Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@07:08:30 GMT

۶۳ درصد معتادان مواد مخدر را جوانان تشکیل می‌دهند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۵۵۲۵

۶۳ درصد معتادان مواد مخدر را جوانان تشکیل می‌دهند

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان؛ گزارش اقدامات و فعالیت های حوزه آسیب های اجتماعی معاونت ساماندهی امور جوانان که به بررسی آماری وضعیت حاشیه نشینی، اعتیاد و طلاق جوانان می پردازد را در ادامه می خوانید.

باتوجه به این یک چهارم جمعیت کشور براساس سرشماری ۱۳۹۵ کل کشور جوانان هستند و نیز براساس نیازها و ویژگی های آنان، این بخش از جامعه توجه مضاعفی را می طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، جوانان به عنوان ۲۵ درصد از جمعیت کشور به عنوان یکی از اصلی­ ترین گروه ­های در معرض آسیب­های اجتماعی محسوب می ­شوند.

مقابله با گسترش آسیب های اجتماعی در بین جوانان مستلزم اتخاذ و اجرای سیاست­ها و برنامه ­های اجرایی دقیق، جامع و بهنگام در این زمینه و به ویژه اولویت­های اعلام شده از طریق شورای اجتماعی کشور ( پنج موضوع اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، مفاسد اخلاقی و اجتماعی و مناطق بحرانی) است. به همین منظور، وزارت ورزش و جوانان نیز با استفاده از ظرفیت­های جوانان کشور اقداماتی را جهت کاهش و کنترل آسیب­های اجتماعی در بین جوانان انجام داده است که اهم آن ها را در ادامه می خوانید.

گسترش سمن های جوانان

این گزارش حاکی است که ۹۲۲ سمن اجتماعی (۵۱/۷ درصد)، ۲۶۵ سمن اعتقادی مذهبی که (۱۴/۸)، ۳۹۰ سمن فرهنگی(۲۱/۸ درصد) و ۲۰۸ سمن علمی پزوهشی(۱۱/۷ درصد) و ۳۰ سمن تخصصی در حوزه اعتیاد و ۵۰ سمن تخصصی ازدواج سالم و تحکیم خانواده و در مجموع یک هزار و ۷۸۵ سمن تا پایان اسفند ۱۳۹۶ برای ارتقاء توانمندی و افزایش مشارکت های جوانان توسط معاونت ساماندهی امور جوانان ثبت شده است.

افزایش حمایت از طرح ها و برنامه های مرتبط با کاهش آسیب های اجتماعی

بر اساس این گزارش، معاونت ساماندهی امور جوانان، در راستای حمایت از طرحها و برنامههای مرتبط با کاهش آسیب های اجتماعی در استانها در سال ۱۳۹۵، ۱۷۸طرح را توسط بیش از ۱۷۸ سمن در استان های کشور برای ۱۷۹ هزار ۶۵۰ نفر شرکت کننده ( ۸۱۷۶۵ نفر مرد و ۹۷۸۸۵ نفر زن ) اجرا کرده است این در حالی است که در سال ۹۶ با رشد قابل توجهی این آمار به هفت هزار و ۴۰۱ طرح و برنامه در زمینه آسیب های اجتماعی رسیده و از سوی این معاونت حمایت و توسط سمن های جوانان به اجرا در آمده اند.

برگزاری کارگاههای دانش افزایی در حوزه اعتیاد

برگزاری کارگاههای دانش افزایی و ارتقاء مهارت سازمانهای مردم نهاد جوانان در حوزه اعتیاد به میزان ۴۷ هزار و ۲۸۰ نفر ساعت در استان های سراسر کشور که از این تعداد ۱۹۴۲ نفر مرد و ۴۱۹۳ نفر زن بوده اند به انجام رسیده است.

رصد وضعیت آماری آسیب های اجتماعی جوانان برای اولین بار در سال ۱۳۹۵

همچنین، یکی دیگر از اقدامات مؤثر این وزارت رصد وضعیت آماری آسیب های اجتماعی جوانان سراسر کشور در سال ۱۳۹۵ برای نخستین بار بوده است که البته به علت نبود یا کمبود دادههای آماری و شاخصهای مرتبط با وضعیت آسیبهای اجتماعی جوانان به تفکیک سن و جنسیت، وضعیت جوانان در این حوزه بهطور دقیق رصد نشده است که امید آن میرود با همکاری و مشارکت سایر دستگاههای اجرایی و مراجع ذیربط بتوان گزارشهای جامع و دقیقی از وضعیت آسیبهای اجتماعی جوانان در آینده تهیه و تولید نمود که در این راستا در سال ۱۳۹۵ تعداد ۴۲ جلد گزارش ملی وضعیت جوانان در حوزه های مختلف تهیه و تدوین شده که ۳۱ جلد از گزارشهای مذکور مربوط به «وضعیت آسیبهای اجتماعی جوانان به تفکیک استانهای سراسر کشور» است.

۲۵ تا ۳۰ درصد جوانان حاشیه نشین هستند

براساس گزارشهای ارائه شده از وضعیت سکونت گاه های غیر رسمی در کشور، حاشیه نشینی معادل ۱۱ میلیون نفر از جمعیت کل کشور را شامل می شود و برآورد شده است که ۲۵ درصد تا ۳۰ درصد ( تقریباً معادل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تا ۳ میلیون نفر) از این جمعیت را گروه سنی جوانان تشکیل می دهند.

بنابراین، حدوداً سه میلیون نفر جوانان ساکن در مناطق حاشیه نشین و سکونت گاه های غیر رسمی به دلایل فقر و مشکلات معیشتی، فقدان حمایت اجتماعی، کمبود یا نبود امکانات و فضاهای آموزشی و فرهنگی، نبود امکانات بهداشتی و بیکاری و نبود امنیت شغلی در معرض مخاطرات و آسیب¬های مختلف همچون آسیب-های اجتماعی قرار دارند.

۶۳ درصد معاتادان مواد مخدر را جوانان تشکیل می دهند

بررسی وضعیت معتادین دستگیر شده در سال ۱۳۹۴ نشان میدهد در مجموع ۱۵۸ هزار و ۶۲۸ نفر معتاد در این سال دستگیر شده اند که از این تعداد، بیش از ۱۰۰ هزار نفر آن ها متعلق به گروه سنی ۳۴-۱۸ سال هستند. به عبارت دیگر ۶۳ درصد (۶۳%) از کلیه معتادین دستگیر شده را جوانان تشکیل می دهند.

۴۲ درصد طلاق ها بین سنین ۱۵ تا ۲۹ سال است

بر اساس آمار سال ۹۵، از ۳۶۲ هزار ۹۸ طلاق ثبت شده کل کشور، ۱۵۲ هزار و ۱۳۳ طلاق در سنین ۱۵ تا ۲۹ سال صورت گرفته که ۴۲ درصد کل طلاق ها را شما مل می شود.

اقدامات مربوط به کاهش طلاق

تحلیل آماری گزارش عملکرد مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در سال ۹۷ نشان می دهد بیش از ۶۲ درصد از مراجعان به این مراکز خانم ها و بیش از ۳۷ درصد مراجعان آقایان بوده اند که حدود ۴۹ درصد مراجعین به این مراکز در رده سنی ۲۵ تا ۳۵ سال و بیش از ۵۷درصد مراجعین به این مراکز مجرد و بیش از ۴۲ درصد متأهل هستند.

همچنین این آمار نشان می دهد؛ حدود ۴۰ درصد از مراجعان دیپلم و پایین تر و بیش از ۴۸ درصد مراجعان به این مراکز تحصیلات لیسانس ، حدود ۱۵ درصد فوق لیسانس و کمتر از ۴ درصد دکتری بوده اند.

طبق گزارش معاونت ساماندهی امور جوانان تعداد ۸۰ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در استان تهران و ۱۰۰ مرکز در سایر استان ها ره اندازی شده و فعالیت می کنند.

این گزارش حاکی است، در سال ۹۶ تعداد نزدیک به ۴ هزار کارگاه آموزش ازدواج با بیش از سه هزار و ۵۰۰ مدرس و تعداد ۱۷۴ هزار ۷۶۵ نفر شرکت کننده با متوسط زمان ۳ ساعت به مدت ۱۳ هزار و ۱۸۵ ساعت در استان های سراسر کشور انجام شده است.

براساس آمار دریافتی از بانک مرکزی در سال ۱۳۹۶ تعداد یک میلیون و ۱۷۵ هزار و ۲۸۴ نفر تسهیلات ازدواج دریافت کرده اند که درصد دریافت کنندگان تسهیلات ازدواج در سال ۹۶ بیش از ۹۱ درصد بوده است.

اقدامات مربوط به اوقات فراغت

این گزارش در بخش اوقات فراغت جوانان حاکی است که ۳۳۲ هزار و ۹۱۸ جوان دختر و پسر در برنامه های فراغتی شرکت کرده اند که کمتر از دو درصد(۱/۶۲) درصد جمعیت ۲۰ میلیون و ۵۹۴ هزار نفری جوانان در سال ۹۵ را تشکیل می دهند اما در بخش جوانان شرکت کننده در برنامه های فراغتی دستگاه ها در سال ۹۵ این آمار به ۱۴ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۴۹۵ نفر می رسد که نسبت آن به کل جمعیت جوان سال بیش از ۷۲ درصد است.

در پایان این گزارش ضمن اشاره به چالشها و تنگناهای موجود در حوزه آسیب های اجتماعی جوانان از جمله  ضعف دانش و اطلاعات کافی خانواده ها در زمینه مشکلات و آسیب های اجتماعی و راههای پیشگیری و کنترل آنها، تغییر گروههای مرجع جوانان، محدودیت منابع دستگاه های مسئول برای پیشگیری و کاهش مشکلات اجتماعی، دشواری تغییر و اصلاح نگرش امنیتی نسبت به مشکلات اجتماعی جوانان در نظام اجرایی کشور و .... به ارائه برخی راه کارها جهت کاهش آسیب های اجتماعی پرداخته است.

بر این اساس، استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد جوانان برای آموزش، پیشگیری و توانمندسازی در حوزه آسیب های اجتماعی، غنی سازی اوقات فراغت جوانان و استفاده بهینه از گذران وقت آنان، تقویت تشکلهای جوانان به صورت کمی و کیفی، تقویت فعالیتهای داوطلبانه جوانان، تشکیل خانه های جوانان در سراسر کشور، گسترش مراکز تخصصی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده، برگزاری دوره های آموزشی در زمینه آسیب های اجتماعی، اطلاع رسانی و آگاه سازی خانواده ها و جوانان از پیامدهای آسیب های اجتماعی و هم افزایی دستگاه های مرتبط با امور جوانان از جمله راهکارها جهت کاهش آسیب های اجتماعی به شمار می روند.

کد خبر 4301780 ناصر جعفرزاده

منبع: مهر

کلیدواژه: طلاق معاونت جوانان وزارت ورزش مواد مخدر شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شهر تهران سازمان تامین اجتماعی سازمان هواشناسی بیمه محمد علی افشانی نیروی انتظامی ترافیک آلودگی هوا سازمان حج و زیارت شهردار تهران وضعیت هوای تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۵۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن مصرف مخدر‌ ها در کشور به ۲۴ سال رسید

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سن اعتیاد در ایران ۲۴ سال است این در حالی است که میانگین جهانی ۱۹ سال است. البته مواردی هست که کمتر از این سن هم مصرف مواد مخدر را شروع کرده باشند.

به گزارش مهر، اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر صبح امروز در نشست خبری گفت: استفاده از ظرفیت خیرین، کمک از شرکت‌های دانش‌بنیان و تقدم اصل پیشگیری با اولویت آموزش و پرورش ۳ اصل ستاد مبارزه با مواد مخدر است.

وی افزود: هیچ دولتی به تنهایی نمی‌تواند در حوزه آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد موفق باشد و باید بخشی از کار مردمی اداره شود.

مؤمنی گفت: در ۲۰ سال گذشته تولید مواد مخدر در افغانستان ۵۰ برابر شد و دلیل آن هم حمایت آمریکا و حضورشان در این کشور بود؛ با حضور آمریکا در این کشور شاهد رشد تولید مواد مخدر صنعتی در افغانستان بودیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به سن اعتیاد در ایران گفت: سن اعتیاد در ایران ۲۴ سال است این در حالی است که میانگین جهانی ۱۹ سال است. البته مواردی هست که کمتر از این سن هم مصرف مواد مخدر را شروع کرده باشند اما ما میانگین را اعلام می‌کنیم.

وی ادامه داد: بنا بر اعلام سازمان ملل ۹۰ درصد کشفیات تریاک جهان، ۴۸ درصد هروئین جهان و ۲۶ درصد مورفین جهان را ایران انجام می‌دهد.

مؤمنی تصریح کرد: در یک سال گذشته ۱۳ مرکز نگهداری و بازپروری در ایران با ۹ هزار ظرفیت راه‌اندازی شد که ۴۸ درصد ظرفیت نگهداری و درمان را شاهد بودیم، از این ۱۳ مرکز ۶ مرکز در تهران است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: ۱۹ هزار میلیارد تومان در سال گذشته ضربه به بنیادهای مالی قاچاقچیان را داشته‌ایم که نسبت به سال گذشته ۴۸ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما افزایش کارگاه‌های تولید مواد مخدر صنعتی در افغانستان است که مواد اولیه آن پیش‌سازها هست که پیش‌سازها به خودی خود ممنوعیت ندارند چون در خیلی از کارهای شیمیایی استفاده می‌شوند.

مؤمنی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا آشپزخانه‌های تولید موادمخدر صنعتی در ایران افزایش داشته است، تصریح کرد: با اقدامات خوبی که در سال‌های گذشته داشته‌ایم و ضربه‌های سنگینی که به کارگاه‌های تولید مواد مخدر صنعتی وارد شده است باید بگویم شاهد سیر نزولی آشپزخانه‌های تولید مواد صنعتی و سیر صعودی این کارگاه‌ها در افغانستان بوده‌ایم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه نهادهای پلیسی علاقه مند هستند تمام واحدهای ارائه خدمات کاهش آسیب اعتیاد جمع شوند و خدمات در اردوگاه‌های درمان اعتیاد متمرکز شود، افزود: یکی از کمک‌های اساسی ما مراکز درمان اقامتی و سرپایی مثل dicها و mmtها هستند که ما از زحمات آنها تشکر می‌کنیم. نه در سیاست‌های ما و نه در سیاست‌های بقیه دستگاه‌ها جمع‌آوری آنها نیست.

مؤمنی درباره بیمه معتادان بی‌بضاعت گفت: این موضوع در چند سال اخیر با پیگیری‌های صورت گرفته در بودجه سال قرار گرفته و جذب می‌شود. همیشه سقف پیشنهادی بودجه توسط دستگاه‌ها با محقق شدن آن فاصله‌ای دارد، اما این آمادگی وجود دارد که میزان آن برای سال‌های بعد افزایش پیدا کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قلیان اکسیژن پرتگاهی جدید برای جوانان/ جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • انهدام بیش از ۱۶۸۰ باند توزیع موادمخدر در سال ۱۴۰۲
  • کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز
  • جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ نفر از معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • انهدام باند توزیع شیشه و هروئین در جنوب تهران
  • جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ معتاد و سوداگر مرگ در لنگرود
  • کشفی تازه درباره معتادان به مواد مخدر
  • سن مصرف مخدر‌ ها در کشور به ۲۴ سال رسید
  • استفاده از ظرفیت هنر و موسیقی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است