Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@09:04:30 GMT

آمار مکمل‌های آلوده در کشور بالاست

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۶۶۷۷۴

دکتر شهرام فرج‌زاده ، درباره جایگاه تغذیه در بین تیم‌های ورزشی اظهار کرد: تغذیه در دهه گذشته اهمیت پیدا کرده که این امر دلایل مختلفی دارد به عنوان مثال وقتی بحث مکمل‌های غذایی مطرح می‌شود همیشه این نگرانی مهم وجود دارد که آیا مکملی که ورزشکار حرفه‌ای مصرف می‌کند آلوده است یا خیر؟ البته تغذیه ارتباط نزدیکی با برنامه تمرینی دارد که متاسفانه برنامه تمرینی شماری از تیم‌های ورزشی نظم و اصول علمی کافی و مشخصی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران برنامه تمرینی ورزشکاران براساس برنامه مسابقات متغیر است و ثبات ندارد و علت این امر این است که مسابقات به راحتی تعطیل شده یا تغییر می‌یابد. به عنوان مثال ورزشکار برنامه غذایی و تمرینات خود را برحسب مسابقه‌ای که در یک دوره زمانی برای او پیش بینی شده است، تنظیم می‌کند و برنامه مسابقات بنا به دلایل مختلفی به تعویق می‌افتد و یا در آن برهه زمانی برگزار نمی‌شود، در نتیجه برنامه تغذیه و تمرینات ورزشکار دستخوش تغییرات می‌شود.

وی گفت: ورزش ایران در بخش حرفه‌ای نظم پایه‌ای ندارد و مرتب دستخوش تغییرات می‌شود. حال تصور کنید این برنامه تمرینی و تغذیه‌ای وقتی در رده سنی پایه به دلیل تغییرات در برنامه مسابقات به هم می‌خورد، چقدر ورزشکار را دچار مشکلات می‌کند.

فرج‌زاده خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهمی که در تمرینات اهمیت زیادی دارد، تعدیل تمرینات قبل از شروع مسابقات است که خیلی جدی گرفته نمی‌شود و برنامه خاصی در این زمینه وجود ندارد.

این متخصص تغذیه اظهار کرد: تدارکاتی که برخی تیم‌ها برای برنامه غذایی ورزشکاران خود در نظر می‌گیرند، بسیار نامنظم است و از کیفیت خوبی برخوردار نیست به طوری که برخی فدراسیون‌ها آمادگی خود را برای استفاده از متخصصان تغذیه اعلام می‌کنند، اما در عمل به دلیل داشتن هزینه‌های بالا قادر به اجرای برنامه‌های تغذیه‌ای نیستند. حتی بعضی وقت‌ها دیده شده تیمی به مسابقات مهم اعزام می‌شود، اما به دلیل این که برنامه غذایی کشور مکان برگزاری مسابقات با سبک و ذائقه ورزشکار ایرانی هماهنگ نیست، مربی مجبور می‌شود از سایر گزینه‌ها استفاده کند و در نتیجه ورزشکار دچار افت عملکرد می‌شود. به هر صورت این که در کشور ما چه تمهیداتی برای تغذیه ورزشکاران و مکمل‌های غذایی صورت گرفته دغدغه‌ای است که ورزشکاران با آن دست به گریبان هستند.

فرج زاده افزود: اگر آمار ادعای ورزشکاران در استفاده غیرعمدی از مکمل‌های آلوده را مرور کنیم می‌بینیم یکی از کشور‌هایی هستیم که آمار مکمل‌های آلوده در آن بالاست و متاسفانه خیلی از مکمل‌ها از منابع نامطمئن تهیه می‌شود؛ بنابراین باید نظارت دقیقی از این نظر بر روی افراد اعزامی صورت بگیرد.

