Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان اعلام کرده‌اند در تاریخ ۲۱ ماه می سال جاری، سه ماهواره فضایی (CubeSats) در ابعاد مینیاتوری را همراه با محموله تجهیزات به ایستگاه فضایی بین المللی می‌فرستند تا از فضا راهی ماموریت‌های خود شوند.

این ماهواره‌ها دارای سیستم راداری و ابعادی کوچک به اندازه یک جعبه 50 سانتی متری در حالت غیرفعال دارند و وزنشان  درحدود یازده کیلو و هشتصد گرم است، پس از قرارگرفتن در فضا قسمت‌های مختلف ماهواره از جمله باتری‌های خورشیدی و سیستم راداری باز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هریک از این ماهواره‌ها برای ماموریتی ویژه طراحی شده‌اند.


ماهواره Cubesats، پلتفرمی برای آموزش مهندسان فضایی بود و اکنون از آن‌ها برای ردیابی مسیر حرکت کشتی‌ها در آب‌های آزاد و بین المللی استفاده می‌شود.
این ماهواره، اطلاعات مدار‌های پایینی در زمین را جمع آوری می‌کند و البته دوگونه از این ماهواره در مسیرسیاره مریخ برای ماموریت قرار دارند.

سه ماهواره پرتابی به از پایگاه (Wallops Flight Facility) ناسا در ویرجینیای آمریکا به فضا همراه با سایر محموله‌ها داخل یک سفینه بدون سرنشین به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب می‌شوند.
این ماهواره‌ها دارای آنتنی قابل انعطاف به ابعاد ۵۰ سانتی متر هستند که می‌تواند امواج فرکانس رادیویی را با قدرت بالا مخابره کند و محققان ناسا اعلام کرده‌اند که استفاده از فناوری موجود در ماهواره‌ها برای انتقال داده‌ها در فواصل طولانی می‌تواند اثربخش باشد.
ازجمله دیگر کاربرد‌های این ماهواره ها، بررسی و پیش بینی وضعیت آب و هواست.


یکی دیگر از ماهواره‌ها به نام (CubeSat Radiometer Radio Frequency Interference Technology) به اختصار (CubeRRT) نامیده می‌شود، این ماهواره برای بهبود جمع آوری داده‌ها در فضا طراحی شده است. ناسا اعتقاد دارد می‌توان از فرکانس رادیویی (RFI) برای بررسی مواردی، چون هوا شناسی، آب و هوا، مطالعه میزان رطوبت خاک زمین و سایر موارد علمی در حوزه زمین شناسی استفاده کرد.

از این ماهواره همچنین برای جلوگیری از تداخل داده‌های تلفن‌های همراه، رادیو، تلویزیون و سایر وسایل الکترونیکی نیز استفاده خواهد شد تا میزان تداخل دراین گونه سیستم‌ها کاهش یابد.
ماهواره سوم از سری (CubeSat) به نام (TEMPEST-D) برای بررسی وقوع توفان، پیش بینی و تعیین زمان بارندگی به کار می‌رود و اطلاعات خود را هر سه ساعت یک بار به روز رسانی می‌کند. فناوری به کار رفته دراین ماهواره بسیار دقیق‌تر از نمونه‌های مشابه است و می‌تواند از وقوع خطر‌های ناشی از توفان برای زندگی انسان‌ها بکاهد.


در هر سه ماهواره، از فناوری باتری‌های خورشیدی استفاده شده است تا منبع انرژی آن‌ها برای دریافت، پردازش و ارسال داده‌ها باشند.
بال‌هایی که نقش باتری خورشیدی برای این ماهواره‌ها را دارند در فضا پس از رها سازی باز می‌شوند تا انرژی کیهانی و نور خورشید موردنیاز فعالیت ماهواره‌ها را فراهم کنند.
منبع:Newatlas
انتهای پیام/

نسل جدید ماهواره‌های مخابراتی و آب و هواشناسی فوق پیشرفته به فضا پرتاب می‌شوند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۳۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید

وزیر ارتباطات گفت: امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم رویدادهای فضایی متعددتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم و ظرف یکی-دو ماه آینده شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: بیش از هفت میلیون خانوار در کشور تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته‌اند و هدف‌گذاری کردیم امسال در این زمینه به 14 میلیون خانوار برسیم.

وی افزود: هم‌چنین امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم رویدادهای فضایی متعددتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم و ظرف یکی-دو ماه آینده شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود.

زارع پور گفت: برای بار سوم رفع فیلتر گوگل پلی را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مطرح کردیم و امیدوارم در جلسه آتی، بررسی شده و رفع فیلتر صورت بگیرد.

خبر در حال تکمیل است...

 

دیگر خبرها

  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید
  • چین ۳ فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی