Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-08@13:47:20 GMT

ادعاهای بی‌اساس وزیر انگلیسی علیه ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۵۶۹۴

خرداد:وزیر انگلیس در امور خاورمیانه با طرح این ادعا که ایران در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت می‌کند، ایران را به حمایت موشکی از انصارالله یمن محکوم کرد.
به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، آلستر برت، وزیر انگلیس در امور خارومیانه در گفت‌وگو با روزنامه اماراتی الاتحاد با بیان اینکه انگلیس و آمریکا نگرانی‌هایی نسبت به تهدیدات امنیتی ایران در منطقه دارند، مدعی شد که ایران باید حمایت انصارالله یمن را متوقف کند و به آن‌ها سلاح و موشک ندهد، همچنین ایران نباید در امور داخلی یمن دخالت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه امیدوارم کشورهای عضو توافق هسته‌ای بتوانند بر نگرانی‌های ایجاد شده از سوی ایران چیره شوند، مدعی شد: انگلیس خوب می‌داند که موشک‌های ایرانی اکنون به سوی ریاض شلیک می‌شوند.
وی در رابطه با برجام، گفت: خروج از توافق هسته‌ای هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در جای خود می‌ماند. زیرا عادلانه نیست که کشورهای منطقه تحت هیچ شرایطی تهدیدات ایران را تحمل کنند.
آلستر برت در ادامه با تمجید از نقش ائتلاف عربی، عربستان و امارات در یمن و متهم کردن ایران به دخالت در آن کشور مدعی شد: ما می‌دانیم که ائتلاف عربی می‌خواهد به حوثی‌ها (انصارالله) فشار بیاورد تا روند گفت‌وگو انجام شود و تلاش آنها برای توقف دخالت‌های ایران که بحران را پیچیده‌تر کرده است ادامه دارد و اگر راه‌حلی برای بحران پیدا نشود جایی برای ایران در آنجا نخواهد بود.
این وزیر انگلیسی در ادامه با بیان اینکه پایبندی ایران به برجام می‌تواند فعالیت هسته‌ای ایران را محدود کند، افزود: انگلیس انتظار نداشت که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شود و این توافق باعث می‌شود که ایران برنامه هسته‌ای خود را گسترش ندهد و هدف توافق هسته‌ای از همان آغاز همین امر بود.
وی در ادامه با بیان اینکه اتحادیه اروپا نیز دلیلی برای خرج از برجام نمی‌بیند، مدعی شد: در مقابل نگرانی زیادی نسبت به ساخت موشک‌های بالستیک در تهران وجود دارد و این رویکرد باید تغییر یابد؛ برای حل این مشکل باید راه‌حلی ایجاد شود و برنامه برای اطمینان از پایبندی ایران به توافق هسته‌ای ایجاد شود.
وزیر انگلیس در امور خاورمیانه با طرح این سوال که اگر تمام طرف‌های برجام از این توافق خارج شوند، چگونه می‌توانیم تهران را برای پایبندی به توافقی جدید قانع کنیم، گفت: امیدوارم که خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای اهرم فشاری بر تهران برای اصلاح توافق هسته‌ای و اضافه بندهای جدید به آن باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه انگلیس و هم‌پیمانانش به منظور اصلاح بندهای نگران‌کننده توافق هسته‌ای به تلاش خود ادامه خواهد داد، افزود: دخالت‌های ایران در منطقه هیچ ارتباطی به توافق هسته‌ای ندارند و حتی بعد از خروج واشنگتن از برجام این تهدیدات ادامه‌دار خواهد بود.
آلستر برت با تمجید از تلاش‌های امارات در تعامل با تهدیدات ایران‌،گفت: اتحادیه اروپا تلاش می‌کند تا بعد از خروج آمریکا از برجام راه‌حلی ایجاد کند و تهران را قانع کند تا از منطقه دست بکشد.
وی با تاکید بر ضرورت پایبندی کامل ایران به تمام بندهای توافق هسته‌ای، گفت: این پایبندی می‌تواند از بروز حادثه بزرگ‌تری جلوگیری کند و لغو برجام نمی‌تواند از خطرات ایران بکاهد.
وی افزود:‌ در حقیقت ما امروز نیازمند این هستیم که بندهای قدیمی توافق هسته‌ای تغییر یابد و مشکلات و نگرانی‌های منطقه‌ای نیز حل شود.
وزیر انگلیس در امور خاورمیانه با تاکید بر قوی بودن روابط انگلیس و آمریکا، گفت: لندن تلاش می‌کند تا مشکل تحریم‌های ایجاد شده علیه برخی شرکت‌ها که با تهران همکاری دارند را حل کند.
وی ادامه داد: انگلیس و دیگر شرکایش در اتحادیه اروپا و پنج طرف دیگر توافق هسته‌ای به تلاش خود ادامه خواهند داد و ایران نیز باید به بندهای توافق هسته‌ای پایبند باشد.
آلستر برت با بیان اینکه میان ایران و انگلیس تبادلات تجاری وجود دارد و ما تا این لحظه در رابطه با تحریم‌های جدید آمریکا علیه شرکت‌هایی که با تهران همکاری دارند، هیچ اطلاعی نداریم، افزود: طبیعتا این تحریم‌ها بر روابط تجاری تهران و لندن تاثیر خواهد گذاشت و باید ببینیم که چگونه می‌تواند با این تحریم‌ها برخورد کرد.
