Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا – تارنمای شبکه سی.ان.ان نوشت: «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا امروز دوشنبه «طرح بی» واشنگتن درباره ایران را اعلام می کند؛ طرحی که برخی منتقدان آن را «نقشه خیالی» می نامند.به گزارش بلاغ به گزارش ایرنا به نقل از این شبکه، مقام های امریکایی می گویند قرار است طبق این طرح ، ائتلافی جهانی تشکیل شود تا با اعمال فشار، ایران را به مذاکره بر سر یک «ساختار امنیتی جدید» که فراتر از برنامه هسته ای است، وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این طرح در سخنرانی امروز پمپئو مطرح خواهد شد. این اولین سخنرانی مهم وی در مورد سیاست خارجی خواهد بود و ساعت 9 صبح به وقت شرق آمریکا در اندیشکده محافظه کار «بنیاد هریتیج» ایراد می شود.
«برایان هوک» مدیر بخش سیاست گذاری وزارت خارجه آمریکا روز جمعه با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه ایران گفت: ما به چارچوب جدیدی نیاز داریم که به تمامی تهدیدهای ایران بپردازد.
بنا بر ادعای هوک، این چارچوب شامل طیفی از مسائل حول برنامه هسته ای است. وی به مواردی همچون برنامه موشکی و مسائل منطقه ای اشاره کرد.
اما بسیاری از مقام های سابق دولتی در آمریکا، دیپلمات های خارجی و تحلیلگران نسبت به امکان پذیر بودن تدوین یک طرح فراگیر و همچنین نسبت به علاقه دولت آمریکا به استفاده از دیپلماسی درقبال ایران بدبین هستند.

**طرحی رویاپردازانه
«رابرت آینهورن» کارشناس عدم اشاعه هسته ای و مقام سابق وزارت خارجه آمریکا که هم اکنون پژوهشگر ارشد موسسه بروکینگز است، اظهار داشت: یک توافق بهتر و بزرگ تر، یک طرح خیالی است.
وی که در نشستی درباره ایران سخن می گفت، درباره نیات دولت ترامپ در قبال ایران افزود: هدف واقعی رسیدن به یک توافق بزرگ تر و بهتر نیست بلکه هدف واقعی اعمال فشار زیاد به ایران است.
مقام های دولتی می گویند که کاخ سفید قصد دارد با اعمال فشار حداکثری ، نفوذ ایران در منطقه را کاهش دهد اما افراد نزدیک به دولت می گویند که هدف نهایی طرح جدید به این بستگی دارد که چه کسی آن را تشریح می کند.
یک منبع نزدیک به وزیر امور خارجه آمریکا و چند نفر دیگر گفتند: پمپئو و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ امیدوارند که کمپین فشار بر ایران، این کشور را وادار کند تا از فعالیت های منطقه ای خود در سوریه، یمن و جاهای دیگر دست بردارد و بر ثبات داخلی تمرکز کند.
پمپئو درحالی نگرش دولت آمریکا در مورد ایران را تشریح می کند که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دو هفته پیش از برجام خارج شد و تحریم هایی را که طبق این توافقنامه برداشته شده بود، دوباره اعمال کرد. وی همچنین تحریم های جدیدی را علیه بانک مرکزی ایران وضع کرد.
بسیاری از تحلیلگران می گویند: خروج از برجام و رویکرد دولت ترامپ در مقابل اروپا به معنای آن است که شاید این بار تحریم ها موثر نبوده و تلاش برای رسیدن به یکی توافق گسترده تر را دشوارتر کند.
به گفته آنها، کمپین فشار حداکثری به ائتلافی متحد نیاز دارد. این درحالی است که روسیه و چین تمایلی به کمک برای رسیدن به توافق هسته ای دیگر با ایران را ندارند. آنها نسبت به تصمیم ترامپ برای خروج از برجام ابراز ناخرسندی کرده اند.
خروج ترامپ از برجام متحدان نزدیک آمریکا در اروپا را عصبانی و از واشنگتن دور کرده است. وی گفته که آمریکا آن دسته از شرکت های اروپایی را که به قراردادهای خود برای تجارت با ایران متعهد بمانند، تحریم می کند.

**نارضایتی اروپا
اظهارات ترامپ نگرانی اروپایی نسبت به تعهد دولت آمریکا در قبال همکاری ها فراآتلانتیکی را هم بیشتر کرده است، به ویژه آنکه وی تهدید کرده است که تعرفه هایی علیه برخی صنایع کلیدی اروپا وضع می کند.
این رویکردها باعث شده است تا این تصور به وجود آید که آمریکا قلدری می کند. این مساله باعث ایجاد نفرت شده است.
آینهورن پیش بینی کرد «تحریم های جدید به اندازه تحریم هایی که سال 2012 وجود داشت، فلج کننده نخواهد بود».
وی افزود: سایر کشورها در مقابل این تحریم ها سرپیچی کرده یا آن را نادیده می گیرند.
رهبران اروپایی گفته اند: قانونی را اجرا خواهند کرد که از شرکت های اروپایی همکار با ایران حمایت می کند. آنها همچنین می خواهند که بانک توسعه اروپا کانالی مالی با بانک مرکزی ایران ایجاد کند.
«سوزان مالونی» معاون برنامه سیاست خارجی در موسسه بروکینگز می گوید که این نشانه «عصبانیت و نفرت اروپایی ها» از اقدامات ترامپ است.
بسیاری از تحلیلگران این سوال را مطرح می کنند که وقتی آمریکا از توافقنامه ها خارج می شود، چرا ایران، اروپا و کشورهایی مانند کره شمالی باید به ایالات متحده به طور اعم و دولت آن کشور به طور اخص اعتماد کنند؟
افرادی مانند مالونی و مقام های سابق دولت اوباما و دیپلمات های خارجی که در گفت و گوها با ایران حضور داشتند، می گویند که مذاکره در مورد توافقی که دربرگیرنده همه مسائل باشد، غیرممکن بوده است.
مالونی اظهار داشت: خروج ترامپ از برجام به معنای آن است که مردم ایران آمریکا را «عامل مشکلات خود» خواهند دانست و «حول پرچم شان متحد می شوند».
برخی ناظران از جمله «تریتا پارسی» رئیس «شورای ملی ایرانیان آمریکا» معتقد است که دولت آمریکا با حسن نیت مذاکره نمی کند به ویژه آنکه بولتون همان طور که سابقه اش نشان می دهد، یک سال پیش در جمع منافقین از اقدام علیه حکومت ایران حمایت کرده است.
برخی دیگر نیز اظهار می دارند: صرف نظر از اینکه دولت آمریکا چه اهدافی را دنبال می کند، اصرار اسرائیل و عربستان برای تقابل با ایران، احتمال محاسبه اشتباه را بالا خواهد برد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۸۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ایران علیه آمریکا

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعمال تحریم علیه برخی اشخاص و نهادهای آمریکایی دخیل در اقدامات تروریستی و نقض فاحش حقوق بشر از طریق حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها به ویژه مردم نوار غزه بیانیه‌ای را صادر کرد .‌

به گزارش ایسنا ، در متن این بیانیه آمده است :« وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!