Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:13:18 GMT

اروپا، چین و روسیه جزئیات برجام را در وین بررسی می کنند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۶۶۷۴

اروپا، چین و روسیه جزئیات برجام را در وین بررسی می کنند

تهران - ایرنا - دیپلمات های انگلیس، آلمان، فرانسه، چین و روسیه روز جمعه در وین تشکیل جلسه می دهند تا جزئیات برجام و گام های بعدی پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای را مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد که دیپلمات های مزبور طرح مربوط به توافقی جدید بین ایران و قدرت های جهان را به بحث می گذارند که مشابه توافق هسته ای منعقده در سال 2015است، اما بندهایی الحاقی برای دلجویی از آمریکا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این مقام اروپایی، این بندها احتمالا برنامه موشک بالستیک ایران و فعالیت های خاورمیانه ای تهران را در بر می گیرد.
مقام ارشد اتحادیه اروپا همچنین گفت: ما باید از نام «توافق هسته ای وین» دوری کنیم و عناوین جدیدی را اضافه کنیم؛ تنها در این صورت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا راضی به توافق و لغو دوباره تحریم ها می شود.
در همین حال، گزارش شده بود که چنین توافقی ممکن است شامل ارائه پیشنهاد کمک مالی به ایران در ازای امتیازدهی این کشور شود، اما سه منبع وابسته به اتحادیه اروپا بررسی این مساله در نشست روز جمعه وین را رد کردند.
یک منبع این اتحادیه گفت: نشست جمعه آینده وین، موضوعات اجرایی و جزئیات برجام را مورد بحث و بررسی قرار می دهد و پرداختن به مسائل دیگر را در بر نمی گیرد.
به گزارش ایرنا، «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که به درخواست جمهوری اسلامی ایران، جمعه این هفته کمیسیون مشترک برجام تشکیل می شود.
وی یادآور شد که جلسه این کمیسیون بدون حضور آمریکا و برای بررسی ابعاد ناشی از خروج این کشور از برجام و تبعات آن، برگزار می شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه در اقدامی یکجانبه و به رغم مخالفت های جهانی، خروج کشورش از برجام را اعلام کرد.
اروپام**9109**3404

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اتحاديه اروپا برجام 97 نشست وين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۶۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • توافق اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌های ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • بلژیک: اروپا در آستانه توافق بر سر دارایی های خارجی روسیه است