Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:31:22 GMT

امکان تشخیص قارچ های سمی توسط افراد عادی وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۶۷۰۰

امکان تشخیص قارچ های سمی توسط افراد عادی وجود ندارد

ایلام - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: قارچ های سمی از نظر ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارند و امکان تشخیص آنها توسط افراد عادی و محلی وجود ندارد.

دکتر مهتاب شاهماری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی توان سمی بودن آنرا تشخیص داد و تنها راه حل برای تشخیص مسموم نبودن قارچ ها نمونه گیری در آزمایشگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه تاکنون 14 نفر در این استان بر اثر مصرف قارچ های سمی دچار مسمومیت شده اند، تاکید کرد: مردم باید از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی و غیر پرورشی خودداری کنند.
وی یادآور شد: برخی افراد قارچ های کوهی و طبیعی را برای فروش و امرار معاش جمع آوری می کنند و مردم نیز با این تصور که قارچ های فله سالم هستند، اقدام به مصرف این قارچ ها می کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هوشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی از علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی است و اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار این علائم شدند باید در سریع ترین زمان به مراکز درمانی مراجعه کنند.
دکتر شاهماری از تمامی مردم استان ایلام خواست: با توجه به گزارش مسمومیت های منجر به مرگ ناشی از مصرف قارچ های رویشی وحشی، به منظور حفظ سلامت خود و اطرافیان در زمان گردش در طبیعت، کوه و جنگل از چیدن، دست زدن و تست کردن انواع قارچ ها خودداری کنند.
وی تاکید کرد: بسیاری از این قارچ ها سمی و غیر خوراکی هستند و باید از خرید و مصرف این قارچ ها از افراد بومی و به شکل محلی خودداری شود.
وی یادآور شد: هشت بنر اطلاع رسانی در خصوص توصیه ها در مورد خودداری از مصرف قارچ های سمی در میادین مختلف شهر ایلام نصب شده است.
به گزارش ایرنا، تاکنون 9 نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی در کشور فوت کرده اند که هفت نفر از آنها در استان کرمانشاه، یک نفر در لرستان و یک نفر نیز در کردستان جان خود را از دست داده است.
قارچ های سمی با پخته شدن بی خطر نمی شوند و اگر افراد مسموم شده با قارچ های سمی با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند.
درمان مسمومیت های گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان می شود اما در صورتی که فرد دیر مراجعه کند خطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود.
استان ایلام با 2 میلیون هکتار مساحت، یک میلیون و 630 هزار هکتار جنگل و مرتع دارد و همه ساله در فصل بهار عده زیادی از مردم گیاهان خوراکی از جمله قارچ را جمع آوری کرده و در بازار به فروش می رسانند.
6032/6119

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سلامت مسموميت قارچ سمي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۶۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت

  به گزارش تابناک به نقل از وبدا، سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در بازه زمانی ۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در کشور خبر داد و عنوان کرد که ۱۴ نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت نظر هستند.

طبق اعلام این سازمان استان‌های فارس با ۱۶، لرستان با ۱۲ و کرمانشاه با ۱۰ نفر بیشترین مسمونان با قارچ وحشی را در کشور داشته‌اند که خوشبختانه هیچ یک از مسمومان، جان خود را از دست نداده است.

این سازمان با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت، اعلام کرد: متاسفانه برخی گروه‌های طبیعت گرد نسبت به مصرف این قارچ‌ها اقدام می‌کنند که می‌تواند موجب بیماری آن‌ها شود. با توجه به گرایش جوانان و مردم به طبیعت گردی، لازم است هشدار‌های لازم نسبت به پرهیز از مصرف قارچ‌ها در طبیعت داده و رسانه‌ها نیز در این زمینه اطلاع نقش آفرینی کنند.

دیگر خبرها

  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته