Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@03:41:23 GMT

تاثیر تراکنش‌های بانکی در نظام مالیاتی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۶۷۱۶

تاثیر تراکنش‌های بانکی در نظام مالیاتی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ به کار بستن راهکارها و اقدامات در جهت جلوگیری از فرار مالیاتی و از بین بردن اقتصاد زیر زمینی، سالهاست که دغدغه مسئولین و دولتمردان کشور است.

به همین علت نیازسنجی‌های لازم برای اطلاع از مطالبات جامعه و بالاخص مودیان مالیاتی انجام شده و نتایج حاصله، دستگاه مالیاتی را برآن داشته که اهتمام ویژه ای را برای شفاف سازی قوانین و بخشنامه های مالیاتی معطوف نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی تراکنشهای بانکی یکی از راهکارهایی است که به زعم مسئولین مالیاتی در جهت شفاف سازی فعالیتهای اقتصادی و مطالبه عادلانه مالیات می تواند نقش بسزایی را ایفا کند.

بی تردید اینکار با رویکرد برقراری عدالت مالیاتی و تحقق عدالت اجتماعی است زیرا با بررسی تراکنشهای بانکی، دستگاه مالیاتی می تواند برآورد شفاف و روشنی از میزان درآمدهای فعالان اقتصادی و اصناف داشته باشد و مسلما این امر برای دریافت مالیات عادلانه کارساز خواهد بود.


البته برخی که پیوسته به دنبال راههایی برای فرار از پرداخت مالیات و ضربه زدن به اقتصاد کشور هستند با بررسی تراکنشهای بانکی مخالفتهایی کرده و با دلایل و توجیهات واهی سعی در تشویش اذهان عمومی و جامعه کردند.

این افراد سودجو و قانون گریز که فقط به فکر منافع شخصی خود هستند در سایه امنیت و رفاه حاصل از محل درآمدهای مالیاتی، از امکانات کشور برای کسب درآمد و انباشته کردن ثروت استفاده کرده و به وظیفه قانونی خود که پرداخت بخشی از درآمد حاصله به عنوان مالیات به دولت می باشد عمل نمی کنند.

این افراد که به انحاء مختلف از مشارکت در پرداخت مالیات خودداری می کنند مجرم بوده و حقوق همه آحاد جامعه را پایمال می کنند.

باید گفت که ایجاد فضای رقابتی سالم برای همه مردم و مودیان و برقراری عدالت مالیاتی نیازمند شفاف سازی فعالیتهای اقتصادی است که این امر در گرو گردن نهادن کلیه اقشار و اصناف به قانون می باشد.
تلاش دستگاه مالیاتی برای به کار بستن راهکارهایی که گلوگاههای تخلف و فرار مالیاتی را شناسایی و آنها را مسدود نماید در راستای رسیدن به جامعه ای امن و برقراری عدالت اجتماعی است که این مهم، نیازمند همکاری تک تک افراد جامعه با دولت و دستگاه مالیاتی می باشد.

چنانچه تراکنشهای بانکی مورد بررسی قرار گرفته و میزان درآمدهای واقعی افراد رصد شود اطلاعات جامع و کاملی از روند فعالیتهای اقتصادی به دست می آید و این امر در امر برنامه ریزیهای دقیق دولت برای تقویت ساختار اقتصاد کشور و اختصاص امکانات به پروژه ها و زیر ساختهای شهری و روستایی، بسیار کارساز خواهد بود.

به این ترتیب مالیاتی که از اصناف و گروههای مختلف اخذ می شود بر اساس اطلاعات موثق و به صورت کاملا عادلانه خواهد بود و دیگر هیچکس نمی تواند از تور مالیاتی فرار کرده و یا با ارائه اطلاعات و مدارک جعلی و ساختگی ادارات و ماموران مالیاتی را گمراه نماید.

نتیجه این خواهد بود که در کمترین زمان و با حداقل انرژی و هزینه، مالیات اقشار مختلف تعیین و دریافت شده و میزان درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده در بودجه سالیانه کشور محقق خواهد شد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست تراکنش نظام مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟

حسین محمد صالحی دارانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی‌های لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در صحن علنی مجلس، گفت: در حال حاضر بیشترین مشکلات کشور معطوف به مسائل اقتصادی که در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده است.

وی با اشاره مشکلاتی از قبیل بیکاری و رشد نقدینگی در کشور افزود: از این رو مقام معظم رهبری نیز توجه ویژه‌ای نسبت به این مساله داشتند و در چند سال اخیر شعارهای سال را متناسب با وضعیت اقتصادی موجود تعیین کرده‌اند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید مقام معظم رهبری به مسئولین نظام بوده تا توجه بیشتری به اجرای مسائل اقتصادی داشته باشند، گفت: به واقع مسئولین باید به صورت عملیاتی وارد کار شده و از مباحثی همچون رونق تولید حمایت کنند.

صالحی دارانی با اشاره به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تاکید کرد: این لایحه با توجه به نقطه نظرات خاصی که در آن دیده شده می‌تواند گام بلندی در اقتصاد کشور بردارد. در این لایحه به خوبی مواردی در زمینه اعطای مشوق جهت سرمایه‌گذارهای خرد و همچنین اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار، پیش‌بینی شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در این لایحه مالیات عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد رسیده است که می‌تواند امر مؤثری باشد؛ چرا که ما در این بخش حداقل با ۱۰ درصد کاهش مالیاتی مواجه بوده‌ایم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در لایحه فوق پیش‌بینی‌هایی در رابطه با جلوگیری از فرارهای مالیاتی مد نظر قرار گرفته است، تاکید کرد: اگر ما بتوانیم جلوی فرارهای مالیاتی را به درستی سد کنیم و مقداری به تادیه مالیاتی در کشور نظم و انضباط دهیم حتماً مشکلات در این بخش برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه کاهش مالیات تولید، ما را به سمت عدالت مالیاتی سوق دهد، تاکید کرد: حتماً در این شرایط مردم دلگرمی بیشتری پیدا خواهند کرد و تولید کنندگان رغبت بیشتری برای سرمایه‌گذاری پیدا خواهند کرد.

صالحی دارانی تاکید کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با کاهش مالیات تولید و اعطای مشوق‌های هدفمند زمینه تحقق مشارکت بیشتر مردم در بخش مولد اقتصاد را فراهم خواهد کرد و در سال مزین به جهش تولید با مشارکت مردم ضرورت دارد تا مجلس به برخی از مسائل به طور جدی‌تر ورود کرده و در بررسی و نهایی‌سازی و همچنین تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تسریع کند.

وی با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پیش از هرگونه تصویب باید به درستی اجرا شود تاکید کرد: قطعاً نظارت بر اجرای لایحه مالیات‌های مستقیم امری مهم بوده و باید در این بخش هم مسائل به درستی مدنظر قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حتماً پس از تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم نمایندگان با این مسئله همراهی خواهند کرد چرا که اجرای این مسئله بسیار امری مهم است و باید نظارت بر اجرای این قانون و لایحه مد نظر قرار گرفت.

وی با اشاره به اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار در لایحه فوق اظهار کرد: همچنین اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید، اعطای معافیت مالیاتی برای شرکت‌های فعال در مناطق آزاد جهت جذب سرمایه‌گذاری از جمله مباحث این لایحه قلمداد می‌شود البته باید به این نکته اشاره کنم که ما این موارد را پیش‌تر هم داشتیم.

وی با اشاره به اعطای معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و همچنین در مناطق کمتر برخوردار اظهار کرد: به واقع این قبیل معافیت‌های مالیاتی پیش‌تر هم وجود داشته اما خیلی جدی گرفته نمی‌شد بنابراین ضرورت دارد با در نظر گرفتن لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم که به تازگی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است این گونه مسائل جدی گرفته شود تا بتوانیم برخی از مسائل در این بخش‌ها را عملیاتی تر کنیم.

وی تاکید کرد: ارائه اعطای معافیت مالیاتی جهت سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار باعث خواهد شد تا شرکت‌های دانش بنیان به سمت این مناطق سوق پیدا کرده و فعالیت خود در این مناطق را مد نظر قرار دهند. بنابراین این لایحه می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی مؤثر باشد. به واقع بسیاری از نارضایتی‌های مردم از این بابت که تادیه مالیاتی عادلانه و درست شکل نمی‌گیرد بنابراین اگر ما این مسئله را به عدالت نزدیک کنیم قطعاً مردم رضایت بیشتری در این بخش خواهند داشت.

کد خبر 6096931 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است