Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@09:26:44 GMT

دغدغه ی من مشکلات زنان کشورم هست

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۵۹۱۱

دغدغه ی من مشکلات زنان کشورم هست

قدس آنلاین-بابک رحیمیان: «کتایون صحبائی لطفی» یکی از بانوان نویسنده خراسان رضوی است که بتازگی کتابی به نام «ریشه در باد» را به رشته تحریر در آورده و عرضه بازار کرده است.

متن ذیل حاصل گفت و گوی کوتاه قدس آنلاین با این بانوی نویسنده است.

نویسندگی را از چه زمانی آغاز کردید؟

من از سال های نوجوانی مشغول نوشتن داستان و سرودن شعر بودم اما به دلایلی حس می کردم نباید جایی منتشر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حس عدم انتشار تا چه زمانی ادامه داشت؟

سال۹۲با ترجمه ی مجموعه ی داستان کوتاه به نام«چهار داستان»اولین قدم را برداشتم و از سال۹۴ نوشتن داستانهای کوتاه و پس از آن رمانم را شروع، کردم.

در انجمن های ادبی استان فعالیت دارید؟

تا سال گذشته در انجمن ادبی سیمرغ که طی سال های اخیر کارش را از برگزاری جلسات حضوری به فعالیتهای مجازی تغییر داده بود، مشغول به همکاری بودم که به دلیل مشغولیت زیاد خصوصا نوشتن رمانم از عضویت انصراف دادم.

کتاب ریشه در باد شما ریشه در چه دارد؟

ریشه در باد اولین تجربه ی تالیف بنده است. داستان درامی عاشقانه است که در بطن یک تراژدی کهنه ی اجتماعی به مخاطب عرضه می شود.

ریشه در باد به معنای بی ریشگی ست.تعلق نداشتن به هیچ جا و هیچکس.این همان حسی است که قهرمان قصه در نقطه ی پایانی داستان، لمسش می کند و با آن دست به گریبانست.داستان من شخصیت اصلی زیاد دارد اما «رخساره»برای من اصلی ترین شخصیت و قهرمان داستان محسوب می شود.هرچند آن پویایی را که در یک قهرمان جستجو می کنیم ندارد و از جایی به بعد منفعل عمل می کند.او را قهرمان می دانم چون دست کم سعی کرده در زمان خودش متفاوت بیندیشد و عمل کند.

همیشه فکر می کنم زنانی در تمام اعصار بوده اند که دلشان می خواسته جدا از تعریف جامعه از زن خوب و زن بد،خودشان را تجزیه و تحلیل کنند.آرزو پروری کنند حتی اگر رسم نباشد.شهامت تابو شکنی داشته باشند و هدف هایشان را جدا از میل و باور غالب در اجتماعشان،تعیین کنند.این رمان مربوط به گذشته ایست که من و شما را هنوز نداشته اما دخترانی داشته که می خواستند دنیای خودشان را از میان جهان آلوده به تکرار و تعیین ، بسازند.خیلی هایشان شکست خوردند اما آغاز گر یک تفکر نو بودن به خودی خود از آنها قهرمان میسازد.«رخساره»یکی از همان دختران است.

آیا احساس زنانه شما موجب سوق پیدا کردن داستان به سمت سیاه نمایی نشده است؟

دغدغه ی من مشکلات زنان کشورم هست که از دیرباز تا به امروز در جامعه خودنمایی می کرده و می کند.دوست داشتم این معضلات را نشان می دادم.

حمایتی هم در کار هست؟

من حمایتی از جایی دریافت نکرده ام و حتی مجوز کتاب را به سختی و پس از دو بار مشروطی و اصلاح مجدد،دریافت کرده ام.هنوز هم دلم پیش آن تکه های بریده شده گرفتار است.

نگارش این رمان چقدر زمان برده است؟

11 ماه

پیش از این نیز تالیفی داشتید؟

پیش از این یک کار ترجمه در سال۹۲به چاپ رساندم.ناگفته نماند که مجموعه داستان های کوتاهم و یک کار طنز که به صورت اپیزودی نوشته شده ، آثار بعدی من خواهند بود.

فضای مجازی و کتابهای الکترونیکی تهدید است یا فرصت؟

فضای مجازی،تعلقات مجازی را که بسیار هم جذاب هستند به انسان امروزی هدیه داد.هدیه ای که گهگاه به داشته های دیروز ما لطمه زده.کتاب خوانی یکی از آنهاست.دیگر جستجوی زمانبر میان صفحات کتاب معنایی ندارد وقتی با چند اشاره ی انگشت به انچه می خواهی می رسی.از اینها گذشته سبک داستان نویسی امروز با سلیقه ی نسل دیروز که آخرین بازماندگان دوستداران کتاب هستند،هم خوانی ندارد.بنابراین ما بزرگترین مخاطبانمان را نمی توانیم راضی نگه داریم و نتیجه این رکود کتاب خوانیست که شاهدش هستیم.

