Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالمهدی موسوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: شورا‌های حل اختلاف براساس یک تفکر عمیق، دقیق، منطقی و قرآنی در سال ۱۳۸۱ در پهنه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی متولد شد و همزمان با برخی دیگر از استان‌های کشور در ۵ نقطه از استان فارس نیز شروع به کار کرد و در سال ۸۴ و ۸۵ به ثبت رسید و در حال حاضر با ۴۱۹ شعبه شورا‌های حل اختلاف در کل استان مشغول خدمت رسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، فلسفه تشکیل شورا‌ها را برگرفته از قرآن و تأکید آن بر صلح و سازش و همچنین فرهنگ باستانی ریش سفیدی، بزرگ محوری و کدخدا منشی دانست و ادامه داد: زندگی اجتماعی، دارای تعاملات، داد و ستدها، خوبی ها، بدی‌ها و مسائل زیادی است بنابراین انسان نمی‌تواند زندگی فردی داشته باشد چرا که مسائل و مشکلات اجتماعی فراوان دارد و ما ناچار هستیم در این مسائل وارد شویم.

حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالمهدی موسوی بیان کرد: همه مردم نمی‌توانند با تعقل و تدبر و تبعیت از آموزه‌های دینی مشکلات موجود را برطرف کند بنابراین باید کسی باشند که به مردم کمک کنند، شورا‌های حل اختلاف با این نگاه در قوه قضاییه ایجاد شد که بر این اساس دامنه رضایت مندی از قوه قضائیه افزایش یابد.

وی ادامه داد: اگر در روند دادرسی پرونده‌های قضایی در مرحله دادگاه و دادسرا به لحاظ تحکمی بودن نگرانی داشته باشیم در مرحله شورا‌های حل اختلاف با تبدیل اختلاف به رضایت مندی بسیاری از نگرانی‌ها برطرف خواهد شد.

معاون قضایی دادگستری و رئیس شورا‌های حل اختلاف استان فارس تصریح کرد: آمار‌ها و خروجی شورا‌های حل اختلاف نشان می‌دهد که در بحث صلح و سازش موفق بوده ایم.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی با اشاره به این که استان فارس در چهار سال متوالی در مصالحه پرونده‌های قتل مقام اول کشوری را کسب کرده است یادآور شد: این امر نشان دهنده تلاش شبانه روزی همکاران ما در مجموعه شورا‌های حل اختلاف، کرامت، بزرگواری و روح بخششی است که در مردم متدین استان فارس وجود دارد.

وی به برخی از آمار شورا‌های حل اختلاف استان اشاره کرد و گفت: تاکنون تعداد ۲۶۴ پرونده قتل عمد، ۳۲ پرونده قتل غیر عمد و ۲۳ پرونده با خواسته جمعاً بیش از یک میلیارد ریال از پرونده‌های مالی و نزاع‌های قومی طایفه‌ای متعدد با تلاش همکاران شورای حل اختلاف استان فارس به مصالحه ختم شده است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان فارس به ترکیب شورا‌های حل اختلاف نیز اشاره کرد و گفت: در هر شعبه از شورا‌های حل اختلاف ۳ نفر فعالیت می‌کنند که شامل رئیس و دو عضو اصلی است و دو نفر نیروی دفتری نیز در معیت شعبه هستند که شخصیت اخلاقی و اجتماعی، مورد اعتماد بودن، مردمی بودن و ایثارگر بودن از فاکتور‌های انتخاب اعضای شورا‌های حل اختلاف است.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی اضافه کرد: بعد از دوران جنگ و دفاع مقدس ایثارگر‌ترین مردم جامعه ما اعضای شورای حل اختلاف هستند چرا که بدون رابطه حقوقی و استخدامی صادقانه در حال خدمت رسانی به مردم جامعه هستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی قوه قضاییه ایجاد امنیت و برقراری عدالت است ادامه داد: امروز همه نظام‌های حقوقی دنیا به سمت عدالت ترمیمی حرکت می‌کنند عدالت ترمیمی پرهیز از مجازات تنها است به نحوی که طوری رفتار کنیم که حتی کسی که جرمی مرتکب شده و خسارتی هم وارد کرده فرصت باز اجتماعی شدن داشته باشد و تا خسارت‌ها را جبران کند و یک تشفی خاطری هم از این طریق به کسی که متضرر شده داده می‌شود بنابراین بهترین بستر اجرای تحقق عدالت ترمیمی شورا‌های حل اختلاف هستند.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان فارس و رئیس شورا‌های حل اختلاف استان از تمامی هنرمندان، ورزشکاران و صاحب منصبان دعوت به همکاری با مجموعه شورا‌های حل اختلاف کرد تا از ظرفیت این افراد در راستای سنت حسنه صلح و سازش استفاده شود.

انتهای پیام/ن

خدمت رسانی شوراهای حل اختلاف به مردم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دادگاه دادگستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۶۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت رسیدگی به پرونده ۸ مهر انتظار از قوه‌ قضائیه است

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی به پرونده هشتم مهرماه ۱۴۰۱ انتظار ما از قوه قضائیه است و با گذشت یک سال و هشت ماه همچنان منتظریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی در آیین تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان ضمن قدردانی از زحمات حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفوی‌نیا در طول دوران خدمت در سیستان و بلوچستان و آرزوی موفقیت حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی‌راد در مسئولیت جدید عنوان کرد: دستگاه قضا باید ملجأ و پناهگاه مردم باشد و خیال مردم راحت باشد که اگر در جایی مورد تعرض قرار گرفتند وقتی به دستگاه قضا مراجعه کنند احقاق حق می‌شود و طبعاً برای اینکه دستگاه قضا به چنین جایگاهی برسد باید تلاش‌های فراوانی انجام بگیرد.

امام جمعه زاهدان افزود: سیستان و بلوچستان استان پهناور و پر ماجرایی است و برای اینکه دستگاه قضا جایگاه شایسته خود را بازیابد و خدمت شایسته‌ای به مردم نجیب، شریف و صبور استان ارائه کند نیازمند تلاشهای مضاعفی هستیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: سیستان و بلوچستان دارای ویژگی‌های مختلف از جمله تنوع قومی و مذهبی بوده و نیازمند حاکمیت عقلانیت و اعتدال و عقل و انصاف هستیم و اگر عقل بر مملکت وجودی ما حاکم باشد از افراط و تفریط پرهیز کرده و اهل میانه‌روی خواهیم بود و امام علی(ع) نیز بیان کرده‌اند: "اَلَیمینُ وَ الشَّمالُ مَضَلَّة، وَ الطَّریقُ الْوُسْطى هِىَ الْجادَّةُ" راست و چپ گمراهی است و مسیر وسط، معتدل و میانه، جاده اصلی است.

امام جمعه زاهدان عنوان داشت: نتیجه عقلانیت و اعتدال حاکمیت قانون است تا حق به حق‌دار برسد و لازمه آن رعایت عدالت و انصاف است و یکی از مصادیق آن توصیه امام علی(ع) به فرزندشان امام حسن مجتبی(ع) است که بیان کرده‌اند:" اجْعَلْ نَفْسَكَ مِیزَاناً فِیمَا بَیْنَكَ وَ بَیْنَ الناس" اگر انصاف می‌خواهی خود را در رابطه با مردم معیار قرار بده و هر آنچه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند و هر آنچه برای خود نمی‌پسندی برای دیگران هم نپسند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: ما در استان خود پرونده‌‌های مختلفی داریم و گاهی برخی اتفاقات ویژه‌ای در استان رخ می‌دهد که نگاه همه را در داخل و خارج کشور به خود جلب می‌کند و در این شرایط است که  عملکرد ما حساس‌‌تر می‌شود و نیازمند دقت و تدبیر بیشتر است و در اینجا عقلانیت و اعتدال بیشتر به کار می‌آید و عدل و انصاف باید روشن‌تر خود را نشان دهد.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان با اشاره به واقعه هشت مهرماه 1401 عنوان کرد: بر اساس توصیه امام علی(ع) مبنی بر رعایت انصاف حال اگر کسی از اعضای خانواده ما در این حادثه آسیب می‌دید از دستگاه قضا چه انتظاری داشتیم؟ همه اعضای جامعه از اعضای خانواده ما هستند و (چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار) و طبعاً انتظار سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی را داشتیم و با گذشت قریب به دو سال همچنان منتظریم.

وی ادامه داد: هشت مهرماه 1401 واقعه‌ای بود که دشمن به دنبال سوء استفاده از آن بوده و هست و مقام معظم رهبری شخصا ورود کردند و در این جهت توصیه‌هایی داشتند و در هنگام سفر حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح  به استان این موضوع را پیگیری کردم که ایشان در پاسخ مطرح کردند: "حکم خدا، حق مردم و تاکید مقام معظم رهبری است" و وعده‌هایی هم دادند اما رفتند و خبری نشد و بعد از ایشان به صورت تلفنی پیگیری کردم که عنوان کردند:" پیگیری‌هایی صورت گرفته و گزارش این پرونده را خدمت مقام معظم رهبری هم ارائه دادیم" و حال این سوال ایجاد می‌شود که با وجود پیگیری‌های مقام معظم رهبری و حساسیت‌های موجود نتیجه این پرونده چه شد؟ و در چنین شرایطی احساس ما نسبت به سایر پرونده‌ها چگونه خواهد بود؟ و بنده این نکات را خدمت مقام معظم رهبری، مکاتبه کردم و با رئیس محترم قوه قضائیه نیز گفتگو داشته‌ام و انتظار داریم حجت‌الاسلام‌والمسلمین منتظری در جایگاه رئیس دیوان عالی کشور نیز این موضوع را منتقل و پیگیری بفرمایند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: اگر این موضوع همچنان مورد رسیدگی قرار نگیرد تبدیل به یک زخم کهنه خواهد شد و مشکل مضاعف دیگر این است که اگر ما غفلت و تعلل داشته باشیم دشمن غفلت نخواهد کرد و از این فرصت برای ایجاد التهاب، تندگویی و افراط گری از ناحیه شیعه و سنی در جامعه سوء استفاده می‌کند.

آیت‌الله محامی بیان داشت: در جلسه‌ای مطرح کردند که برخی تندروی‌ها در میان شیعیان به حساب شما نوشته می‌شود و بنده در پاسخ مطرح کردم که مبنای من مشخص است و همواره بر عقلانیت، اعتدال و پرهیز از تندروی، توهین، افراط و تفریط تاکید دارم و نکته مهم این است که دشمن هیچگاه دست از دشمنی خود بر نمی‌دارد و به دنبال سوءاستفاده است و ما نباید بهانه‌ای دست دشمن بدهیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: مردم شریف سیستان و بلوچستان شایسته ارائه خدمات بیشتر و بهتر در ابعاد مختلف هستند و خوشبختانه مسئولان در دستگاه‌های مختلف در این جهت تلاش می‌کنند و برای آن‌ها آرزوی توفیق داریم.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: قضاوت در پرونده هشت مهر باید با اقناع عمومی صورت بگیرد تا مردم اطمینان حاصل نمایند که دستگاه قضا فارغ از هر قومیت و مذهبی برای احقاق حق تلاش کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تاکید بر رسیدگی به پرونده هشت مهر به علت اهمیت این پرونده است و به معنای نادیده گرفتن زحمات و تلاش‌های دستگاه قضا نیست چرا که اگر این همه خدمات و زحمات وجود نداشت شاهد این آرامش و امنیت در استان نبودیم و این نتیجه زحمات دستگاه‌های مختلف قضایی، اجرائی، نظامی، انتظامی و ... است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • میز خدمت ادارات و خدمت‌رسانی به مردم تداوم داشته باشد
  • شوراها باید به مردم پاسخگو باشند
  • آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲
  • همایش جمعیت خدمت رسانی فاطمی‌ها برگزار شد
  • همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد
  • سرعت رسیدگی به پرونده ۸ مهر انتظار از قوه‌ قضائیه است
  • خدمت رسانی به مراکز آزمون کنکور دراستان کرمان
  • مردم اصفهان در جریان روند خدمت‌رسانی قرار بگیرند
  • مصالحه ۳۴ هزار پرونده در شورای حل اختلاف قزوین
  • وعده صادق ابهت پوشالی رژیم صهیونسیتی را درهم شکست