Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛سازمان برنامه و بودجه در واکنش به نحوه هزینه کرد بودجه در یافتی ۲۶ میلیارد تومانی در فروردین ماه سال جاری در یک گزارش کلی اعلام کرد سرانه دریافتی سازمان‌های برنامه و بودجه هر استان طی ماه گذشته ۸۳۰ میلیون تومان بوده است.

در این گزارش آمده است، به منظور شفاف‌سازی و رفع ابهام از افکار عمومی به اطلاع می‌رساند در فروردین‌ماه، سرانه پرداختی به هر استان از محل ۲۶ میلیارد تومان اعلام شده توسط خزانه، در حدود ۸۳۰ میلیون تومان بوده که برای پرداخت حقوق کارکنان و اجرای برنامه و فعالیت‌های مصوب قانون هزینه شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته اول در خصوص گزارش سازمان برنامه و بودجه اینکه ابتدا لازم است یک استاندارد کلی برای ارائه هزینه کرد هر دستگاه ارائه شود تا در قالب جداول استاندارد، شفافیت درباره نحوه هزینه کرد بودجه دستگاه‌های اجرایی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید:سهم جداگانه اشتغال و تولید، مزیت بودجه ۹۷ نسبت به گذشته است 

به نظر میرسد جداول لایحه بودجه دولت مناسب‌ترین استاندارد در خصوص اعلام نحوه هزینه کرد مبالغ دریافتی طی هر ماه برای سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی می‌باشد. همانطور که جدول زیر، بودجه در نظر گرفته شده برای یک سال سازمان برنامه و بودجه را به تفکیک هزینه‌های حقوق و دستمزد، استفاده از کالا‌ها و خدمات، کمک‌های بلاعوض، رفاه اجتماعی و سایر هزینه‌ها مشخص کرده است، لازم است دستگاه‌های اجرایی نیز به تفکیک مطرح شده جزییات پرداختی‌های ماهیانه خود را به اطلاع عموم مردم برسانند.

نکته دوم اینکه، بعد از انتشار جزییات دریافتی‌های نهاد ریاست جمهوری متاسفانه تا این لحظه این دستگاه هیچ گونه واکنشی در خصوص نحوه هزینه کرد مبالغ دریافتی خود در فروردین ماه نداشت. به نظر میرسد این رویکردِ نهاد ریاست جمهوری با ذات فرمایشات رئیس جمهور در خصوص شفاف شدن هزینه‌ها مغایرت داشته باشد.

اما حالا که سازمان برنامه و بودجه برای شفاف سازی هزینه‌های ماهانه خود پیش قدم شده لازم است از ارائه توضیحات کلی مانند اینکه سرانه دریافتی هر استان ۸۳۰ میلیون تومان بوده اجتناب کند چراکه این نوع گزارش دهیکمکی به شفافیت در خصوص نحوه هزینه کرد بودجه نمی‌کند.

در واقع به نظر میرسد در گزارش اخیر سازمان برنامه و بودجه با تقسیم عدد ۲۶ میلیارد تومان دریافتی از سمت خزانه بر تعداد استان‌های کشور یعنی عدد ۳۱ مبلغ سرانه ۸۳۰ میلیون تومان بدست امده که مشخصا ارائه این عدد نمی‌تواند خیلی جنبه شفاف کنندگی داشته باشد.

عبارت سایر هزینه‌ها شفاف نیست

به عنوان مثال اگر قرار باشد از روش سرانه استفاده کنیم با تقسیم عدد ۱.۸ میلیارد تومان بر ۱۲ ماه نتیجه می‌گیرم که سازمان برنامه در فروردین ماه رقمی معادل ۱۵۰ میلیون تومان در ماه مورد اشاره در قالب "سایر هزینه " مصرف کرده است که اساسا این نوع ردیف‌ها جزو غیر شفاف‌ترین بخش‌های بودجه می‌باشد.

اما مشخص است که این روش با اشکال جدی همراه است چراکه ممکن است اساسا رقمی بابت هزینه کرد در بخش سایر هزینه‌ها در فروردین ماه به این سازمان تخصیص داده نشده باشد.

اشخاص حقیقی و حقوقی که کمک بلا عوض دریافت کردند را معرفی کنید

اما نکته سوم این است که با مراجعه دوباره به جداول بودجه، در قسمت کمک‌های بلاعوض که رقمی معادل ۷ میلیارد تومان برای کل سال ۹۷ در نظر گرفته شده است، ابهامات جدید در خصوص هزینه‌های سازمان برنامه و بودجه ایجاد میشود. مثلا اینکه ایا رقمی برای مصرف در حوزه کمک‌های بلا عوض در فروردین ماه تخصیص داده شده است؟ اگر این اتفاق افتاده این رقم به چه کسانی پرداخت شده است. اشخاص حقیقی و حقوقی که در ردیف مذکور آمده است چه کسانی هستند و در سال ۹۶ مجموع رقمی که به اشخاص حقیقی و حقوقی از سمت سازمان برنامه و بودجه پرداخت شده چه میزان بوده است؟

کمک‌های سازمان برنامه بودجه چگونه محقق می شود؟

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی بودجه 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۵۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد، اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است.

وی متذکر شد: آخرین جلسه مجلس در این مورد در ۱۹ دی ماه سال گذشته برگزار شد که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد. همچنین مقرر شد ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیماران بپردازند که این اتفاق رخ نداده و تقریباً پرداختی از بیمه و بیمار به صورت برابر است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشترین اشکال در این زمینه به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بازمی‌گردد، گفت: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تأمین نکرده است.

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: همچنین سازمان برنامه و بودجه ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده و سازمان تأمین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است که باید این موارد رسیدگی شود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: علاوه بر جلسات صحن مجلس، بنده نیز برای بررسی علل کمبود دارو جلسات جداگانه‌ای با مسؤولان بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسؤولیت دارند، تصریح کرد: بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد، اما در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

کد خبر 6086082 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • اختصاص ۷ همت به طرح دارویار
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه
  • تخصیص‌های بودجه‌ پیش از تصویب جداول به صورت علی‌الحساب است
  • انتقاد دیوان محاسبات از افزایش نامتعارف هزینه برخی دستگاه‌ها