Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد مسائل اقتصادی گفت: لغو یک طرفه توافق ایران با کشورهای 5 + 1 نوسانات جدیدی را در بازارهای اقتصادی کشور ما ایجاد کرد که می توان بازار ارز و دلار، سکه و طلا و مسکن و مستقلات را متاثر از این مسئله دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس ارشد مسائل اقتصادی درباره لغو یک طرفه برجام توسط ایالات متحده آمریکا و تاثیر آن بر وضعیت اقتصادی ایران به خبرنگار تیتریک گفت: طی روزهای گذشته با لغو یک طرفه توافق ایران با کشورهای 5 + 1 نوسانات جدیدی را در بازارهای اقتصادی کشور ما ایجاد کرد لذا می توان بازار ارز و دلار، سکه و طلا و مسکن و مستقلات موجود در کشور را در این باره مورد ارزیابی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبر کریمی با اشاره به اینکه جوی که در حال حاضر موجب نوسانات شدید در بازار 3 مورد مذکور و صعود قیمت ها ایجاد شده است به جو روانی شکل گرفته در جامعه بازمی گردد افزود: املاک در چند سال اخیر وضعیت رکودی خود را طی می کرد و بنا بر اعلام مسئولین وزارت مسکن و شهرسازی بیشتر از 3 میلیون مسکن مازاد بر عرضه در کشور وجود دارد و در حالیکه این مازاد عرضه باید موجب پایین آمدن قیمت ها شود قیمت ملک روند صعودی دارد لذا می توان متوجه شد که این مهم نتیجه تصمیمات بخش هیجانی تقاضا بوده و خریدارانی که مسکن خود را با قیمت بالا تهیه می کنند آن را با قیمت معقولانه تری در سال گذشته خریداری کنند.

وی اظهار داشت: تورم مسکن طبق پیش بینی های ارگان های اقتصادی نهایتا 5 الی 6 درصد بالاتر از تورم بود بدین معنا که اگر تورم کشور ما در سال 96 ده درصد بود باید تورم مسکن 15 الی 16 درصد می شد اما با شروع ماه مبارک رمضان به نرخ مسکن به سمت تقاضای واقعی رفته و قیمت ها تثبیت شده و روند نزولی به خود خواهد دید و تب و تاب بازار مسکن کم می شود.

کریمی تصریح کرد: با توجه به انتظاراتی که نسبت به تحریم های ایران است بازار ارز را متلاطم کرده است چرا که ترامپ بیان کرد در 90 روز اول تحریم خرید و فروش دلار، حساب های ریالی خارج از ایران و خرید و فروش فلزات قیمتی مانند فولاد، آلومنیوم، شمش، خرید و فروش طلا را مرد نظر خواهد داشت که تا 20 مرداد به فهرست تحریم ها بازخواهند گشت.

وی گفت: لفظ به کار بردن دلار در تحریم های 90 روزه دلیل اصلی نوسانات اخیر نرخ دلار بوده و در سال 96 بسیاری از موسسات اقتصادی علی رغم اینکه نرخ دلار به 4200 تومان نرسیده بود پیش بینی اینکه دلار در بازارهای آزاد به بالای 5 هزار تومان می رسد داشتند اما در شرایط فعلی دلار در بازارهای سیاه با قیمت 7 هزار تومان و بعضا به گفته شاهدین 8 هزار تومان به فروش میرسد لذا این حباب قیمت باید توسط بانک مرکزی مهار شود و ورود ما به ماه رمضان شاید مزید بر علتی شود که این تب و تاب توسط دلالانی که قصد بر هم زدن اقتصاد را دارند از بین برود.

کریمی افزود: طلا همواره متاثر از بازارهای جهانی بوده و قیمت اونس جهانی نرخ آن را تعیین می کند لذا در بحث طلا مشکل آنچنانی نداریم و دغدغه اصلی سکه است که متاثر از نوسان های وضعیت دلار خواهد بود زیرا اگر همبستگی دلار و سکه را مورد توجه قرار داد 80 الی 90 درصد ان دو عنصر اقتصادی ضریب همبستگی بالایی دارند.

وی اظهار داشت: در چند دهه اخیر روند صعودی برای دلار و سکه روند فزاینده بوده است اما اگر نرخ 4200 را برای دلار قائل شویم سکه قریب به 500 هزار تومان حباب قیمتی دارد چرا که قیمت موجود هیجانی بوده و تثبیت شده نیست.

کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در خاتمه تصریح کرد: به احتمال زیاد پس از مذاکرات ایران با اروپا در پسابرجام برایند دقیق تری از بازار می توان داشت اما وضعیت اقتصاد ایران با گذشت زمان تثبیت خواهد شد و شکسته شدن حباب قیمت ها می تواند اقتصاد ایران را به روزهای سابق خود بازگرداند و نظریه قوی این است که پس از تثبیت می توان وضعیت اقتصاد را با عرضه و تقاضای واقعی تثبیت کرد چرا که دلالان دلار و سکه را بازیچه برای بر هم زدن اقتصاد کشور قرار داده اند و نیاز واقعی مردم به ارز و سکه در این حد نیست که نوسانات ناشی از آن را در کشور شاهد شد.





انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۸۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، «مهرداد بذرپاش» که روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت‌ماه) به‌عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در نشست این کمیسیون در ابوظبی حاضر شده بود، پس از برگزاری نشست و دیدار و گفتگو با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی ابوظبی با «شیخ منصور بن زاید آل نهیان» نائب رئیس دولت امارات دیدار کرد.

در این دیدار که در قصر «الوطن» ابوظبی برگزار شد، دو طرف در مورد روابط و همکاری‌ها به‌ویژه توسعه تجارت بین دو کشور گفتگو کردند.

شایان‌ذکر است که مهرداد بذرپاش در این سفر به گفتگو با مقامات و فعالان اقتصادی امارات پرداخت تا موضوع توسعه تجارت بین دو کشور با جدیت بیشتری دنبال شود.

وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در این سفر و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با اقداماتی که در دستور کار قرار گرفته می‌توان پیش‌بینی کرد تجارت بین دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • قیمت نفت چند دلار شد؟