Web Analytics Made Easy - Statcounter



رویداد۲۴ خیزش آرام اجاره‌بها در حالی آغاز شده که اتحادیه املاک سکوت پیشه کرده و منفعلانه به انتظار آینده نوسان‌های نرخ ارز و خروج از برجام نشسته است.

در این بین اما دفاتر املاک با علم به این‌که در فصل جابه‌جایی تعداد معاملات بالا می‌رود هیچ نوع واکنشی نسبت به نرخ‌های پیشنهادی مالکان نشان نمی‌دهند و همین امر مستاجران و کسانی که قصد خرید مسکن را دارند با هاله‌ای از ابهام مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر درحالی که با افزایش نرخ تسهیلات مسکن، امید این می‌رفت که اندکی قدرت خرید مردم برای خرید خانه افزایش یابد، رویدادهای اخیر اقتصادی باعث شد تولیدکنندگان نیز به دلیل هراس از بالارفتن قیمت‌ها با وجود تقاضا برای خرید صبر پیشه کرده و منتظر تحولات روزهای آتی اقتصاد باشند با این اوضاع مردم نمی‌دانند که وضعیت مسکن آن هم درروزهای گرم تابستان که هرسال بالاترین تقاضا را برای اجاره بها و خرید دارد، چه خواهد شد؟
محمد دامادی: مشکلات مسکن ناشی از عدم ثبات اقتصادی است

محمد دامادی  عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با رویداد۲۴ گفت: بازار مسکن سال‌هاست در رکود به سر می‌برد و قبل از خروج آمریکا از برجام نیز معضلات زیادی در حوزه مسکن وجود داشت که البته این مشکل خیلی به وزارت راه و شهرسازی برنمی‌گردد و بیشتر نشات گرفته از رویدادهای اقتصادی نظیر عدم ثبات اقتصادی بوده است اما افزایش قیمت ارز نیز اثرات مستقیمی درهمه ابعاد  بر حوزه مسکن گذاشت.
سیاست دولت در رفع رکود مسکن بی‌نتیجه بود

او بیان کرد: متاسفانه سیاست‌های دولت در حل رکود بازار مسکن تا به حال ثمربخش نبوده است و دولت نتوانسته عرضه و تقاضا در این بازار را به سمت تعادل هدایت کند، به طوری‌که درحال حاضر با وجود عرضه مسکن قدرت خرید مردم تنزل کرده است. از طرف دیگر تولیدکنندگان نیز مانند گذشته تمایل به ساخت و ساز مسکن ازخود نشان نمی‌دهند و بسیاری از آنان یا اقدام به ساخت نمی‌کنند یا به دلیل التهاب دربازار از خرید صرف‌نظر می‌کنند و نگران افزایش قیمت‌ها هستند.

عضو خانه ملت تاکید کرد: در حالی که پیش بینی می‌شد که در سال جاری با افزایش قیمت تسهیلات مسکن رونق به این بازار برگردد اما قیمت‌ها به صورت حبابی و کاذب بالارفته است و مسکن‌سازان نیز احساس ناایمنی از سرمایه‌گذاری در این بخش دارند که تمام این عوامل التهاب بازار مسکن را دوچندان می‌کند.
دولت برای رفع مشکلات مسکن، لایحه‌ای نداده است
 
‌به گفته دامادی، کمیسیون عمران در تلاش است به وضع مسکن سر و سامان دهد البته دولت تا به حال لایحه‌ای دراین خصوص تقدیم مجلس نکرده است و نیاز است که سیاستگذاری دقیقی برای حل این مشکل وضع شود و تا زمانی که حال تب‌دار اقتصاد خوب نشود و اقتصاد در تب رویدادهای مختلف بسوزد طبیعی است در بر همین پاشنه خواهد چرخید.

رییس کانون انبوه سازان: وضعیت افزایش قیمت مسکن در بخش خرید و اجاره هنوز مشخص نیست

ایرج رهبر رییس کانون انبوه سازان مسکن اما معقتد است با توجه به سرگردانی بازار، وضعیت افزایش قیمت مسکن در بخش خرید و اجاره هنوز مشخص نیست، با اینهمه دیدگاه وزیر راه و شهرسازی درخصوص وضعیت بازار مسکن این است که با اعلام رشد ۷ درصدی مسکن در سالی که گذشت، پیش‌بینی می شود این رشد در سال ۹۷ به شکل فزاینده ادامه یابد.
از مجموع دیدگاه مسئولان این نتیجه استنباط می‌شود که با رویه کنونی بازار مسکن، شاهد افزایش تقاضا و به تبع آن افزایش صدور پروانه و رشد تقاضا برای مواد و مصالح ساختمانی باشیم و چندان دوراز ذهن نیست که رشد قیمت مسکن در سال ۹۷ بیش از تورم عمومی باشد اما جهش قیمت بعید خواهد بود، بنابراین اگر افزایش قیمت مسکن با شرایط فعلی ادامه داشته باشد، پیش بینی می‌شود که اگر دولت به سمت پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت نرود همچنان رشد قیمت بازار را درگیر خواهد کرد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اجاره مسکن افزایش قیمت اجاره مسکن بازار مسکن محمد دامادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۸۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟

فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • تعیین سقف افزایش اجاره‌بها؟ | جزئیات مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی برای موجران
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