Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@22:35:59 GMT

توافق شیخ‌نشین‌ها با ترامپ با طرح موسوم به «معامله قرن»

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۶۷۶۰۵

توافق شیخ‌نشین‌ها با ترامپ با طرح موسوم به «معامله قرن»

رسانه‌های عبری‌زبان فاش کردند که سران عربستان سعودی، امارات، قطر و مصر با طرح رئیس‌جمهوری آمریکا موسوم به «معامله قرن»، که ماه ژوئن اعلام خواهد شد، موافقت کرده‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از رای‌الیوم، رسانه‌های عبری‌زبان، روز گذشته از وجود توافق اولیه بین رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس، و مصر، که با نظارت آمریکا حاصل شده است، خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایت خبری «دبکا» به نقل از دو مقام ارشد در واشنگتن و تل‌آویو، گزارش داد طرح «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا برای حل منازعه فلسطینیان و اسرائیل، اواسط ماه آینده میلادی اعلام خواهد شد؛ حتی اگر فلسطینیان دستور کار کلی اولیه آن را رد کنند ولی این طرح با تمامی بندهایش در ماه ژوئن ارائه خواهد شد.

دبکا افزود، 5 مقام دولت آمریکا این موضوع را به رسانه‌ها اعلام کردند و دستور العمل‌ها به «جرد کوشنر» داماد ترامپ، و «جیسون گرینبلات» مشاور ترامپ در امور مذاکرات صادر شده بود تا طرح را برای اعلام آن در روز افتتاح سفارت در قدس اشغالی جمع‌بندی کنند ولی موانع مانع از انجام آن شد.

بر این اساس، دونالد ترامپ طرح خود را با «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی، «محمد بن‌زاید» ولیعهد امارات، «تمیم بن‌حمد» امیر قطر و «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهوری مصر و همچنین «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل مورد رایزنی قرار داده است.

دبکا به نقل از منابع ویژه خود، تصریح کرد که از «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه نیز برای مشارکت در این نشست‌ها و رایزنی‌ درباره طرح ترامپ دعوت به‌عمل آمد ولی وی این دعوت را به دلیل «رویارویی مرگ‌بار» اسرائیل علیه جنبش حماس در نوار غزه، رد کرد.

بیشتر بخوانید:

دو قورت و نیم مدافعان برجام! اعتراف صهیونیست‌ها درباره موشک‌های یمن

سایت دبکا در گزارشی در تاریخ 27 آوریل گذشته، بیشتر بندهای طرح «معامله قرن» را فاش کرده بود که شاید مهم‌ترین آن عبارت است از تشکیل دولت فلسطین در نوار غزه و حدودی نیمی از مساحت کرانه باختری، ولی با حاکمیت محدود، که امنیت بخش اعظمی از کرانه باختری نیز به اسرائیل سپرده خواهد شد همان‌گونه اسرائیل حاکمیت امنیتی بر رود اردن خواهد داشت.

در قدس نیز، محله‌های عرب‌نشین تحت حاکمیت دولت فلسطین خواهد بود به جز شهرک «البلده القدیمه»، که تحت حاکمیت اسرائیل قرار خواهد گرفت و «ابو دیس» نیز به عنوان پایتخت فلسطین اعلام خواهد شد.

درخصوص اماکن مقدس اسلام نیز، اردن و فلسطین حاکمیت دینی بر این اماکن را تقسیم خواهند کرد و غزه بعد از موافقت حماس بر خلع سلاح شدنش، به دولت فلسطین الحاق خواهد شد. موضوع قابل توجه این است که در طرح مذکور درباره آوارگان فلسطینی و حق بازگشت سخنی به میان نیامده است.

بر این اساس، خلاصه طرح موسوم به «معامله قرن» این است که اسرائیل «کشور ملت یهود است و فلسطین، با حاکمیت محدود، کشور ملی فلسطینیان است».

بندهای طرح مذکور، که انتظار می‌رود در ماه ژوئن اعلام شود، به این ترتیب است:

1- دولت فلسطین، با حاکمیت محدود، در نیمی از کرانه باختری و سرتاسر نوار غزه تشکیل خواهد شد.

2-  اسرائیل، مسئولیت امنیتی بخش اعظمی از کرانه باختری و گذرگاه‌های مرزی را بر عهده خواهد داشت.

3-  دره اردن تحت حاکمیت اسرائیل قرار خواهد گرفت و این رژیم ماموریت سیطره نظامی بر آن را بر عهده خواهد گرفت.

4-  تمامی محله‌های عرب‌نشین در قدس شرقی، به جز «المدینه القدیمه» که بخشی از  «قدسِ اسرائیل»(!) خواهد بود، به دولت فلسطین واگذار خواهد شد.

5-  ابو دیس در شرق قدس، پایتخت پیشنهادی برای دولت فلسطین خواهد بود.

6-  فلسطین و اردن در نظارت دینی بر مساحد «المدینه القدیمه» مشارکت خواهند کرد.

7-  غزه به دولت جدید فلسطین ملحق خواهد شد مشروط بر این‌که حماس خلع سلاح شود.

8- بندی در طرح مبنی بر «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی وجود ندارد ولی ساز و کاری برای پرداخت غرامت و نظارت جامعه جهانی به آنها تدوین خواهد شد.

9- به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان یک کشور برای ملت یهودی و فلسطین با حاکمیت محدود به عنوان کشوری برای فلسطینیان.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی 2018 روسیه خروج آمریکا از برجام حمایت از کالای ایرانی آمریکا ترامپ توافق محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۷۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد

در نشست مشترک هیات رسانه‌ای ایران و عراق در بغداد بر لزوم اهمیت مسئله فلسطین و دفاع از ملت مظلوم تا پیروزی نهایی تاکید شد. در این نشست اعلام شد که استفاده از «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شده و آن‌ها باید از رژیم صهیونیستی به جای این واژه استفاده کنند.   به گزارش ایسنا، در نشست هیات رسانه‌ای بازدید کننده ایران به ریاست فرشاد مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با هیات کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق به ریاست علی الموید که در بغداد برگزار شد، دو طرف درباره گسترش همکاری های دوجانبه رسانه‌ای، مدیریت تولید محتوا، جلوگیری از اخبار جعلی و تشکیل اتاق فکر مشترک و همچنین بازتاب جهانی مراسم اربعین رایزنی و تبادل نظر کردند.    در این نشست فرشاد مهدی پور با تاکید بر اولویت دادن به مسئله فلسطین به عنوان اولویت جهان اسلام، پیشنهاد کرد رویداد بزرگی با حضور فعالان رسانه‌ای حامی فلسطین در کشور عراق برگزار شود تا از ظرفیتهای آحاد و افکار عمومی کشورهای اسلامی استفاده شود.    همچنین علی الموید، رئیس کمیسون رسانه و ارتباطات عراق نیز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش روابط رسانه‌ای دو کشور ایران و عراق، پرداختن به اهمیت مسئله فلسطین را ضروری دانست و گفت: اربعین همیشه استمرار داشته است و دارد و مسئله فلسطین نیز تا پیروزی کامل امت اسلام و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت‌.   وی افزود: استفاده از کلمه اسرائیل در رسانه‌های عراق ممنوع شده است و بجای آن از رژیم صهیونیستی یا رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌شود. فشارهایی از سوی آمریکا و برخی کشورها برای جلوگیری از اجرای آن وارد شد اما این مسئله قانونی و اجرایی شده است.    رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق در ادامه گفت: روز جمعه همه دانشگاه‌های عراق شاهد برپایی تظاهرات در حمایت و همبستگی با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا که مورد سرکوب و ضرب و شتم قرار گرفتند بود.   وی همچنین درباره موضع دولت عراق بیان کرد: نخست وزیر در نشست سازمان ملل و همچنین گفت‌وگو با بایدن، دفاع مقتدرانه‌ای ملت مظلوم فلسطین‌ کرد که بی‌سابقه بود.   الموید در ادامه با اشاره به برگزاری همایش کشورهای عربی در امارات متحده عربی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: این همایش را به کارزار بزرگ عربی دفاع از ملت فلسطین تبدیل خواهیم کرد و به برخی کشورها اعلام کرده‌ایم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • آیا « راه حل دو کشوری » میان فلسطین و اسرائیل ممکن است؟/ چالش های پیش روی کشور مستقل فلسطین چیست؟
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • پلورالیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • مقاومت اسلامی بحرین با حمله پهپادی به اسرائیل اعلام موجودیت کرد + فیلم
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • جزئیات جدید توافق سه مرحله ای حماس و اسرائیل منتشر شد/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید