Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@07:03:10 GMT

سفینه شکارچی سیاره‌ها نخستین عکسش را می‌فرستد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۶۱۶۴۶

سفینه شکارچی سیاره‌ها نخستین عکسش را می‌فرستد

دانش > فضا - همشهری آنلاین:
سفینه تس (TESS)، سفینه فضایی جدید اکتشافی ناسا نخستین تصویرش را از فضا را به زمین ارسال کرده است.

این تصویر شمایی از «چشم»‌های قدرتمند این سفینه به دست می‌دهد.

به گزارش‌ اند گجت گروه علمی این سفینه فضایی از یکی از چهار دوربین آن برای گرفتن یک تصویر آزمایشی با نوردهی ۲ ثانیه‌ای استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصویر آزمایشی بخشی از آماده شدن‌های این گروه برای شروع رسمی عملیات علمی این سفینه در یک ماه بعد است.

این عکس بیش از ۲۰۰۰۰۰ ستاره را در صورت فلکی جنوبی قنطورس را در مرکز نشان می‌دهد و یکی از درخشان‌ترین ستاره‌های آسمان شب، بتا- قنطورس در لبه پایینی چپ عکس قرار دارد.

با وجود شمار بالای ستاره‌ها در این عکس، این مقدار شمار اندکی از آن چیزی است که تس می‌تواند ببیند- این سفینه فضایی می‌تواند بیش از ۴۰۰ برابر مساحت این عکس در آسمان را پوشش دهد.

انتظار می‌رود تس نه‌تنها هزاران سیاره خارجی تابه‌حال شناخته‌نشده را بیابد، بلکه داده‌هایی درباره آن‌ها هم به دست آورد.

سپس ناسا با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب به نویددهنده‌ترین یافته‌های تس،‌ نگاهی دقیق‌تر خواهد کرد تا اتمسفرهای این سیاره‌ها را بررسی کند. امید این است که به‌این‌ترتیب سیاره‌های قابل سکونت (نه خیلی سرد، نه خیلی گرم) (Goldilocks) در کهکشان‌های مجاور و فراسویشان پیدا شوند.

هنگامی‌که گروه کنترل‌کننده زمینی تس این عکس را گرفتند، این سفینه فضایی تازه عبور از فاصله هشت هزار کیلومتری سطح ماه را تمام کرده بود. اکنون این سفینه آماده می‌شود در ۳۰ مه با آخرین روشن شدن موتورش در مسیری بسیار بیضوی به دور کره زمین قرار گیرد.

هنگامی تس کاملاً عملیاتی شود، نخستین تصویر با کیفیت علمی (یا نخستین تصویر نوری‌اش) را خواهد گرفت که در ماه ژوئن منتشر خواهد شد.

در همین زمینه: کشف فواره‌های آّ‌ب‌گرم در قمر اروپا خاک ماه، تهدید جدی برای جان فضانوردان لرزه‌نگار مریخی ناسا پرتاب شد ناسا تنها ماموریتش به ماه را متوقف کرد اورانوس بوی تخم‌مرغ گندیده می‌دهد سفر شکارچی سیارک‌های ناسا به تاخیر افتاد تلسکوپ جدید ناسا بزودی به فضا پرتاب می‌شود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۱۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!