به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه شب بعد از سخنان خود در کاخ سفید و طرح ادعاهای واهی علیه ایران و بیان این که آمریکا از برجام خارج می‌شود، فرمان اجرایی خروج از برجام را امضا کرد.
کشورهای عربستان، بحرین، امارات و همچنین اتحادیه عرب،سازمان همکاری اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس در همان ابتدا از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام و ازسرگیری تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران استقبال کردند.
مقام معظم رهبری با اشاره به خروج آمریکا از برجام، خطاب به مسئولان کشور هشدار دادند: «به سه کشور اروپایی اعتماد نکنید. اگر تضمین قطعی ندهند، نمی‌شود ادامه داد.» ایشان همچنین با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ، گفتند: از طرف ملت ایران به او می‌گویم «شما غلط می‌کنید".
حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در واکنش به اعلام خروج آمریکا از برجام در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «شریک بد عهد کم شد؛ برجام در صورت تامین و تضمین منافع ایران با "پنج" ادامه می‌یابد. ایران برای خنثی کردن تحریم‌های نا مشروع آمریکا، از همیشه متحدتر است.»
محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان با انتشار پیام توییتری در واکنش به تصمیم ترامپ برای خروج آمریکا از برجام گفت: در واکنش به نقض‌های مکرر آمریکا در برجام و خروج غیرقانونی این کشور از این توافق همانطور که از سوی رییس‌جمهور روحانی ماموریت یافته‌ام یک تلاش دیپلماتیک را برای ارزیابی اینکه آیا دیگر کشورهای عضو برجام می‌توانند منافع ایران در برجام را به طور کامل تامین کنند، انجام خواهم داد. نتیجه این امر واکنش ما را مشخص خواهد کرد.
وزیر انگلیس در امور خاورمیانه درحالی از نقش ائتلاف عربی به رهبری عربستان در یمن تمجید می کند که این ائتلاف نزدیک به سه سال است زنان و کودکان یمنی را به قتل می رساند،مدارس و بیمارستان های آنان را بمباران می کند و از رسیدن غذا و دارو به آنها ممانعت می کند. این ائتلاف متجاوز به دلیل اقدامات وحشیانه اش در یمن  در لیست سیاه سازمان ملل قرار گرفت.
ادعای دخالت ایران در یمن و حمایت موشکی از انصارالله درحالی مطرح می شود که بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان قبل از این نیز در واکنش به تحولات اخیر یمن، با اشاره به تداوم تجاوز وحشیانه خارجی که به نابودی زیرساخت‌ها و محاصره همه جانبه و کشتار جمعی و خاموش ملت یمن منجر شده است، ابراز امیدواری کرد: همه گروه‌ها، احزاب و جریان‌های سیاسی و اجتماعی یمن، ضمن همبستگی با یکدیگر از جبهه واحد ملی بر علیه تجاوز خارجی محافظت کنند.
وی در رابطه با مساله حمایت تسلیحاتی از یمن اعلام کرده است: ما هیچ‌گونه ارتباط تسلیحاتی با یمن نداریم، یمن در محاصره است و چنین امکانی در کل وجود ندارد در غیر این‌صورت ایران به قدری شهامت دارد که چنین اقدام و سیاستی را اگر داشته باشد اعلام کند؛ آنچه امروز در دستان مردم یمن هست سلاح‌هایی است که از دولت‌های قبل در پادگان‌ها وجود داشته، امروز مشاهده می‌کنیم یمن برای آنکه در مقابل تجاوز و حملات بی‌امان از خود محافظت کند به سراغ تکنیک‌های درونی رفته و این طبیعی است.
علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل نیز در این باره تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن نداده است، یمنی‌ها در زمان علی عبدالله صالح و منصورهادی و حتی قبل‌تر توسط اردوگاه‌های شرق عمدتاً تسلیح می‌شدند، ما از این نگران نیستیم که مردم دنیا بدانند جمهوری اسلامی ایران سلاح به عراق، سوریه و یا لبنان داده است به آنها سلاح داده‌ایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند، به یمن کمک‌های انسانی و حمایت‌های سیاسی می‌کنیم ولی موشک را ایران به آنها نداده است و یمنی ها نیازی به آن ندارند چرا که با امکاناتی که در اختیار دارند توانسته اند در مقابل سعودی‌ها ایستادگی کنند و با همین امکانات پیروز خواهند شد. برچسب ها: انگلیس ، ایران ، آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: انگلیس ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۵۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران

به گزارش قدس آنلاین، ایجاد اتحاد سه‌ضلعی میان آمریکا، عربستان و اسرائیل، از یک‌سو واکنشی دسته جمعی در برابر ایران به دنبال نمایش قدرت نظامی آن و از سوی دیگر منزوی ساختن کشورمان در مسیر حمایت از فلسطین و پیشبرد راهبرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

از سوی دیگر هر یک از اضلاع این اتحاد درصددند اهداف و منافع فردی خود را از طریق توافق امنیتی و دفاعی پیش ببرند. در همین راستا، رسانه المانیتور در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریباً فراهم شده است؛ توافقی که به عادی‌سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند». اما سؤال اساسی درباره تأثیرات و نتایج توافق مذکور بر روابط ایران و عربستان سعودی است. 

در همین زمینه، محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل عربستان در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: سعودی‌ها از زمان تأسیس حکومت تا دوران حاضر به عنوان متحد راهبردی غرب و آمریکا محسوب می‌شوند. همچنین عربستان از زمان شکل گرفتن رژیم صهیونیستی نیز همراستا با تل‌آویو حرکت کرده، گرچه این را رسماً اعلام نکرده، اما روابط سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی غیر قابل انکار است. حتی درباره مصداق بارز پیمان مخفیانه میان عربستان با اسرائیل، انگلیس و آمریکا می‌توان گفت هر زمان حمله یا تهدیدی متوجه رژیم صهیونیستی است، عربستان نقش مدافع اسرائیل را بازی می‌کند. در چنین شرایطی، ایجاد پیمان نظامی و امنیتی عربستان با آمریکا و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست، بلکه آنچه در گذشته مخفیانه بوده اکنون آشکار می‌شود. گرچه چین تلاش‌های فراوانی برای بهبود روابط ایران و عربستان انجام داد تا تنش‌های موجود در منطقه خلیج فارس به بازار انرژی سرایت نکند و روند صدور نفت و گاز مختل نشود، اما شرایط و تحولات نشان می‌دهند چینی‌ها نمی‌توانند مانع بروز تنش‌ها در منطقه شوند. دشمنی عربستان با ایران و تشیع امری ذاتی است؛ بنابراین ادعای بهبود روابط ایران و عربستان کاملاً سطحی، زود گذر و غیر قابل اعتماد است. 

احساس ضعف سعودی‌ها پس از عملیات وعده‌صادق
این کارشناس خاورمیانه بیان کرد: عربستان هیچ تلاشی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و بهبود روابط خود با ایران ندارد و حتی از نظر راهبردی نیز کاملاً بر ضد ایران عمل می‌کند. سعودی‌ها در مسائل منطقه‌ای همواره علیه ایران موضع‌گیری کرده‌اند، چنان‌که عربستان و حکومت‌های وابسته به غرب پس از عملیات وعده صادق دریافتند نمی‌توانند به تنهایی در برابر ایران فعالیت کنند و یا مدافع اسرائیل باشند. درنتیجه سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد پیمان‌های نظامی و راه‌اندازی تبلیغات به‌نحوی قدرت خود را اثبات کنند؛ زیرا از نظر عملیاتی، راهبردی و نظامی ثابت شده اسرائیل توانایی پاسخ و واکنش به ایران را ندارد. از سوی دیگر نیز آمریکا با دولت‌هایی همانند اسرائیل، عربستان، امارات و... که توسط انگلیس ایجاد شده‌اند، اتحاد راهبردی دیرینه دارد، اما اکنون آن را به صورت آشکار و در قالب پیمان امنیتی بیان می‌کند. بخش عمده خرید نظامی عربستان از آمریکا و پس از آن اروپای غربی است. عربستان در جنگ هشت‌ساله با یمن از این کشور شکست خورد و از سوی دیگر قدرت آمریکا هم دچار افت قابل توجهی شده است. 

نجفی گفت: این درحالی است که طی دو سال اخیر برخی تحلیلگران در تحلیلی نادرست بیان کردند آشتی میان ایران و عربستان مانع برقراری و عادی‌سازی روابط سعودی‌ها با رژیم اسرائیل می‌شود که آن هم برداشتی ساده‌انگارانه بود. در حال حاضر عربستان به سمت گسترش روابط و یا به عبارتی آشکارسازی روابط مخفیانه‌اش با اسرائیل پیش می‌رود، چنان‌که سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار با سعودی‌ها دلیلی بر اثبات این مدعاست. عربستان از همان سال ۱۹۴۸ روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته اما آن را پنهان کرده است. این درحالی است که پس از عملیات وعده صادق احساس ضعف می‌کند و به همین دلیل به توافقات علنی با آمریکا و اسرائیل روی می‌آورد. بنابراین این توافق در صحنه ژئوپلتیکی منطقه تأثیر واقعی و فیزیکی نخواهد داشت. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی می‌داند توانایی درگیری با ایران را ندارد و هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج فارس به اقتصاد آن آسیب وارد می‌کند و به جایی نخواهند رسید. اما به هر صورت عربستان به عنوان رقیب سنتی ایران نمی‌تواند افزایش قدرت آن را تماشا کند و طبیعتاً با انجام چنین اتحادهایی درصدد ضربه زدن به جریان مقاومت است.

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل
  • درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم