Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-27@02:53:55 GMT

آخرین اقدامات دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۵۹۵۸

به گزارش ایلنا، یکی از اهداف مهم اقتصادی دولت، نوسازی خودروهای فرسوده سنگین از جمله کامیون، اتوبوس و مینی بوس و توسعه ناوگان حمل و نقل جاده ای است. در حال حاضر ۹۰ درصد بار و مسافر از طریق جاده انجام می‌شود و این نشان از اهمیت بخش جاده‌ای در اقتصاد کشور و اهمیت توسعه آن دارد.  از سویی دیگر سن زیاد ناوگان حمل و نقل جاده ای و مصرف سوخت بالای آن نیز از دیگر دلایلی است که دولت رابرای نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای مصمم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس از سال گذشته با طرحی موسوم به کلید به کلید، اولین مرحله نوسازی ناوگان فرسوده سنگین آغاز شده است و برنامه ریزی شده تا در طرحی سه ساله نوسازی سالیانه ۷۰ هزار دستگاه خودرو تجاری سنگین اجرا شود.

در حال حاضر قرارداد نوسازی ۱۸ هزار دستگاه کامیون با شرکت نفت از محل صرفه‌جویی مصرف سوخت به امضاء رسیده است که در سال جاری اجرا می‌شود؛ این قرارداد در نهایت برای ۶۵ هزار دستگاه کامیون خواهد بود.  هفته گذشته نیز دومین مرحله نوسازی ناوگان فرسوده سنگین آغاز شد و نوسازی ۵۰۰ دستگاه مینی‌بوس نو انجام شد.

صدرالله بمانا در مراسم تحویل ۵۰۰ دستگاه مینی‌بوس نو اظهار داشت: در طرح نوسازی ناوگان جاده‌ای، اولویت سازمان راهداری در سال‌های گذشته، نوسازی اتوبوس و تاکسی کرایه بود که تحولات خوبی در این زمینه انجام شد ولی در بخش مینی‌بوس، در سال‌های قبل اقدامی انجام نشد؛ به همین دلیل در دوره جدید طرح نوسازی، اولویت را به مینی‌بوس‌ها دادیم. وی افزود: ۵۷ هزار مینی‌بوس فرسوده در کشور داریم که سن متوسط آنها باید ۱۰ سال باشد ولی در حال حاضر ۲۴.۸ سال است. مینی‌بوس‌داران اکثرا اقشار ضعیف هستند که در روستاها و شهرهای کوچک به جابجایی مسافر می‌پردازند، بنابراین نوسازی ناوگان، کمک بزرگی به معیشت آنها می‌کند.  بر این اساس ۸۰ درصد مبلغ نوسازی مینی بوس ها از طریق تسهیلات با سود پایین در نظر گرفته شده است.

همچنین  نوسازی ۶۰ هزار خودرو سنگین در برنامه امسال وزارت صنعت برای سال جاری است. محمد شریعتمداری در آیین آغاز دومین مرحله نوسازی ناوگان فرسوده سنگین گفت: فرم های مربوط به قطعات منفصل برای تولید ۳۶ هزار دستگاه خودرو سنگین از سوی شرکت های خارجی تامین شده که در مراحل مختلف گشایش اسنادی است.

به گفته وی، برخی از این محموله‌ ها در حال حمل به داخل است و امید می رود از مرداد امسال نخستین محموله به خودروهای تجاری ساخت داخل تبدیل و تحویل خودروها در روند جدید پیگیری شود.  شریعتمداری ابراز امیدواری کرد این حرکت، جهش قابل توجهی در دیگر عرصه‌های اقتصادی از جمله قطعه سازان بخش خصوصی ایجاد کند. وی همچنین از برنامه‌ریزی برای تولید یک میلیون و ۷۵۰ هزار دستگاه خودرو سبک در سال ۱۳۹۷ خبر داده است.

برنامه دولت برای نوسازی این ناوگان، پرداخت تسهیلات بانکی به دارندگان خودروهای فرسوده است و شمار خودروهای جایگزین شده در سه سال اجرای طرح ۲۰۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه برآورد شده است.

پیش از این بهمن عشقی، کارشناس حمل و نقل در گفتگو با پاد طرح جدید نوسازی خودروهای فرسوده را انقلابی در ناوگان حمل و نقل عنوان کرد و گفته بود:  پیش بینی می شود با اجرای این طرح شاهد کاهش روزانه ۳۰ درصدی مصرف سوخت باشیم.

مدیرکل اسبق دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری با اشاره به ابعاد بزرگ طرح دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل  در سه سال آینده  گفت: نوسازی حمل و نقل در دو حوزه درون شهری و برون شهری عنوان شده است که هر کدام از آنها در نوع خود مزایای زیادی دارد. دولت در نظر دارد  طرحی سه ساله برای نوسازی سالیانه ۷۰ هزار دستگاه خودرو تجاری سنگین اجرا کند. این رقم انقلابی در نوسازی حمل و نقل جاده ای است که با آن ابعاد صنعت خودرو تجاری نیز تغییر می کند.  به گفته او ازاین طریق وارد فرآیند صنعتی شدن نیز می شویم و در این شرایط هم قادر خواهیم بود از تکنولوژی نو بهره ببریم و هم آلاینده ها کاهش پیدا می کند.

کارشناسان با اشاره به اهمیت اجرای طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای می گویند ناوگان حمل و نقل عمومی از بیماری فرسودگی رنج می برد و نوسازی آن یکی از ضرورت های اقتصادی در کشور است. ضمن اینکه به گفته آنها اجرای این طرح جلو خسارت های زیست محیطی را نیز می گیرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نوسازی ناوگان حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۵۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، نشست بررسی دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور به ریاست سید کمال هادیان‌فر معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، محسن صادقی مدیرکل دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری این معاونت، حمیدرضا شهرکی ثانوی معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و جمعی از مدیران عامل و رؤسای شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست ابتدا دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور تشریح شد که بر این اساس؛ «اولویت با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزار‌های آنها برای واردات باشد»، «شرکت‌های حمل‌ونقل، باید تعهد بدهند پس از تأیید تخصیص ارز در زمان حداکثر یک هفته‌ای نسبت به تهیه نقدینگی نهایی اقدام کنند. بدیهی است اگر این زمان افزایش یابد شرکت در لیست سیاه قرار گرفته و حداکثر تا یک سال آینده امکان واردات نخواهند داشت.»، «هر شرکت می‌تواند حد اکثر ۲۵ دستگاه وارد کند (مگر در شرایط خاص) لیکن اگر مشکل نقدینگی دارند باید همان ابتدا تعداد دقیق را مشخص کنند. در غیر این صورت حتی اگر بخشی از نقدینگی هم تأمین نشود در لیست سیاه قرار می‌گیرند»، «شرکت‌ها تا رسیدن اتوبوس به سن ۱۰ سالگی امکان فروش آنها را ندارند»، «حداکثر پیمایش اتوبوس‌ها در سال در حوزه بین شهری باید ۱۵۰هزار کیلومتر باشد مگر اینکه با توجه به شرایط روز (مثل کرونا...) این مقدار توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کاهش یابد»، «ـ واردکننده باید با شفاف سازی نرخ ارز تحت نظارت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، حداکثر ۳ ماه پس از خرید اتوبوس، آن را با سود متعارف واگذار کند. بدیهی است در صورتی که خریدار وجود نداشته باشد امکان تطویل زمان از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای امکان پذیر خواهد بود.»، «شرایط تامین نقدینگی و مشخص کردن حداکثر تعداد (بند ۳)، برای شرکت‌های وارد کننده نیز برقرار خواهد بود».

در ادامه این نشست، سید کمال هادیان فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ضمن عرض خیرمقدم و خوش آمد گویی به مدعوین حاضر در این جلسه و تشکر و قدردانی بابت خدمات ارائه شده به مسافران در سفر‌های نوروزی ۱۴۰۳، بر برگزاری عملیات جابه‌جایی زائران ابا عبدالله در اربعین حسینی (ع) امسال تأکید کرد و گفت: شرکت‌ها و تعاونی‌های مسافربری در نظر داشته باشند با برنامه‌ریزی و همکاری، مشکلات و موانع برطرف می‌شود.

وی افزود: با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو و همچنین ۴هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹ درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون شهری برای واردات ناوگان مورد نیاز در نظر گرفته شده است.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: در فاز اول؛ مبلغ ۱۵۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال (و قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰ هزار دلار) در نظر گرفته شده است و متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه، تعداد ناوگانی که امکان واردات دارند را به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند.

هادیان فر خاطرنشان کرد: این یک فرصت استثنایی است که در اختیار بخش حمل‌ونقل عمومی برون شهری قرار گرفته که برای بهره‌مندی این بخش از فرصت پیش رو موانع از سوی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نهایت همکاری را به عمل می‌آورد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری
  • کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین
  • مراجعه بیش از ۱۸ هزار دستگاه ناوگان سنگین به مرکز معاینه فنی جنوب کرمان
  • ۷۰ نقطه حادثه در مسیرهای اربعینی ایمن سازی شدند
  • ضرورت ارتقای ایمنی راه‌ها فرهنگ سازی و قانون مداری است
  • ناوگان سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان نوسازی می شود
  • ۱۳۶ دستگاه تاکسی جدید آماده تحویل به رانندگان است
  • ناوگان سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان نوسازی می‌شود