Web Analytics Made Easy - Statcounter


عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی جزئیات نشست غیرعلنی مجلس درباره برجام را تشریح کرد.

سیدجواد ابطحی عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی امتداد نیوز با اشاره به جزئیات جلسه غیرعلنی امروز (یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت) پارلمان که پیش از جلسه علنی برگزار شد، گفت: در این جلسه آقای عراقچی معاون وزیر امور خارجه یکی از دلایل خروج آمریکا از برجام را حضور ایران در منطقه اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

ضرب‌الاجل یک ماهه مجلس به دولت درباره مذاکره هسته‌ای با اروپا + جزئیات

اعضای کمیسیون امنیت ملی از راکتور هسته‌ای تهران بازدید می‌کنند

وی افزود: عراقچی همچنین به مذاکرات دستگاه دیپلماسی کشورمان با اروپایی‌ها اشاره کرد و گفت که “چند هفته‌ای را به اروپایی‌ها مهلت داده‌ایم تا تله آمریکا و تحریم‌های شورای امنیت را برگرداند. برجام توانست موضوع موشکی و هسته‌ای را هم جدا کند”.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس اضافه کرد: عراقچی در این جلسه دوره برجام را بسیار کوتاه ارزیابی کرد و گفت که “ایران بعد از این مدت می‌تواند به‌سمت اهدافش حرکت کند، به همین جهت ترامپ مخالف آن بوده است؛ اروپایی‌ها در حفظ برجام مصمم هستند و به ما ثابت شده که آنها در حفظ برجام جدی هستند، اما اینکه آیا بتوانند برجام را بدون آمریکا ادامه دهند، دچار تردید هستیم و این تردیدها عبارت از این بود که اروپایی‌ها نمی‌خواهند وارد جنگ سیاسی و تجاری با آمریکا شوند، این‌که اروپایی‌ها نمی‌‌توانند شرکت‌های بخش خصوصی‌شان را مجبور به همکاری با ایران کنند”.

عراقچی: نمی‌توان به ادامه برجام از سوی اروپایی‌ها مطمئن بود

وی ادامه داد: عراقچی تأکید کرد که یکی از دلایلی که نمی‌توان به ادامه برجام از سوی اروپایی‌ها مطمئن بود این است که متحد کردن ۳۷ کشور اروپایی کار مشکلی است و اروپایی‌ها نمی‌توانند همه این ۳۷ کشور را راضی کنند.

ابطحی ادامه داد: آقای عراقچی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به دیدار چند روز پیش خود با موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت که در این دیدار قرار شد که ۷، ۸ مورد را اروپایی‌ها در جهت ثابت کردن حُسن‌نیت‌شان انجام دهند. این موارد شامل حفظ و تعمیق روابط اقتصادی با ایران، تداوم فروش نفت و گاز و میعانات گازی و پتروشیمی و تعاملات بانکی و بیمه‌ای و حمل‌ونقل، معاملات مؤثر بانکی با ایران، ایجاد مسیرهای ویژه در حوزه‌های مالی بیمه‌ای و تجاری با هدف همکاری اقتصادی با ایران بدون ترس از آمریکا است.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: عراقچی در این جلسه گفت که موگرینی گفته که معاهدات و توافق‌نامه‌های بانکی که ایران با اروپایی‌ها امضا کرده‌ است، باید تکمیل و اجرایی شود. شرکت‌‌های اروپایی که با ایران معاهداتی دارند نیز باید تکمیل و اجرا شود، اروپایی‌ها قول دادند که سرمایه‌گذاری بیشتری در ایران داشته باشند.

وی به بخش دیگری از صحبت‌‌های عراقچی در جلسه غیرعلنی مجلس اشاره و تأکید کرد: نکته دیگر در سخنان عراقچی این بود که موگرینی گفته قرار است قانونی در اتحادیه اروپا به‌نام «قانون حمایت از شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های آمریکا» تصویب کنند که بحث کارشناسی آن در این اتحادیه شروع شده و به‌زودی در اتحادیه اروپا تصویب می‌شود.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ادامه داد: عراقچی گفت که “ما فقط برجام را اجرا می‌کنیم و به تعهدات خودمان براساس برجام پایبند می‌مانیم. در هیچ موضوع دیگری هم مذاکره نکرده‌ایم. اروپایی‌ها هم قبول کردند که ما درباره موارد دیگر مذاکره نمی‌کنیم”.

ابطحی به اظهارات ظریف وزیر امور خارجه در نشست غیرعلنی مجلس اشاره کرد و گفت: آقای ظریف هم در این جلسه گفت که “آمریکا مخالفت با انقلاب را رها نکرده و می‌خواهد دنیا را علیه ایران بسیج کند. ما نیز در برجام ناگزیر بودیم که آمریکا را وارد مذاکره کنیم؛ طبق توافق برجام، ۷ قطعنامه شورای امنیت را لغو کردیم و توانستیم کاری کنیم که قطعنامه‌ها اجرا نشود”.

ظریف: آمریکا نمی‌تواند قطعنامه‌های شورای امنیت را برگرداند

وی افزود: ظریف گفت “آمریکا از برجام بیرون رفته و نمی‌تواند قطعنامه‌های شورای امنیت را برگرداند. اجماع شورای امنیت را می‌خواهد و با خروج از برجام نمی‌تواند قطعنامه‌ها را برگرداند، به همین جهت گفتیم که یک مزاحم از برجام بیرون رفت”، او گفت که “بنده به اروپایی‌ها گفته‌ام که شما نمی‌توانید خارج از برجام حرف بزنید و گفتم که شما تاریخی دارید که ما از شما طلبکار هستیم و به شما بدهکار نیستیم”.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اضافه کرد: ظریف در این جلسه گفت که “ما در بحث لوایح چهارگانه مصمم هستیم که آمریکا ایران را حامی تروریسم معرفی نکند. باید به کنوانسیون‌ها بپیوندیم و تقاضا داشت که این لوایح در مجلس تصویب شود”.

ابطحی همچنین به سخنان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در این جلسه اشاره و خاطرنشان کرد: آقای شمخانی هم در این جلسه گفت که “بحث FATF جداست و اصلاً تصمیمی برای پیوستن به آن نداریم. این لوایح کارکرد داخلی دارد. سیستم بانکی، پولشویی و مقابله با تروریسم برای خودمان نفع دارد، شما نمایندگان نیز نگران نباشید که آنها می‌توانند از طریق این لوایحی که ما تصویب می‌‌کنیم بر ما مسلط شوند؛ لذا اینها ربطی به FATF ندارد”.

انتهای پیام/*

true برچسب ها : اخبار سیاسی true

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: اخبار سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۱۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که کشورش با ایران در موضوع برجام هیچ مذاکره مستقیمی ندارد.   به گزارش ایسنا، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام (توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.   مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.   ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.   مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.   در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.   کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.   وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.   کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.   پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • کوثری:‌ بزرگترین مشکل آمریکا در ایران آیت‌الله خامنه‌ای است
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ماجرای هزینه تراشی عجیب یک عضو کمیسیون امنیت ملی با اظهارات نسنجیده + عکس