فکر می کنم کتاب های الکترونیک به دلیل هزینه ی کم و دسترسی آسان استقبال وسیعتری دارند اما هنوز هم هستند کسانی که عشق به دست گرفتن کتاب و بوی خاطره انگیز صفحات آن،به سمت کتاب های چاپی سوقشان می دهد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتاب نویسنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۵۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

هشت اثر از ایران به عنوان نامزد فهرست کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه معرفی شدند. 

به گزارش ایسنا، گروه جوایز کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک در جلسه داوری اسفندماه ۱۴۰۲ از میان آثار رسیده، هشت اثر را برای معرفی به دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) انتخاب کرد. 

 در بخش کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه:  

«افسانه نمکی» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای ستاره اقتداری. این کتاب براساس روایتی از روستای کبودر آهنگ همدان بازنویسی شده. برای فعال کردن کودکان نابینا و کم‌بینا درحین خواندن کتاب از المان‌های معماری ایرانی  و ابزارهای سنتی استفاده شده است. 

«خاله می‌بافه من می‌پوشم» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سودا آزادی، نویسنده خط بریل ناصر مرادی. از ویژگی‌های کتاب راویت داستان توسط ﮐودکی نابیناست. از بافت‌های متنوع و حجم‌های گوناگون در ساخت اثر استفاده شده است. ظرافت اجرا و تنوع در بافت‌ها برای کودک با آسیب بینایی جذاب است. 

«روباه و زاغ» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سمانه نادری. بازسازی یک روایت کلاسیک  به شکل حسی - لمسی. استفاده از بافت‌های متنوع برای نمایش شخصیت‌ها و فضای داستان. ابتکار عمل در ساخت کتاب برای حرکت شخصیت‌ها به وسیله مخاطب.

 «من مترسکم ولی می‌ترسم» نویسنده احمد اکبرپور، تصویرگر مریم طهماسبی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «تو یک جهانگردی» نویسنده شهرزاد شهرجردی، تصویرگر غزل فتح الهی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «موزی که می‌خندید» نویسنده حمیدرضا شاه‌آبادی، تصویرگر حسن موسوی، انتشارات افق.(اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

در این سه اثر صوتی در کنار خواندن متن از موسیقی و جلوه‌های صوتی برای انتقال بهتر مفاهیم استفاده شده و برای شنونده‌ با آسیب بینایی فضایی ایجاد می‌کند که می‌تواند داستان و تصاویر کتاب را از طریق صدا در ذهن خود تصور کند. 

در بخش کتاب با شخصیت‌های معلول:   

 «جهان مال من است» نویسنده تهمینه حدادی، تصویرگر هاله قربانی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. داستان با روایتی ساده به جزئیاتی از تجربیات خیال‌انگیز کودکی می‌پردازد. شخصیت‌پردازی در متن پویاست و عدم آشکارسازی و عدم تمرکز بر معلولیت کودک دیده می‌شود. 

«ترسناک‌ترین کاری که تا حالا انجام دادی چه بوده؟» نویسنده سولماز خواجه‌وند، تصویرگر مرجان وفاییان، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان. داستان با شخصیتی باورپذیر، به دور از کلیشه‌ها و با برانگیختن حس پذیرش معلولیت به موضوع ترس از دیدن و بینایی می‌پردازد. 
  
داوران گروه جوایز کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک، مرضیه شاه کرمی، سوده کریمی، مرجان ریحانیان، ماندانا رضوی زاده، میترا مؤدب، فریبا کیهانی و طاهره بشیر هستند. مسعود طاهریان( عضو نابینای گروه‌ خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) نیز به عنوان مشاور در گروه حضور دارد. 

دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان هر دو سال یک بار فهرستی از کتاب‌های مناسب برای کودکان ویژه را به منظور ایجاد فرصت لذت از کتاب برای کودکان ویژه، تشویق ناشران و توسعه این نوع محصولات منتشر می‌کند. داوری نهایی در تورنتو کانادا برگزار می‌شود و آثار برگزیده در فهرست دوسالانه‌ای تحت عنوان کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه منتشر و در نمایشگاه کتاب کودک بولونیا ۲۰۲۵ به نمایش گذاشته می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای نمایش تشریفات ساده در تماشاخانه ماه در اصفهان
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • اجرای نمایش تشریفات ساده در تماشاخانه ماه در عمارت سعدی اصفهان
  • مدیریت ارشد استان بوشهر برای رفع مشکلات مردم پای کار است
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»
  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر