Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکلات صنفی رفاهی دانشگاه بجنورد، به عنوان دانشگاه مادر استان خراسان شمالی، باعث اعتراضات گسترده‌ی دانشجویان در فضای مجازی شده است. دانشجویان معتقدند مسئولان دانشگاه از وظیفه‌ی خود سر باز می زنند. به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، مشکلات صنفی رفاهی دانشگاه بجنورد، به عنوان دانشگاه مادر استان خراسان شمالی، باعث اعتراضات گسترده‌ی دانشجویان در فضای مجازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان معتقدند مسئولان دانشگاه از وظیفه‌ی خود سر باز می‌زنند و بدون توجه به مشکلات دانشجویان، به صورت مستمر قصد افزایش هزینه های دانشجو را دارند.
ابتدا خبر افزایش قیمت ایاب و ذهاب برای چندمین بار طی سال های اخیر درحالی که ریاست دانشگاه وعده‌ی عدم گرانی قیمت ها را داده بود، با واکنش دانشجویان همراه شد. در این بین افزایش قیمت ژتون فراموشی به چهار برابر حالت قبل این عقیده را به وجود آورده است که مسئولان به هیچ عنوان با شرایط سخت دانشجویان مواجه نیستند.
در سالهای اخیر دانشجویان دانشگاه بجنورد چندبار در واکنش به شرایط بد صنفی دست به تجمعاتی زده بودند که هربار به شکلی این تجمعات بی نتیجه ماند. اما مهم ترین نکته‌ای که قابل توجه است عدم پاسخگویی رئیس دانشگاه در این تجمعات است.   دانشجویان همواره خواستار حضور احمد محقر ریاست دانشگاه بجنورد، در بین تجمعات بودند که این خواسته هیچ گاه برآورده نشد. البته هیئت رئیسه این دانشگاه چندبار در جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی شرکت کرده‌اند که دانشجویان هیچ گاه از این جلسات راضی به خوابگاه بازنگشتند.
این حواشی باعث شد دانشجویان در فضای مجازی اعتراض خود را بیان کنند که در ادامه به بعضی از این واکنش ها می پردازیم.   مهدی علیپور، دانشجوی دانشگاه بجنورد در توئیتی نوشت: هیچ وقت نمیتونید حال دانشجویی رو درک کنید که ۱۰۰۰ کیلومتر راه رو اومده دانشگاه که درس بخونه بعد مدام خبر گران شدن سرویس ها رو بشنوه، غذایی رو بخوره که فقط کافورش کیفیتش بالا میره، قیمت ژتون فراموشی رو ۴ برابر بیشتر بگیره و... مسئولین روزه نماز هاتون قبول درگاه حق!! ‎#خراسان_شمالی عبدالله صادقی با شمردن مشکلات صنفی دانشگاه بجنورد نوشت: ‏از به جیب زدن ‎بودجه تا حق‌خوری توسط ‎مسئولان
از ‎مخفی کردن ‎اتوبوس های خریداری شده تا ‎افزایش نرخ بلیط اتوبوس، از کاهش کیفیت و کمیت ‎غذا تا افزایش چهار برابری ژتون های فراموشی، به ‎زمین خوردن هزاران ‎دانشجو نزدیک است هیس دانشجوها ‎فریاد نمیزنند #دانشگاه_دولتی_بجنورد #خراسان_شمالی   امیر خلجی با اشاره به این که مسئولان از درد دانشجویان خبر ندارند نوشت: ‏قدیمیا خوب میگفتن :شکم سیر از گشنه چ خبر داره....حکایت مسئولین دانشگاه ما همینه . کسی که ماهی چن میلیون حقوق داره نمیفهمه گرون شدن هزینه های روز مره بدون هیچ بهانه ای برای دانشجو چقد سخته.
مگه رسید فراموشی چه هزینه ای داره که باید اینقد گرون بشه!!!! #دانشگاه_بجنورد #دست_تو_جیب_ما     کاربر نازی با انتقاد از دانشجویان به دلیل سکوت در برابر این اتفاقات نوشت: ‏دانشگاه که می‌رفتم یه دفعه می‌خواستن غذای سلفمون رو گرون کنن داشتیم دق مرگ می‌شدیم . الان تو ‎#بجنورد قیمت ژتون داره ۴ برابر می‌شه دانشجوا شنگولن و میگن بابا ایاب و ذهاب رو که گرون نکردید خدا برا جامعه نگهتون داره  #جیب_دانشجو     کاربر جواد استاجی نیز با اشاره به حق دانشجو نوشت: ‏روند ‎#اکیدا_صعودی قیمت ژتون فراموشی و بهای بلیط اتوبوس دیگ قابل درک نیست.
اینها کمترین حق یه دانشجو که براش رایگان باشه...کمترین حق . ‎#بجنورد   بهنام صادقی با اشاره به وظیفه‌ی مسئولان دانشگاه نوشت: ‌‎#دانشجو_تنها_نیست . مسئولان با شانه خالی کردن از زیر افزایش قیمت ها راه به جایی نمیبرند. لطفا مقداری به فکر شرایط سخت دانشجویان دانشگاه بجنورد باشید.آخر ‎#مدیریت هستند مسئولین در دانشگاه اما ‎#مدبر نیستند. ‎#دانشگاه_دولتی_بجنورد ‎#شورای_صنفی_حمایت_کنید   حال باید دید دانشجویان این بار می توانند از طریق اعتراضات، حق از دست رفته‌ی خود را بازستانند و یا باز هم دانشگاه با ترفندی این اعتراضات را مسکوت خواهد کرد؟  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه بجنورد حق دانشجو مشکلات صنفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۶۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزیزم 03/03.03 به دنیا بیا لطفاً!

 به نظر می رسید از مُد یا از سر خیلی ها افتاده باشد اما خدا می داند چطور شد که طی یکی دو هفته گذشته تلاش برای برگزاری مراسم ازدواج یا بچه‌دار شدن در 01/02/03 یا 03/03/03 بازهم در فضای مجازی داغ شد؟ البته هنوز آمار دقیق و مطمئنی از بیمارستان ها و زایشگاه ها به دست رسانه ها نرسیده که نشان دهد واقعا روز اول یا سوم اردیبهشت امسال تعداد بچه های به دنیا آمده چقدر با روزهای قبل توفیر داشته است اما می شود حدس زد لابد مثل چند سال قبل که صدای مسئولان وزارت بهداشت بابت وضع حمل های زورکی و پیش از موعد درآمد، امسال هم نوزادان که نه، اما خیلی از پدرمادرها تصمیم گرفته باشند بچه‌شان هرطور شده در روز مورد نظرشان با سزارین به دنیا بیاید!

مادر رستم ، مامان ژولیوس سزار
اختلاف نظرهای تاریخی به کنار؛ فرقی نمی کند که اولین بار، ششصدهفتصد سال قبل از میلاد مسیح ، رومیان باستان قانون «سزاری» را وضع کرده  و اجازه داده باشند که پزشکان ، جنین را از بدن مادران بارداری که به رحمت خدا رفته اند، خارج کنند یا اینکه ، ماماهای خصوصی مادر ژولیوس سزار، ابداع کننده روش سزارین بوده باشند. مسئولیت ماجرای تولد پهلوان افسانه ای ایران، رستم و شکافتن پهلوی«رودابه» و ابداع « رستمینه» هم که به عهده فردوسی بزرگ است. یعنی مادران روم باستان، مامان ژولیوس زار، رودابه، موبدانی که کمک کردند رستم به دنیا بیاید و ... همه شان از سرناچاری و ضرورت برای حفظ جان مادر یا نوزاد یا هر دو، رضایت به رستم زایی یا سزارین دادند و اصلاً هم به ذهنشان نمی رسید که روزی روزگاری آدم هایی پیدا بشوند که برای لاکچری‌بازی، بر اساس مُد روز یا ... اصرار کنند که فرزندشان را زودتر یا دیرتر از موعد، به دنیا آورده و به عبارتی یک روش درمان اورژانسی و تهاجمی  را تبدیل به مُد  کرده  و از آن سواستفاده کنند!

درد دارد، ندارد؟

البته  نمی شود همه مسئولیت اینکه ایرانی‌ها بر اساس آمار و ارقام و گلایه و شکایت کارشناسان و مسئولان امور بهداشتی ، رکورد زده و آمار زایمان به روش سزارین در کشورمان بیشتر از 2 برابر و به قولی  3برابر استاندارد جهانی است را انداخت گردن رستم؛ رودابه و جناب فردوسی بزرگ و یا فقط یقه آن هایی را گرفت که برای تولد فرزندشان در 03/03/03 اصرار داشتند. در این مطلب هم اصلاً قرار نیست در باره مسایل علمی و تخصصی سزارین حرف بزنیم. بحث بر سر این است که واقعاً چطور می شود که با همه تلاش ها و تبلیغات دو سه دهه اخیر در باره ترویج زایمان طبیعی در جهان و بخصوص در کشورمان اما بازهم به موازات این تلاش ها و به مدد گسترش اینترنت و فضای مجازی یکباره مقولاتی مثل تاریخ تولد یا ازدواج  رُند و خاص باب می شود؟ آن وقت کار به جایی می رسد که آمار و ارقام تازه  هم نشان می‌دهد 50 یا بیشتر از 50 درصد وضع حمل ها در کشوربه روش سزارین بوده است! حساب آن هایی که به خاطر وحشت از وضع حمل طبیعی، درد و عوارض آن و مسایلی از این دست، در کار طبیعت دست برده و دخالت می کنند به کنار چون کارشناسان و متخصصان چندسالی است فریاد می زنند درد و عوارض و درگیری سزارین خیلی بیشتر است.

پدر و مادرهای تازه کار

شما را نمی دانم ولی من اولین بار حدود بیست و چند سال پیش بود که پدیده وضع حمل های عمدی پیش از موعد به اصرار والدین را جسته و گریخته شنیدم. آن روزها البته هنوز این پدیده  شیوع آن چنانی نداشت و بیشتر به عنوان شیرین کاری های نادر پدر و مادرهای تازه‌کار تلقی می شد! در سال های بعد اما با رواج رفتارهای عجیب و غریب قرن بیست و یکمی که ریشه و ردی در فرهنگ خودی نداشت، سروکله لاکچری‌بازی و ادا و اصول‌هایی از قبیل برگزاری جشن ازدواج یا طلاق درتاریخ 07/08/09 و یا تلاش برای به دنیا آمدن فرزند در 9/9/99، 01/01/01 و ... پیدا شد. دیروزهم که مطلبی با تیتر:«هوس لاکچری در ۰۳/۰۳/۰۳» در خبرگزاری ها منتشر و خودش بهانه نوشتن گزارش امروز شد. به جز آمار و ارقام تخصصی و البته نگران کننده در باره بالا رفتن میزان سزارین در کشورمان، این نکته هم در مطلب روز گذشته قابل توجه بود که تولدهای زورکی با تاریخ معین  اگرچه پدیده ای مختص به ایران نیست و گویا در کشورهای دیگر هم به صورت محدود و خاص دیده می شود اما ما ایرانی ها در تقلید و درآوردن ادای همان گروه اندک ، مثل آمار میزان سزارین، پیش افتاده و ممکن است حتی رکورد جدید هم زده باشیم و نوآوری های لاکچری مثل اجاره و دیزاین اتاق زایمان در بیمارستان به تاریخ مثلاً 03/03/03 و تزیین سیسمونی  نوزاد در بیمارستان با پستانک طلا را ترویج و رسم کرده باشیم!

چند برابر؟

نه اینکه فکر کنید طی این سال ها مسئولان ما در سازمان ها و نهاد های مختلف هم برای کاهش آمار سزارین های غیر ضروری و هم برای پیشگیری از ترویج لاکچری بازی و زایمان های تقویمی پیش از موعد فکری یا کاری نکرده اند. گزارش‌کارها و سخنرانی های مختلف مسئولان، مدعی اند که هم از حیث فرهنگی و هم ارایه طرح و برنامه برای مشکل اول( افزایش آمار سزارین) تلاش‌های بسیاری انجام شده و می شود. لابد مقصر آمارها و گزارش‌های سالانه دستگاه های مختلف هستند که بی توجه به سخنرانی‌ها و برنامه های فرهنگی و غیر فرهنگی اجرا شده بازهم نشان می دهند بیشتر از نیمی از وضع حمل های کشور هنوز به صورت سزارین است. برای مشکل دوم و سوم هم همیشه و هرسال و هر سال چند بار مسئولان هشدار می دهند که تولد زودهنگام فرزندان در تاریخ معین چه عوارض و پیامدهای خطرناکی دارد، ولی گوش متقاضیان داشتن فرزندانی با تاریخ تولد رُند و احتمالاَ سیسمونی با پستانک طلا و اتاق زایمان تزیین شده و ... بدهکار این حرفها نیست. حتی سال 1399 که متقاضیان وضع حمل در 9/9/99 به شکل نگران کننده ای افزایش پیدا کرد مسئولان ثبت احوال اعلام کردند به همه متولدان 5/9 /99 تا 15/9/99 شناسنامه 9/9/99 می دهند تا مردم همه در یک روز به بیمارستان ها مراجعه نکنند و مشکل درست نشود. البته بعدً آمار و ارقامی از کاهش روند مراجعه ها منتشر نشد وگرنه ممکن بود ثابت شود با این راه حل در بازه زمانی 10 روزه  5 تا15 آذر99 ، لابد 10 برابر میزان دوره های 10 روزه دیگر متقاضی زایمان پیش از موعد به بیمارستان ها مراجعه کرده اند!

مجید تربت‌زاده

دیگر خبرها

  • رییس دانشگاه شاهد خبر داد: بورسیه برای دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • طغیان دانشجویان در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی/ پلیس 100 تن را بازداشت کرد + عکس و فیلم
  • عزیزم 03/03.03 به دنیا بیا لطفاً!
  • ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان بجنورد تکمیل شود
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست
  • حمایت دانشجو معلمان یزدی از سپاه پاسداران