وی گفت: به ورزشکاران توصیه می‌کنم هیچ وقت مکملی را از شخص خاصی تهیه نکنند و برای خرید مکمل حتما به داروخانه مراجعه کنند. ورزشکار باید بداند مکملی که استفاده کند بر چه اساس و به چه منظوری است. شاید یک مکمل در یک دوره زمانی مفید باشد و در یک دوره اثر مثبتی برای ورزشکار به دنبال نداشته باشد. ورزشکار قبل از مصرف هر مکملی باید با مشاورین تغذیه مشورت کند و سپس اقدام به مصرف آن نماید.

رییس شورای تغذیه فدراسیون پزشکی ورزشی اظهار کرد: برنامه تغذیه و مکمل تابع یک دوره مشخصی است. ورزشکار بعد از ۸ تا ۱۰ هفته برنامه تمرینی، برنامه غذایی و مکمل خود را نیز برحسب این فواصل زمانی باید تغییر دهد و همان شیوه را ادامه ندهد. اگر یک برنامه تمرینی و تغذیه‌ای که برای هم‌تمرینی یک ورزشکار موفقیت آمیز بوده، ورزشکار نباید براساس همان برنامه تمرینی و تغذیه‌ای برنامه‌های خود را پیش ببرد، شاید این مکمل برای هم‌تمرینی‌اش نتیجه‌بخش باشد، اما برای او امکان دارد نتیجه عکس بدهد.

فرج‌زاده در پایان افزود: متاسفانه برنامه کلی و درازمدتی برای تغذیه و برنامه تمرینات ورزشکاران وجود ندارد و مدیران تنها به کسب مدال فکر می‌کنند. ضمن این که بین وزارت بهداشت، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان در این زمینه همگرایی وجود ندارد. متاسفانه مکمل‌های آلوده، غیرمطمئن و تاریخ گذشته به هر نحو و بدون وجود نظارت حساب شده به فروش می‌رسند و نطارتی در این زمینه وجود ندارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فدراسیون تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۶۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر رئیس مرکز آمار ایران

به گزارش تسنیم،‌ در جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان که عصر سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، «داود منظور» با بیان اینکه امور «نظام فنی اجرایی، مشاوران و پیمانکاران» سازمان برنامه و بودجه کشور دارای گستره وسیعی از وظایف و فعالیت‌ها بود، افزود: برای جلوگیری از تراکم کارها در یک امور و تسریع در رسیدگی به درخواست‌های مشاوران و پیمانکاران و تسهیل تعاملات در این امور، دو امور «نظام فنی اجرایی» و «مشاوران و پیمانکاران» ایجاد شده است.

معاون رئیس‌جمهور سپس گفت: هدف از انتصاب‌های جدید در سازمان برنامه و بودجه، تقویت توان مدیریتی سازمان و همچنین کمک به بهبود فضای مشارکت مردمی، تسهیل ارتباطات مردمی و تسریع پاسخگویی و رسیدگی به درخواست‌های ارباب رجوع است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن قدردانی از «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران،  «غلامرضا گودرزی» را به عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد.

گودرزی، عضو هیئت علمی دانشگاه و استاد تمام رشته مدیریت و دارای درجه دکترای تحقیق در عملیات از دانشگاه تربیت مدرس است.

منظور همچنین ضمن تشکر از خدمات و تلاش‌های  «رضا عوض‌پور» در دوران ریاست امور سلامت و رفاه اجتماعی،  «محمد پیکان‌پور» را به عنوان سرپرست این امور منصوب کرد. پیکان‌پور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و پیش از این به عنوان مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل در سازمان غذا و دارو فعالیت می‌کرده است. وی دارای دکترای عمومی داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت دارو از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

 

دیگر خبرها

  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • حضور سه ورزشکار و یک مربی از چهارمحال و بختیاری در ترکیب تیم ملی جوجیتسو
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • فراخواندن ورزشکار دختر کردستانی به اولین مرحله اردوی امادگی تیم ملی کبدی بانوان کشور
  • درخشش ورزشکار مراغه‌ای در مسابقات شنای آزاد 
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • رئیس مرکز آمار ایران تغییر کرد
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • شرایط برای حضور دانشجویان توانمند ورزشکار در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود