Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:واکنش ضعیف عرب ها و از آن بدتر تبانی آنها برای انتقال سفارت آمریکا به قدس و کشتار مردم فلسطین در نوار غزه توسط اسرائیل حکایت از آن دارد که کشورهای عربی اصلی به ویژه مصر و اردن و بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس از طرح آینده آمریکا آگاه هستند.
به گزارش خرداد به نقل از جماران،«عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در  روزنامه رأی الیوم  به آخرین تحولات خاورمیانه به ویژه قرارداد قرن پرداخت و نوشت: همزمان شدن جشن انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی و تقویت آن به عنوان پایتخت ابدی دولت اشغالگر اسرائیلی با هفتادمین سالروز غصب کردن فلسطین اولین و مهمترین مقدمه اجرای «قرارداد قرن» است که تجسد پاک سازی نهایی مساله فلسطین  است البته اگر همه چیز بر وفق مراد دولت ترامپ پیش برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تسریع در انتقال سفارت آمریکا و ارتباط آن با جشن هفتادمین سالروز نکبت به مثابه «بالن آزمایشی» برای رصد کردن واکنش های عربی و بین المللی به منظور بستر سازی اعلام این قرارداد قرن  بوده است. این دردناک است که واکنش ها در بیشتر اراضی فلسطینی به استثنای نوار غزه و در بیشتر پایتخت های عربی و اسلامی ضعیف و هیچ بود.فقط نوار غزه واکنش نشان داد و شاهد تظاهرات بزرگی از شش هفته پیش تا کنون بود که در آن بیش از 100شهید و بیش از سه هزار زخمی ارائه کرد؛ شهدا و زخمی هایی که مورد اصابت تک تیراندازان اسرائیلی قرار گرفتند.
خبرگزاری جهانی«آسوشیتدپرس» درز دادن اطلاعات به بیرون برای بازاریابی این قرارداد را شروع کرد به ویژه دیروز که گزارشی به نقل از پنج مسئول آمریکایی برجسته که نخواست نام شان را فاش کند، منتشر کرد. در این گزارش مسئولان آمریکایی گفتند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پس از ماه رمضان کنونی جزئیات این قرارداد را اعلام می کند؛قرادادی که خطوط عریض آن توسط «جارد کوشنر»دامادش و «جیسون گرینبلات»فرستاده ویژه آمریکا برای«صلح» در خاورمیانه و با نظارت مستقیم«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل تدوین شده است.
واکنش ضعیف عرب ها و از آن بدتر تبانی آنها برای انتقال سفارت آمریکا به قدس و کشتار مردم فلسطین در نوار غزه توسط اسرائیل حکایت از آن دارد که کشورهای عربی اصلی به ویژه مصر و اردن و بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس از طرح آینده آمریکا آگاه هستند. این کشورها خواستار برگزاری نشست فوری اتحادیه عرب نشدند و در نشست سران اسلامی که «رجب طیب اردوغان» دعوت به برگزاری آن کرد نیز شرکت نکردند و در پایین ترین سطح (به استثنای اردن) شرکت کردند. بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس (به استثنای کویت) وزرای خارجه شان را برای حضور در نشست فرستادند. همچنین هیچ کدام از این کشورهای عربی که با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کردند(مصر و اردن) جرأت نکردند به مانند کشورهای غیر عربی از جمله ترکیه، بولیوی،آفریقای جنوبی، ایرلند و بلژیک سفرای رژیم اسرائیل  را  در اعتراض به اقدامات این رژیم احضار یا از پایتخت های خود اخراج کنند.این حکایت از رخدادهای بسیاری و چه اتفاقات غیرمنتظره شوک زایی در ماه های آینده دارد.
«عبدالفتاح السیسی»رئیس جمهور مصر به درخواست آمریکایی ها آقای «اسماعیل هنیه» را به قاهره فرا خواند و برایش هواپیمای اختصاصی برای انتقال خودش و هیأت همراهش از فرودگاه «العریش» فرستاد تا تظاهرات بازگشت متوقف شده و اوضاع در نوار غزه آرام شود و نیز پیشنهاد آتش بس به مدت ده سال را با وی مورد رایزنی قرار دهد.برخی از مسئولان «حماس» نیز شروع به درز دادن اطلاعاتی به بیرون کرده اند مبنی بر اینکه «توافقنامه خاصی» برای شکستن محاصره نوار غزه در راه است.
آمریکا و همپیمانان عربش در مصر و اردن و کشورهای حاشیه خلیج فارس، سیاست «چماق و هویج» را با فلسطینی ها دنبال می کنند و به عبارتی دیگر رهبران در کرانه باختری و نوار غزه را با «چماق» توقف کمک های مالی و تشدید محاصره تهدید می کنند و با «هویج» وعده های غرق کردن کرانه باختری و نوار غزه با پول های عربی و غربی به عنوان بهای چشم پوشی از قدس و حق بازگشت و مخالفت نکردن با قرارداد قرن، وسوسه می کنند.
تصمیم غیرمنتظره و بی سابقه السیسی برای گشودن گذرگاه «رفح» در طول ماه رمضان در چارچوب « توافقنامه احتمالی، آتش بس و توقف یا کاهش شدت و گستردگی تظاهرات بازگشت و گرفتن زهر خشم ساکنان نوار غزه و بهبود اوضاع معیشتی شان صورت می گیرد زیرا آنها بنابه درخواست حماس تنها کسانی بودند که علیه طرح آمریکا قیام کردند و جشن انتقال سفارت را خراب کردند و چهره تروریستی و زشت اسرائیل را رسوا کردند.با وجود این، چه بسا تصویر کاملا تغییر کند به ویژه اگر رهبران حماس «هویج» آمریکایی که روی طبق عربی تقدیم شده است را رد کنند. همه احتمال ها وجود دارد زیرا جریانی قوی داخل حماس وجود دارد که پرچم مخالفت را بالا برده است.
جزئیاتی که تا کنون درباره مضمون قرارداد قرن به بیرون سرایت کرده حکایت از چاق کردن نوار غزه و اضافه کردن 720 کیلومتر از اراضی شبه جزیره سینا در امتداد ساحل به آن است که شامل شهرهای «العریش» و «الشیخ زوید» و ایجاد بندر و فرودگاه می شود و مصر نیز به همین اندازه از مساحت اراضی فلسطین اشغالی در «نقب» به دست می آورد. در مقابل، شهر«نیوم» در مرزهای مصر،اردن و عربستان با سرمایه گذاری 500میلیارد دلاری برای اشتغال بیشتر بیکارها و تزریق سرمایه های غیر مستقیم به اقتصاد مصر ایجاد می شود اما کرانه باختری چیزی به جزصلح اقتصادی و بهبود اوضاع خودمختاری به دست نمی آورد.
چماق آمریکایی نیز شامل توقف کمک های مالی به تشکیلات خودگردان در صورت مخالفتش با همکاری می شود. در حال حاضر نیز کمک های 200 میلیون دلاری از بودجه سال جاری و 65 میلیون دیگر از بودجه آژانس امدادرسانی آنروا بلوکه شده است.تصمیم به بلوکه کردن همه کمک های کشورهای حاشیه خلیج فارس به اردن نیز در راستای همین فشارها به دولت اردن و فلسطینی های مقیم در اردن و پذیرش قرارداد قرن است و اگر آن را نپذیرند باید پیامدهای آن و پیامدهای فرایند به حاشیه راندن اردن و نقش اش که شروع شده و شدت گرفته است را باید بپذیرند.
تبلیغات و حملات«تنفرسازی» روز افزون در برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه در عربستان سعودی علیه ملت فلسطین و اتهام این ملت به فروش اراضی اش و به کاری گیری ارتش سایبری و نویسندگان بزرگ نزدیک نظام حاکم در چارچوب طرح محکم و برنامه ریزی شده صورت می گیرد که پا به پای فرایند عادی سازی روابط گسترده با اسرائیل پیش می رود و بازتاب دهنده نقش کشورهای حاشیه خلیج فارس در عملی کردن این قراداد است. بازداشت پنج فعال مرد و دو فعال زن در عربستان در دور روز اخیر که معروف به مخالفت با عادی سازی روابط با اسرائیل هستند، چیزی نیست جز اقدامات اولیه در راستای عادی سازی.
هدف قرار دادن محور مقاومت و بمباران مواضع ایرانی در سوریه توسط اسرائیل و هواپیماها و موشک هایش و اعمال تحریم ها علیه «سید حسن نصرالله» و 9 تن از رهبران حزب الله و قرار دادن همه حزب با شاخه های سیاسی و نظامی در فهرست تروریسم، اقداماتی است که به نفع طرح های آمریکایی برای تحمیل قرارداد قرن و بهره برداری از حالت ضعف عربی و اسلامی حاکم و به شمار آوردن آن به عنوان فرصت تاریخی است که هرگز تکرار نمی شود.
بعید نمی دانیم که اسرائیل به زودی پذیرش طرح صلح عربی را پس از خالی کردنش از مضمون اصلی آن یعنی تعیین سرنوشت آینده قدس اشغالی و بیرون کردنش از معادله و پاک کردن آن از موضوع های مذاکره در هر گونه مذاکره ای در آینده، اعلام کند. همچنین سفرهای دوجانبه مسئولان اسرائیلی و عرب  منطقه خلیج فارس پس از عیدفطر را بعید نمی دانیم.
تابستان عربی پیش رو تابستان عادی سازی روابط با اسرائیل است و شاهد پرده برداری از جزئیات قرارداد مسموم خواهد بود.
برچسب ها: عرب ، خاورمیانه ، سفارت آمریکا ، قدس

منبع: خرداد

کلیدواژه: عرب خاورمیانه سفارت آمریکا قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۰۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند

«محمد سرگزی» رییس فراکسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، گفت: ما این روزها شاهد بیداری جهانی علیه رژیم غاصب صهیونیستی هستیم و همین مساله قطعاً نابودی این رژیم را تسریع می‌کند.

وی بیان کرد: دولت آمریکا همیشه با تسلط بر امپراطوری رسانه‌ای دنیا تلاش کرده است تا خودش را چهره مدافع حقوق بشر نشان دهد و همواره سعی کرده است که افکار عمومی دنیا را به این سمت ببرد که دولت آمریکا حامی حقوق بشر است، اما در عمل هیچ گاه اینگونه نبوده است.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت آمریکا در طول سالیان سال اقداماتی در کشورهای مختلف اعم از آفریقا، آمریکای لاتین و منطقه خاورمیانه انجام داده است که به وضوح چهره واقعی مقامات آمریکایی برای مردم دنیا به نمایش درآمده است و همه به خوبی می‌دانند که آمریکا فقط شعار آزادی بیان و حقوق بشر سر می‌دهد و اقدامات مقامات این کشور هیچ سنخیتی با این مفاهیم ندارد. آنان در عمل حقوق بشر و آزادی انسان‌ها را زیر پا می‌گذارند و اعتقاد عملی به مفاهیمی چون آزادی بیان و حقوق بشر ندارند.

رییس فراکسیون حقوق بشر مجلس با اشاره به اقدامات وحشیانه آمریکا و نسل‌کشی این کشور طی سال‌های اخیر در بسیاری از نقاط جهان، گفت: مقامات آمریکا همواره سعی داشتند در سایر کشورها وحشی‌گری و جنایت کنند، اما در کشور خودشان به دنبال آن بودند که حتی به ظاهر این اقدامات را انجام ندهند. با وجود این، این روزها آنان وحشی‌گری علیه مردم خودشان را هم به شدیدترین شکل ممکن انجام می‌دهند، در حالی که اعتراض مردم آمریکا علیه اسرائیل کاملاً به حق است و هیچ وجدان بیداری نمی‌تواند این همه ظلم به مردم فلسطین را ببیند و سکوت کند.

سرگزی تاکید کرد: این روزها می‌بینیم دولتی که مدعی آزادی بیان است و خودش را مدعی آزادی بیان، عقیده و اندیشه در دنیا اعلام می‌کند، با ابراز عقیده مردم خودش این چنین برآشفته می‌شود و اقدامات قهری و خشونت‌آمیز نسبت به دانشجویان انجام می‌دهد و آنان را سرکوب می‌کند که قطعاً این کارها پذیرفتنی نیست.

کد خبر 6097293 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن