Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-25@20:17:42 GMT

۱۲ کتاب ممنوعه که به فیلم و سریال تبدیل شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۴۸۰۵

۱۲ کتاب ممنوعه که به فیلم و سریال تبدیل شدند

به گزارش پارس نیوز، 

به نقل از هالیوود ریپورتر، با وجود موفقیت فیلم‌هایی نظیر «این»، «گرگ و میش» و «هری پاتر» که از کتاب‌ها اقتباس شده‌اند، بخشی نو در دنیای ادبیات اقتباسی با راهی پر پیچ و خم آغاز شده است. اقتباس‌های سینمایی اخیر همچون «فارنهایت 451» و «چروکی در زمان» به رغم همگانی شدن نزد خوانندگان، در فهرست کتاب‌های ممنوعه «بنیاد کتابخانه آمریکا» قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کتاب‌هایی که هرکدام به نوعی ممنوع شده بودند راه خود را به پرده نقره‌ای سینما باز کردند.

هرچند برخی از چالش‌برانگیزترین آثار بیش از 80 سال از ممنوعیت‌شان می‌گذرد (مثل «فرانکشتاین» اثر مری شِلی و «گیرنده در رای» اثر جِی دی سالینجر) برخی هنوز در سال‌های اخیر در ممنوعیت به‌سر می‌برند. آثاری مانند «۱۳ دلیل برای اینکه» اثر جِی آشِر و «سرگذشت ندیمه» اثر مارگارت اَتوود که بر مبنای هر دوی این کتاب‌ها،سریال‌های اقتباسی ساخته شده است.

شنبه همین هفته، شبکه «HBO» فیلمی اقتباسی از کتاب «فارنهایت ۴۵۱» به نمایش گذاشت که خود بر ممنوعیت و سوزاندن کتاب‌ها تمرکز دارد. در ادامه، هالیوود ریپورتر نگاهی به چند فیلم اقتباسی از کتاب‌های ممنوعه و محکوم شده انداخته که راه خود را به سینما باز کرده و در باکس‌آفیس هم به موفقیت دست یافته‌اند.

فارنهایت 451

تاریخ اکران 19 ماه می

شبکه «HBO» در ماه فوریه فیلمی با اقتباس از داستان پرفروش «سرگذشت ضد آرمان‌شهر» اثر رای برَدبِری در سال 1953 با بازی «مایکل بی جوردن» منتشر کرد که جوردن در نقش «گای مونتَگ» آتشنشانی که نقشش در اجرای قوانین سانسور حکومتی در مورد ممنوعیت و سوزاندن کتاب‌ها زیر سوال می‌رود، بازی می‌کند. پس از اینکه بحث در مورد یکی از کتابهای سوزانده شده در داستان که کتاب انجیل است، به وجود می‌آید این کتاب از سال 2000 تا 2009 در کتابخانه‌ها ممنوع می‌شود. بنابر گفته «رامین بهرانی» فیلم‌نامه‌نویس، مدیر تولید و کارگردان این فیلم، شبکه HBO از لحاظ پیرنگ به داستان آقای برَدبِری وفادار بوده لیکن با منبع بخش بحث‌برانگیز تفاوت‌هایی دارد.

بهرانی درباره نوع نوشتار اقتباسی این کتاب افزود: شما زمانی که کار اقتباسی انجام می‌دهید قرار است تغییر ایجاد کنید. می‌دانستم که باعث ناراحتی برخی خواهم شد و سعی کردم به پیرنگ وفادار باشم، حتی اگر کارکترها و خطوط طرح اصلی را تغییر دهم. برداشتن و مدرن کردن آنها کار آسانی نبود.

13 دلیل برای اینکه

تاریخ انتشار 18 ماه می

پارسال زمانیکه کتاب «جِی آشِر» برای یک سریال پرمخاطب «نت‌فلیکس» اقتباس شد، این سریال به خاطر مباحث حساس با واکنش‌های شدیدی مواجه شد. این سریال ابتدا در سال 2012 بخاطر واکنش منتقدین که نویسنده آن را به خوب جلوه دادن خودکشی و نیز تاثیر منفی بر خوانندگان و مخاطبان جوان ممنوع شد. در فصل دوم پخش این سریال، نت‌فلیکس به واکنش‌ها پاسخ داد و در همکاری با مرکز رسانه و توسعه انسانی دانشگاه نورت وسترن، به مشکلات فصل اول سریال پرداخت.

نت‌فلیکس همچنین در مورد ماهیت نمایش و معرفی شخصیت‌ها پرداخت و آن را در قالب مباحثی در مورد خودکشی که توسط «بنیاد آمریکایی پیشگیری از خودکشی را در سایت اختصاصی این مبحث با آدرس 13reasonswhy.info ارائه کرد و در دوبخش بعدی سریال نیز گفتگو را با عوامل فیلم، کارشناسان و تهیه‌کنندگان در مورد برخی موضوعات حساس فیلم ادامه داد.

سرگذشت ندیمه

تاریخ انتشار 25 آوریل

با وجود اینکه کمپانی «هولو» موفقیتش را در اقتباس سریال بر اساس رمان «مارگارت اَتوود» یافته بود، نویسنده با واکنش‌های منفی شدیدی برای داستانش در سال‌های قبل از اقتباس مواجه شده بود. این رمان در فهرست 100 کتاب ممنوعه در دو دهه 1990 و 2000 میلادی قرار گرفته بود. پس از آنکه این کتاب در سال 1985 منتشر شد، سرگذشت ضد آرمان‌شهر خانم اَتوود در مورد تئوکراسی تمامیّت‌طلب مورد چالش مکاتبی بود که پیگیر مطالب صریح جنسی و همچنین مخرب ارزش‌های مسیحیت بودند.

مارگارت اَتوود با این وجود که هنوز بازخوردهای شدید و خشمگینانه دریافت می‌کرد، برنده جوایز متعددی همچون «جایزه گاورنر جنرال در سال 1985، جایزه اول آرتور سی کلارک و جایزه کتاب بوکر 1986 می‌شد. این کتاب همچنین موقعیکه بصورت اقتباسی به سریال تبدیل شد، چهار جایزه «امی» از جمله «بهترین هنرپیشه نقش اصلی زن» برای بازی «الیزابت موس» و «بهترین هنرپیشه نقش مکمل زن» برای بازی «آن داود» را ازآن خود کرد. فصل دوم این سریال نیز در حال پخش است.

فرانکنشتاین  

تاریخ انتشار 25 ماه می

داستان «مری شِلی» در مورد دانشمندی است که موجودی عجیب و غریب را از طریق آزمایش علمی غیراخلاقی ایجاد می‌کند. این رمان یک اثر انقلابی در حوزه رمانتیک به عنوان مثالی اولیه از داستان علمی تخیلی بود. این کتاب علی‌رغم استقبال مثبت عمومی، از جانب رهبران مذهبی به شدت با انتقاد مواجه شد که گفته می‌شد داستان بر مخلوقی خداگونه تمرکز دارد.

رمان خانم شلی به دلیل «ناخوشایند و موهن بودن» در سال 1955 در آفریقای جنوبی ممنوع شد. با وجود تقبیح برخی، کتاب خانم شلی در برنامه آموزشی مدارس آمریکا گنجانده شد.

چروکی در زمان      

تاریخ انتشار 9 مارس

«مدلین لنجلز» 54 سال پیش رمان «چروکی در زمان» را نوشت و منتشر کرد. داستان این کتاب در مورد یک دختر جوان و برادر کوچک‌ترش است که به سیاره تسِراکت می‌روند، جایی که پدر دانشمندشان به مدت 5 سال است به دام افتاده. این کتاب جزء 100 کتاب ممنوعه اعلام شد و از سال 1990 تا 1999 شامل ممنوعیت شد.

اگرچه کتاب خانم لنجل در ژانر کودک است لیکن بخاطر عناصر فوق‌العاده‌‌اش به هدفی برای گروههای محافظه‌کار مسیحی تبدیل شده بود. لنجل در رمانش مسیح را با انشتن، گاندی، داوینچی و بودا برابر می‌داند. امسال فیلمی که با اقتباس از این رمان ساخته شد از معرف‌ترین چهره‌های هالیوودی همچون «اُپرا وینفری»، «ریس ویتراسپون»، «کریس پاین»، «میندی کالینگ» و «زک گالیفیاناکیس» بهره برده است.

کچ-22 

 

 داستان «جوسیف هِلِر» در سال 1961 در مورد یک بمب‌افکن آمریکایی در جنگ دوم جهانی است. این رمان در دهه هفتاد در اوهایو ممنوع شد زیرا نویسنده در موارد متعدد از زنان با عنوان «فاحشه‌ها» نام برده بود. به رغم انتقادات شدید، این کتاب در برنامه درسی مدارس قرار گرفت. امسال کمپانی «هولو» اعلام کرد که فیلمی با اقتباس از رمان آقای هلر در قالب مینی سریال 6 قسمتی  با بازی «جورج کلونی» می‌سازد. حقوق بهره‌برداری از رمان هلر متعلق به تلویزیون پارامونت است و این سریال تحت مدیریت امی پاول ساخته می‌شود.

«در جستجوی آلاسکا» نوشته «جان گرین»، «نفرت تو» اثر «انجی تامس»، «خاطرات روزانه کاملا حقیقی یک هندی پاره‌وقت» نوشته «شرمن الکسی»، «کاپیتان زیرشلواری» اثر «دِیو پیلکی»، «قلعه شیشه‌ای» نوشته «جینِت والز»، و «گیرنده در رای» نوشته «دی جِی سَلینجر» دیگر کتاب‌هایی هستند که هرکدام در دوره‌های مختلف ممنوع بوده لیکن آثاری سینمایی با اقتباس ازین داستان‌ها ساخته شده و به موفقیت‌هایی چشمگیر در هالیوود دست یافته‌اند.

انتهای پیام/

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ادبیات هالیوود بازی خودکشی رسانه مشکلات رمان مسیحیت عجیب و غریب داستان علمی تخیلی آفریقای جنوبی سیاره پدر جنگ زنان حقوق تلویزیون داستان علمی تخیلی رسانه عجیب و غریب مسیحیت هری پاتر پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۴۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در سال‌های اخیر، برخی بانک‌های کشورمان بر خلاف مصوبات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار اقدام به ارائه بسته‌های ویژه با نرخ سود بالاتر از نرخ مصوب برای جذب نقدینگی می‌کنند؛ روندی که در گام بعد به افزایش نرخ تسهیلات دهی منجر می‌شود و چالش جدی برای تولیدکننده است.

این در حالی است که اواخر سال گذشته، بانک مرکزی در رویکردی کم سابقه از انتشار اوراق سپرده با نرخ سود ۳۰ درصدی در شبکه بانک خبر داد و با جذب حدود ۲۸۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به شبکه بانکی، تلاش داشت تا از روند صعودی نرخ ارز و تورم جلوگیری کند؛ هرچند این هدف گذاری در نهایت در سطح قابل قبول، محقق نشد و شاخص ارزی به روند افزایشی ادامه داد.

اما نکته قابل تامل؛ این است که به رغم دستورات و ابلاغیه‌های معاون نظارت بانک مرکزی مبنی بر رعایت نرخ سود سپرده در سقف ۲۲.۵ درصدی در بانک ها، همچنان شاهد هستیم که برخی بانک‌های عامل با نرخ‌های بالاتر و حتی نرخ ۲۷ درصدی به دنبال جذب سپرده‌های مردم هستند؛ رویکردی که به نظر می‌رسد نیاز به پیگیری جدی‌تر از سوی بانک مرکزی و معانت نظارت این بانک است.

این در شرایطی است که فرشاد محمدپور معاون نظارت بانک مرکزی اسفندماه سال قبل در دو مرتبه بر رعایت نرخ سود تاکید کرده بود و گفته بود: "با توجه به نتایج بازرسی‌های انجام شده در شبکه بانکی کشور، مشخص شد همچنان شش بانک، بیشترین تخلفات را در زمینه رعایت نرخ‌های سود سپرده‌ها داشته‌اند. " بنابراین بهتر است با گذشت حدود دو ماه از ابلاغیه قبلی این مقام نظارتی، این بار به سراغ شعب بانک‌های متخلف برود تا از نزدیک نظاره گر روند تسهیلات دهی و جذب سپرده بانکی باشد.

مسلما تمایل بانک‌ها به جذب سپرده با سود بالا منجر به تسهیلات دهی با نرخ سود بالاتر می‌شود؛ موضوعی که همواره از سوی بخش خصوصی و مولد اقتصاد تاکید شده است. به عنوان نمونه؛ روز گذشته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست مشترک با استاندار همدان، هیات رئیسه اتاق همدان و برخی مدیران دولتی و فعالان اقتصادی این استان اظهار داشت: "همه باید برای تحقق شعار سال تلاش کنیم. اما یادمان باشد که تحقق این شعار، نیازمند زیرساخت‌های اولیه است. یک واحد تولیدی با بهره بانکی ۴۰ درصد نمی‌تواند فعالیت اقتصادی داشته باشد. به گفته حسن‌زاده: بدون حل مشکل تامین نقدینگی واحد‌های تولیدی، جهش تولید محقق نخواهد شد.

رئیس پارلمان بخشی خصوصی یادآور شد: "سال گذشته بانک مرکزی ۲۸۵ همت اوراق با بهره ۳۰ درصد توسط بانک‌ها منتشر کرد. هدف این بود که نقدینگی کنترل شود که این امر رخ نداد. این در حالی بود که کمبود نقدینگی در واحد‌های تولیدی مشکلات زیادی ایجاد کرده و حتی بسیاری از آن‌ها در پایان سال توان پرداخت حقوق کارکنان خود را نداشتند. بدون حل مشکل نقدینگی واحد‌های تولیدی، چطور می‌توان جهش تولید را رقم زد. "

اشاره نماینده بخش خصوصی به مساله و چالش نرخ بهره بانکی ۴۰ درصدی و نبود نقدینگی مناسب در اختیار بخش مولد اقتصاد، بسیار مهم است. چراکه تجربه ثابت کرده است زمانی که بخش تولید و مولد اقتصاد نتواند با نرخ سود بالای بانکی و مشکلات دریافت تسهیلات بانکی به مسیر خود ادامه دهد، به ناچار مجبور به خانه نشینی و رونق رفتار‌های سفته بازی و دلالی در جامعه و فضای اقتصادی می‌شود.

کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند: یکی از مهم‌ترین پیامد‌های سکوت بانک مرکزی و افزایش غیرقانونی نرخ سود بانکی، افزایش هزینه‌های تامین مالی برای بنگاه‌های تولیدی است. این امر به دلیل آن است که با افزایش نرخ سود، شرکت‌ها برای دریافت وام و تسهیلات بانکی باید هزینه بیشتری بپردازند و در نتیجه افزایش هزینه‌های تامین مالی می‌تواند منجر به کاهش سرمایه‌گذاری در بخش تولید شود. به بیان دیگر؛ با بالا رفتن هزینه‌های وام،  سودآوری طرح‌های سرمایه‌گذاری  کاهش می‌یابد و انگیزه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این بخش کم می‌شود.

برخی نیز تاکید دارند؛ نرخ سود بانکی بالا می‌تواند منجر به کاهش تقاضا برای کالا‌ها و خدمات شود. زیرا با افزایش نرخ سود، مردم تمایل بیشتری به سپرده‌گذاری پول خود در بانک‌ها به جای خرید کالا و خدمات پیدا می‌کنند؛ بنابراین همان طور که اشاره شد؛ سیاست‌های بانکی  می‌توانند نقش مهمی در تسهیل یا تشدید موانع تولید و به طور مشخص در تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم ایفا کنند. به گونه‌ای که برخی از سیاست‌های بانکی که می‌توانند مانع دسترسی تولیدکنندگان به تسهیلات شوند عبارتند از: 

نرخ سود بالای بانکی: همانطور که گفته شد، نرخ بالای سود بانکی می‌تواند هزینه‌های تامین مالی را برای تولیدکنندگان افزایش دهد و از تمایل آن‌ها برای دریافت وام بکاهد.

شرایط سخت و پیچیده اعطای وام: بسیاری از تولیدکنندگان برای دریافت وام بانکی با ارائه مدارک و اطلاعات فراوان و طی فرآیند‌های پیچیده و طولانی مواجه می‌شوند. این امر می‌تواند دسترسی به تسهیلات را برای آن‌ها دشوار کند.

تمرکز بانک‌ها بر اعطای وام به بخش‌های غیرمولد: متاسفانه بسیاری از بانک‌ها تمایل دارند تسهیلات خود را به بخش‌های غیرمولد مثل بخش مسکن و واردات کالا‌های لوکس اختصاص دهند. این امر سهم بخش تولید از تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد.

 

دیگر خبرها

  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/ «بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • اعزام زائران حج عمره در امنیت کامل/ اعلام ۱۴ داروی ممنوعه برای زائران
  • همدان استانی ممنوعه برای اشتغال اتباع
  • همدان استان ممنوعه در به کارگیری کارگران اتباع خارجی
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • چاپ یک‌رمان پلیسی دیگر از فردریک دار/«آموزش آدمکشی» در بازار نشر
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما