Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@23:54:55 GMT

عشاير خمين و دليجان در مناطق ييلاقي مستقر شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۲۰۲۹

عشاير خمين و دليجان در مناطق ييلاقي مستقر شدند

خبرگزاري آريا - خمين - ايرنا - مدير امور عشاير استان مرکزي گفت: کوچ بهاره عشاير خمين و دليجان از مناطق قشلاقي پايان يافته و اين عشايردر محوطه هاي ييلاقي مستقر شدند.

علي اکبر منصوري روز يکشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: بر اساس جدول زمان بندي شده کوچ عشاير از دهه سوم ارديبهشت ماه از مناطق قشلاقي آغاز شده و اکنون در مناطق ييلاقي خمين و دليجان مستقر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: عشاير خمين از مناطق قشلاقي استان خوزستان و ميان بند، مرتع اليگودرز و کوه سفيد آب استان لرستان کوچ کردند و در مناطق ييلاقي قره کهريز سکونت يافتند.
مدير امورعشاير استان مرکزي گفت: عشاير دليجان نيز از ايل زند طايفه راوه اي هستند که مناطق ييلاقي آن ها در منطقه سرخ آب و ابراهيم آباد اين شهرستان است.
منصوري ادامه داد: جمعيت عشاير کوچروي شهرستان هاي خمين و دليجان بيش از 100 خانوار در قالب 700 نفر است.
وي اظهار کرد: عشاير خمين در منطقه قره کهريز اقدام به ساخت واحدهاي مسکوني دائمي کرده اند که در بهار چادر بر پا مي کنند.
مدير امورعشاير استان مرکزي گفت: براي تامين آب عشاير خمين از چشمه تا محل اسکان لوله گذاري به طول 2 هزار متر شده است.
منصوري افزود: با توجه به خشکسالي هاي پي در پي در اين شهرستان قنوات مورد استفاده عشاير به احيا، مرمت و لايروبي نياز دارند که يک رشته قنات با 150 ميليون ريال اعتبار لايروبي شده است.
منصوري گفت: براي تامين آب بهداشتي عشاير دليجان نيز يک دهنه چشمه مرمت شده و لوله گذاري آن به طول 500 کيلومتر تا محل استقرار انجام گرفته است.
مدير امورعشاير استان مرکزي گفت: 17هزار و 227 تن محصولات زراعي و دامي مازاد بر نياز توسط عشاير اين استان پارسال توليد و به روانه بازار مصرف شد.
منصوري افزود: هر سال 20 درصد توليدات دام سبک استان مرکزي توسط عشاري توليد و به بازار مصرف ارسال مي شود.
وي، شمار دام سبک عشاير استان مرکزي را 350 هزار راس بيان کرد و ادامه داد: عشاير اين استان علاوه بر توليد محصولات زراعي، باغي و دامي در صنايع دستي نيز فعاليت مي کند به طوري که در سال گذشته 290 متر قالي و قاليچه پشمي، 13 متر قالي و قاليچه ابريشمي و يک هزار و 800 سبد توسط عشاير بافته و به بازار مصرف عرضه شده است.
مدير امور عشاير استان مرکزي گفت: عشاير استان مرکزي يکي از متنوع ترين جمعيت هاي عشايري کشور است چرا که از سراسر کشور در اين استان زيست موقت دارند.
وي بيان کرد: عشاير ايل مغان و شاهسون بغدادي که جايگاه اصلي آنان استان اردبيل است در شهرستان ساوه و زرنديه مستقر هستند.
منصوري بيان کرد: عشاير ايل سنگسري نيز که جايگاه اصلي شان استان هاي سمنان ،تهران و البرز است در شهرستان زرنديه در منطقه رودشور، چکنه و عباس آبادگوي داغ مستقر مي شوند.
مدير امور عشاير استان مرکزي گفت: عشاير طايفه کله کوهي،جايگاه اصلي آنان استان فارس است نيز در زرنديه و عشاير کردکلهر از بخشي از زيستشان در کرمانشاه است در شهرستان ساوه در منطقه قره چاي، گزل دره و شريف آباد ساکن مي شوند.
وي گفت: عشاير ديگر استان ايل ذلکي است که جايگاه اصلي آنان استان لرستان و خوزستان است که در شهرستان خمين و روستاي قره کهريز زيست موقت دارند.
منصوري افزود: طرح سرشماري جمعيت عشاير استان مرکزي به منظور به روزرساني داده هاو آمارگيري از کساني که جديد تشکيل خانواده دادند از 2 هفته آينده آغاز مي شود.
بر اساس آخرين آمار جمعيت عشاير استان مرکزي بيش از پنج هزار نفر در قالب يک هزار خانوار است که بيشتر در مناطق مختلف ساوه، زرنديه، دليجان و خمين زندگي مي کنند.
7277/6013/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام رایگان بیمه روستایی ویژه مادران دارای سه فرزند

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان مرکزی گفت: ۶۵۰ مادر روستایی و عشایر این استان تاکنون در طرح بیمه رایگان این صندوق ثبت‌نام کرده‌اند و تنها سه روز دیگر برای ثبت‌نام این طرح فرصت باقی است.

محمد هاشمی فر روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: این طرح در راستای ماده ۲۱ قانون حمایت از جوانی جمعیت است که از ۲۲ اسفندماه سال گذشته آغاز و تا ۳۱ فروردین‌ماه جاری ادامه دارد و دارای مزایای بازنشستگی، از کار افتادگی، نقل و انتقالات سوابق بیمه و مستعمری بازماندگان است.

وی با بیان اینکه، هدفگذاری این طرح در کشور برای ۵۰۰ هزار مادر روستایی و عشایری است، عنوان کرد: مادران مشمول این طرح باید در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال باشند و فرزند سوم این مادران حداقل باید متولد اول فروردین‌ماه ۱۳۹۶ به بعد باشد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان مرکزی ادامه داد: مادران روستایی و عشایری که بیش از سه فرزند داشته باشند، به ازای هر فرزند، ۲ سال سابقه بیمه برای آنها لحاظ می‌شود.

هاشمی فر اظهار کرد: مادران مشمول طرح می‌توانند در فرصت باقی مانده از طریق https://www.roostaa.ir و یا مراجعه به ۳۱ کارگذار سراسر استان مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: همه اقشار روستایی و عشایری می‌توانند با پرداخت حق بیمه توسط این صندوق از مزایای بیمه بهره‌مند شوند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان مرکزی اضافه کرد: هشت سطح درآمدی برای صندوق تعریف شده که از ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال تا ۳۹ میلیون ریال است.

هاشمی فر بیان کرد: ۲ سوم حق بیمه این افراد توسط دولت و یک سوم توسط متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی گفت: ۷۸ هزار و ۶۰۶ نفر تاکنون در استان مرکزی تحت پوشش صندوق بیمه روستایی و عشایری درآمده و هم‌اکنون تعداد بیمه شده فعال ۴۵ هزار نفر است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان مرکزی افزود: ۱۱ هزار و ۵۷۷ مستمری بگیر بازنشسته، فوتی و از کار افتاده نیز در استان وجود دارد.

هاشمی فر گفت: سال گذشته توسط این صندوق سه هزار و ۷۷۰ نفر نیز جذب شدند.

۳۱ دفتر کارگذاری صندوق بیمه روستایی و عشایری در استان مرکزی وجود دارد که بیشتر خدمات آن نیز به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

منبع: برنا

tags # بیمه سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ عشایر و ممنوعیت ورود دام به مناطق ییلاقی
  • ۴۷ هزار و ۶۸۶ تن محصولات دامی در خمین تولید شد
  • بهره‌مندی نیمی از مردم خمین از استخر؛ در صورت افتتاح!
  • وضعیت مطلوب دلیجان در حوزه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش
  • طرح نهضت ملی مسکن دلیجان ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • رفع مشکلات شهرک اصناف دلیجان در اولویت اقدامات قرار گیرد
  • ۹۸ درصد از اعتبارات مشاغل خانگی خمین جذب شد
  • ثبت نام رایگان بیمه روستایی ویژه مادران دارای سه فرزند
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان‌های دلیجان و محلات
  • استاندارمرکزی:مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی گره‌گشایی می‌شود