Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@19:16:32 GMT

اروپایی ها می خواهند اما آیا می توانند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۶۷۷۲

اروپایی ها می خواهند اما آیا می توانند؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه، با اشاره به جلسه مشترک با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که عصر امروز (سه شنبه، 30 اردیبهشت) برگزار شد، گفت: آخرین وضع مذاکرات با کشورهای اروپایی برای اینکه آیا می توانند انتظارات و خواسته هایمان در برجام را بدون حضور امریکا تامین کنند به نمایندگان ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سیاسی وزارت امور خارجه اظهار کرد: باید یادآور شد هفته گذشته جلسه وزاری خارجه ایران، سه کشور اروپایی و موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار و در پایان جلسه بیانیه خوبی از طرف کشورهای اروپایی مبنی بر اینکه تعهدشان برای ادامه برجام و تامین خواسته های ایران و شروع مذاکرات کارشناسی برای تامین اهداف مد نظر ایران است صادر شد.


وی ادامه داد: برخی از اهداف مد نظر که در بیانیه برشمرده شده اعم از ادامه فروش نفت، گاز و محصولات نفتی، تعاملات موثر بانکی، تعاملات حمل نقل هوایی، ریلی و دریایی، احترام به توافقنامه های انعقاد شده، حمایت از شرکت های اروپایی و غیره است. بنابراین اروپایی ها قبول کردند مذاکراتی داشته باشیم تا مشخص شود که آنها می توانند این موارد را تامین کنند یا خیر.

عراقچی افزود: اعتقاد داریم اروپایی ها برای تامین خواسته های ایران و باقی ماندن کشورمان، خودشان و کشورهای چین و روسیه در برجام جدی هستند اما اینکه توانایی این کار را دارند، محل تردید و سؤال است لذا بر این اساس مذاکرات کارشناسی مفصلی شروع شده است و طی دو هفته آینده نیز ادامه خواهد یافت.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان تصریح کرد: امیدواریم بیانیه ای که صادر شد و خواسته های اقتصادی ایران را مورد اشاره قرار دادند و اذعان کردند باید به آنها رسیدگی شود در قالب بسته اقتصادی به کشورمان ارائه کنند و بتوانند به ایران ثابت کنند و تضمین دهند قادر هستند منافعمان را تامین کنند.

وی گفت: اگر این منافع تامین شود و تضمین های لازم وجود داشته باشد، آنوقت مسلما ایران ادامه حضور خود در برجام را مورد بررسی قرار خواهد داد

عراقچی اظهار کرد: این مذاکرات صرفا در محدوده برجام است لذا خواسته هایمان در چارچوب برجام است؛ منافعی که کشورمان در برجام باید به دست بیاورد در زمره خواسته هایمان است و در مقابل آن نیز به تعهداتمان در داخل برجام ادامه خواهیم داد؛ بنابراین هیچ چیزی فراتر از برجام مورد خواست ایران نیست و نباید مد نظر آنها باشد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان ادامه داد: تضمین ها باید بررسی شود لذا تیم های حقوقی کشورمان در حال بررسی هستند تا مشخص شود چه تضمین هایی را می توانیم اخذ و برقرار کنیم و مطمئن شویم به خواسته هایمان خواهیم رسید. این مهم می تواند شامل تضمین های حقوقی از طرف اروپا باشد یا اینکه می تواند شامل سازوکارهایی باشد که خودمان تعبیه می کنیم تا در صورت تخلف طرف مقابل از تعهداتش، بتوانیم به فعالیت هایمان بازگردیم لذا ایده های مختلفی مطرح است.

وی افزود: بحث غیربرجامی با طرف های اروپایی و دیگر کشورها نداریم و اولویت همه برجام است و فقط در چارچوب توافقنامه و با این هدف که آنها می توانند منافع کشورمان را تامین کنند مذاکره می کنیم.

عراقچی یادآور شد: روز جمعه هفته جاری نیز کمیسیون مشترک برجام تشکیل خواهد شد؛ در گذشته کمیسیون مذکور به طور مستمر هر سه ماه یک بار برگزار می شد اما اکنون به درخواست ایران و بدون حضور امریکا تشکیل می شود زیرا امریکا دیگر مشارکت کننده در برجام نیست.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به محور جلسه کمیسیون مشترک برجام، خاطرنشان کرد: این جلسه برای بررسی ابعاد ناشی از خروج امریکا از برجام است و اینکه کشورهای مشارکت کننده چگونه می توانند در برجام به تعهداتشان عمل کنند و در این میان چطور نبودن امریکا در توافقنامه را جبران و خواسته های ایران را تامین کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: عراقچی برجام جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۶۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

به گزارش صدای ایران از انتخاب،«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام ایران را «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آنها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • تشدید نظارتهای صنفی درچهارمحال و بختیاری
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • سفر به ایران قدیم؛ لشکر شاه با کوچکترین خط می‌توانست از هم بپاشد
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم