Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@06:08:12 GMT

هزينه جهاني نقض برجام

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۶۸۳۰۱

هزينه جهاني نقض برجام

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- خروج يکجانبه و غيرمنطقي از توافق بين المللي برجام، يکي ديگر از نمونه هاي نقض عهد سريالي آمريکا است که طي 16 ماه گذشته بيش از پيش به اعتبار اين کشور در سطح نظام بين المللي خدشه وارد کرده و موجي از «ترامپ هراسي» را در افکار عمومي جهان ايجاد کرده است.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، نقض برجام، براي آمريکا هزينه هاي سنگيني به جا خواهد گذاشت؛ هزينه هاي جبران ناپذيري که بخشي از آن مورد توجه و اشاره حجت الاسلام و المسلمين «حسن روحاني» رييس جمهوري در آخرين جلسه هيات دولت قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روحاني در جلسه اخير هيات دولت با اشاره به خروج آمريکا از برجام به رغم پايبندي ايران به تعهدات، واشنگتن را در جايگاه متهم نشاند و گفت: همه دنيا آمريکا را متهم مي کنند. همه تأکيد دارند که اقدام آمريکا خلاف مقررات بين المللي، بي دليل و بي منطق بوده است. هيچ گاه در مقابل آمريکا در چنين موضعي قرار نداشتيم که همه قبول دارند کار آمريکا پشتوانه سياسي و اخلاقي ندارد و در مقابل، کار ايران کاملاً از پشتوانه سياسي و اخلاقي برخوردار است.
روحاني گفت: ايران هراسي که انجام مي دادند و با تبليغات دروغين همه دنيا را قانع کرده بودند که ايران خطر است، امروز به جاي آن ترامپ هراسي شروع شده است. امروز ايران از جايگاهي برخوردار شده که همه به آن احترام مي گذارند؛ چرا که مي بينند ايران کشوري است که با ديپلماسي در مسير صلح و در کنار مقررات بين المللي قرار دارد.
آمريکاي زير مديريت ترامپ، سرانجام پس مدتها تهديد و ارعاب، رسما خروج خود را از توافق هسته اي اعلام کرد و بر همه گمانه زني ها و پيش بيني ها مبني بر پايبندي به اين توافق بين المللي خط بطلان کشيد.
در حالي آمريکا در کمال ناباوري ناظران، خروج کشورش از توافق هسته اي را اعلام کرد که ديگر طرف هاي مذاکره با ايران يعني روسيه، چين، انگليس، فرانسه و آلمان و اتحاديه اروپا به عنوان ناظر بر مذاکرات، مخالفت خود را با نقض عهد آمريکا اعلام کرده در مورد تبعات منفي آن هشدار داده بودند.
بسياري از رهبران اروپايي پيش از اعلام تصميم ترامپ، براي نجات برجام به آمريکا سفر و با شخص ترامپ ديدار و گفت و گو کردند. ولي رييس جمهوري آمريکا بار ديگر نشان داد، در سياست ورزي خود نه پيرو نظرهاي کارشناسي و توافق جمعي، بلکه پيرو نظر شخصي خود و حلقه حدودي از مشاوراني است که پيشتر توسط خودش گزينش شده اند.
خروج جنجالي از برجام به رغم تاييد پايبندي ايران به تعهدات از سوي نهادهاي مسوول راستي آزمايي هسته اي، اعتبار آمريکاي زير مديريت ترامپ را بيش از پيش خدشته دار کرد. واشنگتن با خروج يک طرفه خود از توافقي که حاصل يک دهه ديپلماسي فعال جهاني بود و به عنوان الگويي عملي از تعامل مثبت و بازي با حاصل جمع مضاعف در عرصه جهاني مطرح است، هم اعتبار قوانين و اسناد بين المللي، هم اعتبار آمريکا به عنوان ابرقدرتي که خود را ضامن حفظ نظم و ثبات بين المللي معرفي مي کند را زير سوال برد و ازاين ابرقدرت، کشوري به جا گذاشت که رييس جمهوري هراس آور و غير قابل پيش بيني آن را اداره مي کند.
آمريکايي که سال ها است تمام ظرفيت هاي خود را براي پيشبرد پروژه ايران هراسي درسطح جهان به کار گرفته، حال خود با موج فزاينده «ترامپ هراسي» در جهان مواجه شده است. واشنگتن سال ها است با همراهي متحدان منطقه اي خود يعني عربستان سعودي و رژيم صهيونيستي مي کوشد با اتهام زني، غوغاسالاري و هياهوگري پروژه کلان ايران هراسي خود را در سطح جهان پيش ببرد و خود و متحدانش را از بسيج افکار عمومي عليه ايران منتفع کند.
اين روند با روي کار آمدن ترامپ و تغيير نسل رهبران سعودي شتاب بيشتري گرفته است. اتهام زني هاي پياپي عربستان در خصوص آنچه «نقش بي ثبات کننده» ايران در منطقه مي خواند، نمايش مضحک نماينده آمريکا در سازمان ملل از آنچه ادعا مي شد بقاياي موشک شليک شده «ايراني» از سوي نيروهاي انصارالله يمن به سوي رياض است و همچنين نمايش بچه گانه نتانياهو از آنچه «اسناد فعاليت هاي هسته اي ايران» مي خواند، قطعه هاي پراکنده اي از پروژه کلان ايران هراسي است؛ پروژه اي که پس از سالها نه تنها نتيجه مطلوب عاملانش را به دست نداد، بلکه در سايه کنشگري هاي ناپخته آمريکا در سطح نظام بين الملل، نتيجه اي معکوس داده است.
نقض عهدهاي پياپي ترامپ که در خروج او از توافق زيست محيطي پاريس، توافق تجاري اقيانوس آرام، برجام وغيره نمود يافته و زيرپا گذاشتن قوانين بين المللي و قطعنامه هاي سازمان ملل که نمود آن را مي توان در انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به بيت المقس مشاهده کرد، از آمريکا کشور غير قابل اعتماد و ساختارشکني ساخته که حتي مذاکره و توافق با آن هم از اعتبار برخوردار نيست. امروزه که ابعاد نرم افزاري قدرت همپاي ابعاد سخت افزاري آن از اهميت برخوردار است، از دست رفتن اعتبار آمريکا جايگاه ادعايي اين کشور در جهان را به چالش مي کشد.
به نظر مي رسد تلاش آمريکا براي هدايت و تقويت موج ايران هراسي در جهان، امروز گريبان خودش را گرفته باشد. ترکش هاي تير اتهام زني و غوغاسالاري واشنگتن، تل آويو و رياض براي هياهوگري عليه برنامه هسته اي ايران و نقش کشورمان در منطقه، به خودشان اصابت کرده و امروز پيروز ميدان برجام در جهان ايران است که با عمل به تعهدات، از خود چهره کشوري وفادار به عهد و قابل اعتماد در جهان به جاي گذاشته است؛ کشوري که به واسطه رويکرد عقلانيت محور، ثبات آفرين و صلح محورش در جهان، امروز به اندازه اي قابل اعتماد است که طرف هاي اروپايي را پاي ميز مذاکره براي تداوم اجراي برجام بکشاند. در برابر آمريکا، به عنوان بازنده ميدان برجام به احتمال زياد از گردونه اي جا خواهد مانده که به ابتکار ايران و کشورهاي اروپايي و روسيه و چين براي تداوم توافق هسته اي ساخته خواهد شد.
در چنين شرايطي به نظر مي رسد برگزاري مذاکره ميان رهبران کره شمالي با آمريکا با چالش هاي جدي مواجه شود چرا که به احتمال زياد کره خود را در تعاملي و توافقي وارد نخواهد کرد که سوي ديگرش عهدشکن و کارشکن باشد.
**پژوهشم**9275**1601**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۸۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ادعای اینکه ایران چند هفته و نه چند ماه فرصت دارد تا اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساخت بمب هسته‌ای را به دست آورد، اعلام کرد با این وجود این بدان معنا نیست که تهران قصد دارد به سلاح هسته‌ای دست یابد.

براساس گزارش النشره، گروسی با تاکید بر اینکه اهداف هسته‌ای کنونی ایران مشخص نیست و فقط قابل پیش بینی است، گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد