنیتی اروپا دیگر با امریکا نزدیکی و قرابتی ندارد. اکنون امریکا در اتحاد با اسرائیل و عربستان سعودی سیاست تغییر نظام را در قبال ایران دنبال می کند. اسرائیل از قدرت امریکا برای خودداری از مصالحه با فسلطینی‌ها استفاده می‌کند و عربستان سعودی از قدرت نظامی امریکا برای محدود کردن رقیب منطقه‌ای خود؛ یعنی ایران استفاده می کند و هر دو امیدوارند که جنگ مستقیم ایران با امریکا روی دهد. 

تلاش‌های پیشین امریکا در مورد تغییر رژیم در خاورمیانه نتایج بسیار ناگواری برای امریکا و اروپا داشته است. چنین جنگ‌هایی عامل اصلی افزایش مهاحرت به اروپا از خاورمیانه و شمال آفریقا بوده‌اند. حتی زمانی که تغییر رژیم در افغانستان، لیبی و عراق روی داد، پس از آن کشورهای مذکور اسیر خشونت و بی ثباتی شدند. زمانی که تلاش برای تغییر رژیم نیز شکست خورده است، مانند مورد سوریه، باز هم نتیجه آن ادامه خشونت و جنگ بوده است. 
تلاش‎‌های امانوئل مکرون، ترزا می و آنگلا مرکل رهبران فرانسه، بریتانیا و آلمان برای متقاعد کردن ترامپ به باقی ماندن امریکا در برجام شکست خورد. البته این قابل پیش بینی بود. دولت ترامپ به دنبال هژمونی بر خاورمیانه است. ترامپ با تصمیم خود درباره برجام اروپایی ها را آشفته و آزرده‌خاطر کرده است. واقعیت آن است که اروپایی ها بدون قدرت نیستند. برجام هنوز هم می تواند نجات پیدا کند چرا که توافقی چندجانبه و مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد (طبق قعطنامه ۲۲۳۱) است و صرفا توافقی میان امریکا و ایران نیست. در واقع، طبق ماده ۲۵ منشور سازمان ملل متحد تمام کشورهای عضو سازمان از جمله امریکا مسئولیت اجرای برجام را برعهده دارند. خروج امریکا از برجام خود نقض قوانین بین المللی محسوب می شود. 
اکنون که آمریکا از برجام خارج شد دو راه برای جلوگیری از اجرای توافق هسته‌ای میان ایران و دیگر کشورهای جهان وحود دارد؛ نخست وارد شدن به یک جنگ که به ویژه در دستور کار «جان بولتون» نئومخافظه کار به عنوان مشاور امنیت ملی در کاخ سفید قرار دارد. جهان باید در برابر ماجراجویی‌های‌ نظامی او مقاومت کند. راه دیگر تحریم‌ها است که امریکا را قادر می سازد تا برجام را از بین ببرد. این نشان می دهد که امریکا نمی خواهد با ایران تجارت کند. دولت امریکا می خواهد از تجارت دیگر طرفین با ایران جلوگیری کند. این هدف امریکا است که چین و اروپا می توانند برای صلح جهانی تحقق آن را ناممکن سازند. در عمل امریکا می تواند تحریم های ضد ایرانی را علیه شرکت های فعال در بازار ایران اعمال کند. مسئله اصلی آن است که شرکت‌های غیرامریکایی که با ایران همکاری می کنند می توانند با جایگزین کردن ارز یورو به جای دلار و یا ین به خنثی شدن تحریم ها کمک کنند. اروپایی ها باید صریح و بی پرده به تحریم های امریکا علیه ایران نه بگویند به خصوص در مورد شرکت هایی که با ارزهای غیر دلار تجارت می کنند؛ این کار امکان‌پذیری بیشتری دارد».
این نشریه در ادامه می نویسد: «اتحادیه اروپا باید اصرار داشته باشد که تحریم های تازه نقض قوانین بین المللی و قوانین سازمان تجارت جهانی هستند. اتحادیه اروپا باید آماده باشد تا از اهرم حل اختلاف سازمان تجارت جهانی علیه امریکا استفاده کند و پرونده را به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه دهد. در حالی که اروپا از مقابله با امریکا می ترسد چین به دنبال کسب فرصت های تجاری در ایران است. چین حق دارد این کار را انجام دهد. بزرگترین چالش اروپا ژئوپولیتیک و حتی حقوقی نیست بلکه مربوط به روانشناسی رهبران اروپایی است. رهبران اروپایی باید بدانند که دیگر ماندن در ائتلاف با امریکا در راستای منافع و  ارزش‌های آنان نیست. اروپا به سیاستگذاری امنیتی خود نیاز دارد آن هم برای حفظ تجارت با سایر کشورها».
کد خبر: ۵۲۴۴۸۱ تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵

منبع: آفتاب

کلیدواژه: توافق هسته ای آمریکا برجام اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۵۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، رئیس اقلیم کردستان عراق، با آقای دکتر احمدیان، نماینده‌ی مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دیدار کرد.

آقای بارزانی ضمن ابراز خوش حالی از حضور در تهران و دیدار‌های انجام شده، گفت امنیت ایران، امنیت ماست و اجازه نمی‌دهیم هیچ طرف ثالثی از ناحیه‌ی اقلیم کردستان عراق به امنیت جمهوری اسلامی ایران لطمه بزند.

ئیس اقلیم کردستان عراق با اشاره به حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، چه در دوران مبارزه با حکومت صدام و چه بعد از آن و شکل دهی به عراق جدید، ابراز امیدواری کرد تا روابط اقلیم کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران در همه‌ی ابعاد از جمله در بعد امنیتی و اقتصادی بیش از پیش گسترش یابد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی هم با خوشامد گویی به آقای بارزانی روابط جمهوری اسلامی ایران با ملت عراق و از جمله مردم کردستان عراق را روابط تاریخی و فرهنگی بسیار عمیق و دیرینه برشمرد، که مبتنی بر آرمان‌های مشترک شکل گرفته و در طول زمان مستحکم شده است؛ لذا نباید اجازه داد هیچ طرف ثالثی اعم از رژیم صهیونیستی با ضد انقلاب و معارضین جمهوری اسلامی ایران به آن خدشه وارد نماید.

همچنین وی برای همکاری جامع با اقلیم کردستان در چارچوب قانون اساسی عراق اعلام آمادگی نمود.

آقای احمدیان افزود جمهوری اسلامی ایران آماده است همه گونه حمایتی از مردم، حاکمیت عراق و اقلیم کردستان و به ویژه شخص آقای نیچروان بارزانی را به عمل آورد.

دو طرف همچنین بر اجرای کامل توافق نامه‌ی امنیتی جمهوری اسلامی ایران و عراق تا حصول نتیجه و رفع کامل ناامنی تأکید کردند.

دیگر خبرها

  • راهپیمایی کارکنان نهادهای اروپایی در حمایت از فلسطین
  • دلزدگی اروپایی‌ها از دموکراسی درحال افزایش است
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • اتحادیه اروپا عملیات در رفح را فاجعه بار خواند
  • دباغ : در سفر بارزانی درباره هماهنگی‌های امنیتی رایزنی شد
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • روسیه: آمریکا در تکاپوی جایگزین‌کردن زلنسکی است