Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، روح الله محمدی با اشاره به ظرفیت های گردشگری طبیعی شهرستان گرمی تصریح کرد: در تمامی بخش های این شهرستان آبشارها پراکندگی داشته و بخشی از جاذبه طبیعی منطقه هستند.

وی افزود: در بخش مرکزی دره آبشارها (شوله لر دره سی) واقع شده که بیش از 30 آبشار در مسافت سه کیلومتری واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گرمی تاکید کرد: ارتفاع آبشارها از پنج تا 30 متر بوده و زیبایی بصری آن ها موجب شده سالانه هزاران گردشگر به این منطقه سفر کنند.

محمدی ادامه داد: در بخش انگوت و در ژئوپارک دومولی نیز دو آبشار دومولی و چالاچوخور واقع شده است.

وی ادامه داد: در بخش موران نیز 15 آبشار وجود دارد که آبشار سلاله واقع در این منطقه با بیش از 30 متر مرتقع ترین آبشار شهرستان محسوب می شود.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گرمی اضافه کرد: پراکندگی آبشار ها به حدی است که به جرئت می توان گفت در مجاورت اغلب روستاهای بخش موران و مرکزی آبشار واقع شده است.

به گفته محمدی آبشارهای واقع در این منطقه یکی از جاذبه های طبیعی کمتر شناخته شده و تعداد و زیبایی آن بی نظیر در کشور است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۰۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به هشتمین شهر باستانی جهان سفر کنید 

ایسنا/کرمانشاه شهرستان سرپل‌ذهاب با وجود آثار باستانی فراوان از دل هزاره های تاریخی، به عنوان هشتمین شهر باستانی جهان این روزها مهیای بازدید گردشگران نوروزی می شود.

نادر رحیمی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرپل‌ذهاب در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سرپل‌ذهاب در زمان باستان نام هایی همچون پاتیر، کالمانو و حلوان داشته، اظهارکرد: یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی در این شهرستان کتیبه آنو با نی نی متعلق به حدود ۴۸۰۰ سال قبل است. 

وی افزود: آنوبا نی نی یکی از قدیمی ترین سنگ نگاره‌ها و سنگ نوشته های جهان مربوط به یکی از پادشاهان لولوبی به همین نام است که در سنگ نگاره آن تصویر الهه نشاط و عشق را به همراه شاه لولوبی و ۹ اسیر جنگی نشان می دهد. 

رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپلذهاب با بیان اینکه سنگ نوشته آنو با نی نی هم به خط میخی اکدی نوشته شده، عنوان کرد: در بخشی از این متن عنوان شده کسانی که قصد دارند این کتیبه را محو کنند به نفرین خدایان گرفتار شوند. 

وی خاطرنشان کرد: کتیبه آنو با نی نی در ارتفاع حدود ۱۵ متری از سطح زمین قرار گرفته و در جنگ تحمیلی هم بخش هایی از آن براثر حملات هوایی عراق تخریب شده است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپل‌ذهاب از تاق‌گرا هم به عنوان یکی دیگر از آثار تاریخی این شهرستان نام برد و گفت: این بنای سنگی در گردنه پاتاق واقع شده و هنوز مشخص نیست که دقیقا متعلق به چه دوره ای بوده و چه کاربردی داشته است. 

وی ادامه داد: عده ای آن را یادمانی برای یک پیروزی می دانند، برخی دیگر هم یادگار احداث راه کاروانرو، عده ای هم پاسگاه مرزی و برخی هم آن را توقفگاه موکب پادشاهان در گذشته می خوانند. 

به گفته این مسئول، این اثر احتمالا متعلق به دوره اشکانی و یا ساسانی باشد. 

وی در ادامه از دکان داود یا گوردخمه داود هم به عنوان یکی دیگر از آثار تاریخی مهم این شهرستان نام برد و گفت: مردم محلی این بنای تاریخی را که «که‌ل داود» یا «داود که‌و سوار» می نامند و برای آن تقدس خاصی قائل هستند. 

رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپل‌ذهاب با بیان اینکه این بنای تاریخی احتمالا محل دفن پدربزرگ کوروش کبیر است، عنوان کرد: عده ای بر این باورند که این گوردخمه مقبره ایشتوویگو چهارمین و آخرین پادشاه ماد است که به دست نوه دختریش یعنی کوروش کبیر از سلطنت برکنار شد و اینگونه حکومت ۱۲۸ ساله مادها به پایان رسید. 

وی اضافه کرد: در نقش و نگاره های اطراف این گوردخمه تصویری دیده می شود که عده ای معتقدند نقش کوروش است که در حال طلبیدن آمرزش برای پدربزرگ خود است. 

رحیمی در ادامه با بیان اینکه در شهرستان سرپل‌ذهاب یک بسته کامل گردشگری وجود دارد، عنوان کرد: علاوه بر جاذبه های تاریخی، جاذبه های طبیعی منحصربفردی هم همچون آبشار پیران در این شهرستان وجود دارد. 

وی تاکید کرد: آبشار پیران با ارتفاع حدود ۱۵۰ متر بلندترین آبشار پلکانی ایران به شمار می رود و هرساله گردشگران زیادی از زیبایی های این آبشار و روستاهای جذاب اطراف آن همچون پیران و ژالگه بازدید می کنند. 

به گفته رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپل‌ذهاب، پس از تخریب مسیر دسترسی به این آبشار در زلزله بزرگ ۱۳۹۶ بخش زیادی از آن بازسازی شده و تنها حدود ۴۰۰ متر از مسیر باقی مانده که باید بازسازی شود. 

وی در ادامه از سراب قره بلاغ به عنوان تنها رویشگاه گل نیلوفر زرد در منطقه غرب استان، سراب های ماراب، سراب گرم، دشت های ذهاب، قلعه شاهین، بشیوه و منطقه جنگلی و بکر بزمیرآباد هم به عنوان دیگر جاذبه های گردشگری این شهرستان نام برد. 

رحیمی در ادامه گفت: برای کسانی هم که به گردشگری دفاع  مقدس علاقه دارند، بازدید از یادمان شهید شیرودی در روستای زرین جوب، یادمان شهدای بازی دراز و پادگان ابوذر به عنوان دو کوهه غرب کشور در ایام نوروز توصیه می شود. 

وی با بیان اینکه این شهرستان دارای ظرفیت گردشگری مذهبی نیز هست، عنوان کرد: بقعه احمدبن اسحاق از راویان شیعه قرن سوم که محضر چهار امام را درک کرد، نیز هرساله در ایام نوروز پذیرای گردشگران زیادی است. 

رئیس میراث فرهنگی سرپل‌ذهاب در پایان ضمن دعوت از مردم  ایران برای سفر به این شهرستان، از فراهم کردن زمینه اسکان برای میهمانان و مسافران نوروزی با وجود دو اقامتگاه بوم گردی در روستاهای قراویز و پیران و ۹ مدرسه با ۵۵ کلاس درس خبر داد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵ جاذبه گردشگری خارق العاده «بدره» که در ایام نوروز باید دید
  • آشنایی با جاذبه های گردشگری و طبیعت گردی پارس آباد
  • سفر به روستاهای تاریخی کرمانشاه خاطره‌ای ماندگار برای مهمانان است
  • سفر نوروزی به سرزمین شگفتی‌ها + تصاویر
  • وجود۳۵۰ اثر تاریخی و جاذبه‌های گردشگری درتربت حیدریه
  • جاذبه‌های طبیعی اندیکا/ از روستای «موری» تا دشت «شیمبار»
  • گذری بر آبشارهای زیبای آذربایجان شرقی
  • به هشتمین شهر باستانی جهان سفر کنید 
  • ۴ حمله هوایی جدید ائتلاف آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن
  • معرفی جاذبه‌های گردشگری قروه/اژدهای سنگ شده را باید دید