Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی می‌گوید: برنامه پزشک خانواده، تکلیف قانونی برنامه‌های پنجم و ششم توسعه است و به همین دلیل، باید در سراسر کشور اجرایی و عملیاتی شود.

 دكتر منوچهر جمالي سوسفي در گفت‌‌و‌گو با همشهري آنلاين اضافه مي‌‌‌كند: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، كار خود را انجام دادند و قانون برنامه پزشك خانواده را تصويب كردند بنابراين آن‌چيزي كه اكنون براي اجرايي شدن برنامه پزشك خانواده، احساس مي‌شود، بعد نظارتي آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اينكه نظارت شود كه چرا و به چه دلايلي، برنامه پزشك خانواده هنوز به شكل فراگير در سراسر كشور اجرا نشده است.

نماينده مردم رود‌بار در مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان مي‌كند: انصافا وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشكي هم علاقه‌مند به اجراي اين برنامه به طور جامع در كشور است و هم تلاش‌ها و اقدامات بسيار خوبي در اين زمينه كرده است. برنامه پزشك خانواده، هم اكنون، در برخي از استان‌ها، شهرها و حتي روستاهاي كشور در حال اجرا شدن است  اما وزارت بهداشت، با محدوديت‌هايي در اين زمينه مواجه است كه مهمترين اين محدوديت‌ها، كمبود اعتبار و منابع است.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي تاكيد مي‌كند: اجراي كامل برنامه پزشك خانواده، هم به نفع مردم است و هم به نفع نظام سلامت كشور چرا كه با اجراي اين برنامه از هزينه‌هاي اضافي كاسته خواهد شد و علاوه برآن، اجراي اين برنامه سبب توزيع عادلانه سلامت بين همه مردم مي‌شود. با اجراي برنامه پزشك خانواده، تمام اطلاعات درباره بيماري فرد در اختيار پزشك معالج او قرار مي‌گيرد و پزشك خانواده است كه با تشخيص درست خود مشخص مي‌كند كه آيا فرد نياز به ارجاع به سطوح ديگر (تخصص و فوق تخصص) را دارد يا خير؟ و در صورت نياز، فرد بيمار به سطوح ديگر ارجاع داده مي‌شود و همين اقدام، سبب كاهش هزينه‌هاي درمان مي‌شود.

جمالي تصريح مي‌كند: در حال حاضر، برنامه پزشك خانواده، براي اجرايي شدن در سراسر كشور نياز به اعتبارات خاص و همچنين همكاري‌هاي بين‌بخشي با ساير وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي كشور دارد. اجرا شدن برنامه پزشك خانواده، نياز به زيرساخت‌هاي ارتباطي دارد. بنابراين همكاري وزارت ارتباطات با وزارت بهداشت، به شكل مطلوب بسيار ضروري است و وزارت ارتباطات بايد فعال‌تر عمل كند.

نماينده مردم رود‌بار در مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد: يكي از زير ساخت‌هاي پزشك خانواده، پرونده سلامت الكترونيك است و اين در حالي است كه در برخي از مناطق كشور، هنوز زير ساخت‌هاي ارتباطي براي پرونده سلامت الكترونيك، فراهم نيست.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي اضافه مي‌كند: به نظر مي‌رسد كه براي اجرای برنامه پزشك خانواده، همچنان نياز به فرهنگ‌سازي است. هنوز هستند، افرادي كه با وجود اينكه پزشك خانواده دارند اما باز هم بدون مشورت با پزشك خانواده و بدون اينكه نياز به سطوح ديگر، داشته باشند، به سطوح ديگر مراجعه مي‌كنند و اين همه يعني صرف هزينه‌هاي اضافي هم براي مردم و هم براي نظام سلامت كشور.

جمالي تاكيد مي‌كند: برنامه پزشك خانواده، اگر در كل كشور به شكل مطلوب اجرايي شود، به شكل بسيار محسوس مي‌تواند به موضوع پيشگيري در كشور كمك كند. پزشك خانواده، كمك مي‌كند كه هر فرد از طريق يك برنامه ويژه خود مراقبتي، سالم بماند.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اجراي برنامه پزشک خانواده در بسياري از كشورهاي جهان سابقه طولاني دارد و اجرا مي‌ شود و نتايج خوبي داشته است اظهار اميدواري مي‌كند كه با برطرف كردن تمام موانع و محدوديت‌هاي موجود بر سر راه برنامه پزشك خانواده، اين برنامه در سراسر كشور اجرا شود چرا كه اين مهم مطالبه عموم مردم است و براي نظام سلامت كشور هم پيامدهاي مثبت بسيار دارد.

جمالي در پايان به وضعيت اعتبارات نظام سلامت كشور هم اشاره مي‌كند و مي‌گويد: نظام سلامت ايران، به اعتبارات بيشتري نياز دارد آنچه تاكنون اختصاص يافته و محقق شده است، كافي نيست. در حال حاضر، دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور، بدهكار هستند و بدهي دارند و اين بدهكاري‌ها بسيار آزار دهنده شده است. به همين دليل به اعتقاد من، بايد بودجه و اعتبار بيشتري به نظام سلامت كشور اختصاص يابد و در عين حال، از صرف هزينه‌هاي اضافي هم جلوگيري شود تا متوليان نظام سلامت كشور، بيشتر و بهتر بتوانند به مطالبات به حق مردم در زمينه بهداشت، درمان و اموزش پزشكي پاسخ دهند.

در همین زمینه: پرونده الکترونیک سلامت برای ۷۷ میلیون ایرانی تشکیل شده است پزشک خانواده و نظام ارجاع باید در کشور اجرا شود هیچ نرم افزاری برای دسترسی به پرونده الکترونیک سلامت شهروندان وجود ندارد چرا و با چه توجیهی بودجه برنامه پزشک خانواده نصف شد؟ بودجه پزشک خانواده نصف شد پزشکانی که در نظام ارجاع به کار گرفته می‌شوند نباید مطب شخصی داشته باشند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۶۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور