Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  «زمستان یورت» مستندی است 38 دقیقه ای به کارگردانی میلاد میرزاباقری که به ریزش معدن یورت و وضعیت کارگران آن می پردازد. این مستند سال گذشته جایزه ویژه بخش نقد درون گفتمانی هشتمین دوره جشنواره عمار را نیز کسب کرده است.

 عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران بعد از تماشای مستند جنجالی «زمستان یورت» که در اکران های خود هم با موانعی مواجه شده،گفت: ورود هنرمندان به عرصه مسائل اجتماعی و اقتصادی بسیار امیدبخش است و موجب می شود با کمترین هزینه، برخی مشکلات موجود در این عرصه ها را برطرف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر جامعه ای هنر را در حوزه هایی که با مسائلی مواجه است، به خدمت بگیرد قادر به حل آنها خواهد بود.

وی افزود: ورود هنر موجب می شود افکار عمومی جذب و جلب شود و به رفع مشکلاتی که اگر به آن بی توجهی شود می تواند به شرایط حادی تبدیل شود که آن زمان  باید با هزینه بسیار بیشتری در جهت رفع آن بکوشیم، کمک کند.

سلیمی نمین ادامه داد: اما طبعا از آنجایی که تبیین این قبیل مسائل اجتماعی و اقتصادی دشواری های خاص خود را دارد باید هنرمندان در این عرصه بسیار دقیق عمل کنند، به گونه ای که پذیرش جامعه نسبت به طرح این انتقادات بهتر انجام شود.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران خاطرنشان کرد: در مستند «زمستان یورت» انگیزه بسیار ارزشمندی را شاهد هستیم که طی آن هنرمند قصد بیان مشکلات جامعه خود را دارد اما این مستند، آنگونه که باید در حوزه های ساخت و دقت در مسائل هنری موفق عمل نکرده است.

سلیمی نمین یادآور شد: ضعف دیگر وارد به مستند «زمستان یورت» نوع بیان این قضایا برای مخاطبان است. در حقیقت اینگونه می توان گفت که مستند از فیلمنامه خوبی برخوردار نیست. همانگونه که یک فیلم داستانی به فیلمنامه ای قوی نیازمند است یک اثر مستند نیز برای تاثیرگذاری قوی بر روی مخاطبان، فیلمنامه ای خوب لازم دارد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران عنوان کرد: اینکه دوربین را بین افرادی که هرکدام یک حرفی دارند رها کنید و سپس در مرحله مونتاژ به دنبال تهیه یک مستند خوب باشید چیزی جز یک اثری ناهمگون درنمی آید. مگر اینکه قبل از آغاز فیلمبرداری فیلمنامه ای داشته باشید و بدانید که از مصاحبه های خود چه می خواهید استخراج کنید.

وی اظهار داشت: اگر این امر محقق شود و تمامی موضوعات به سوژه واحدی تبدیل شوند، در نهایت مستند خوبی را شاهد خواهیم بود. این موضوعی است که در مستند «زمستان یورت» آن را نمی بینیم و این موضوع تاثیرگذاری فیلم را کاهش می دهد. حتی صحنه هایی که فرزندان کارگرانی هم که جان خود را در انفجار معدن یورت از دست دادند، صحبت می کنند نیز نمی تواند در دل مخاطبان بنشیند و بر روی آنها تاثیر عمیق بگذارد.

سلیمی نمین تصریح کرد: مستند «زمستان یورت» به لحاظ انگیزه ای بسیار قوی است و ای کاش موضوع این مستند در قالب کاری قدرتمند ارائه  می شد تا ریشه های این نوع جفاها و بی توجهی ها در جامعه به خوبی خشکانده شود.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه حادثه معدن یورت همزمان با ایام انتخابات بود، اظهار داشت:متاسفانه در موقع بروز این حادثه، به دلیل اینکه برخی از رسانه ها مختلف در آستانه انتخابات، رویکردی خاص و جناحی داشتند و به دنبال بهره گیری سیاسی از پرداختن به این موضوع برای تبلیغات انتخاباتی موضوع بودند به پوشش رسانه ای این حادثه لطمه وارد کردند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران یادآور شد: در پرداختن به چنین موضوعاتی اگر بتوانیم هنر را در خدمت به مسائل و مشکلات مردم جامعه بخصوص کارگران قرار بدهیم نه جنبه سیاه نمایی به خود گرفته و نه مورد بهره برداری سیاسی قرار می گیرد. بلکه کاری ارزشمند در ارتباط با مشکلی که پیش آمده ساخته می شود. ضمن اینکه باید بخشی از این مسئله را هم برعهده بیننده بگذاریم و به او اجازه بدهیم که خود به نتیجه برسد.

وی عنوان کرد: هنرمندان ما باید جامعه خود را به این جمع بندی برسانند که خودشان کاملا این توانایی را دارند که مشکلات خود را حل کنند. در حقیقت بهترین و دلسوزانه ترین راه حل ها از توجه مردم به مشکلات خود به دست می آید. این موضوع تفاوتی است که بین کار ساخته شده در داخل با اثر تولید شده در رسانه های معاند وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مستند سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۶۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله دشمن به باورها و اعتقادات جامعه پیچیده و خطرناک است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا نوری در همایش ویژه روز ارتش که در محل تالار صدف بجنورد برگزار شد، از رزمندگان اسلام برای تنبیه شایسته رژیم صهیونیستی قدر دانی کرد.

وی در ادامه افزود: نیروهای مسلح ما بزرگترین عملیات پهپادی دنیا را رقم زدند در حالی که قریب به ۱۰ کشور از جمله آمریکا و انگلیس تلاش کردند موشک‌های ما به اسرائیل نرسد اما رسید و دل همه مردم آزاده، مردم غزه و مردم ایران را شاد کردند.

امام جمعه بجنورد به وجود حس غرور و غیرت در سربازان ولی امر اشاره کرد و یاد شهدای اسلام و ۷۵۰ شهید ارتش در استان خراسان شمالی را گرامی داشت.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با اشاره به زندگی برخی شهدای ارتش بیان کرد: زندگی شهدای ارتش مملو از درس است.

حجت الاسلام نوری از اجرای طرح عفاف و حجاب در سطح شهر قدر دانی کرد و از رسانه‌ها و مراکز فرهنگی خواست تا از طرح «نور» پشتیبانی کنند و گفت: گاه حمله دشمن به ساختمان است گاه به فرهنگ و اغلب حمله به فرهنگ و اعتقادات پیچیده‌تر و خطرناک‌تر است.

کد خبر 6080724

دیگر خبرها

  • فرهنگ تجلیل از کارگران در جامعه تبیین شود
  • مرسدس بنز زنجیر چرخ اتوماتیک را معرفی می‌کند: رانندگی در زمستان بدون دردسر (فیلم)
  • منظور از تاب‌آوری زنانه چیست؟
  • زمینه زندگی خوب را برای شهروندان فراهم کنیم
  • جامعه مرهون تلاش و همت تمامی کارگران است
  • سبک زندگی ایرانی - اسلامی باید در جامعه نهادینه شود
  • برگزاری ۳۷۴ پاتوق گفت وگو در گلستان
  • فیک بیوتی
  • روایت زندگی شهدا از نگاه مستندسازان رادیویی
  • حمله دشمن به باورها و اعتقادات جامعه پیچیده و خطرناک است