Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-18@05:17:06 GMT

◄ آمادگی سازمان بنادر برای لایروبی اروند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۰۳۱۳

◄ آمادگی سازمان بنادر برای لایروبی اروند

تین‌نیوز | 

سازمان بنادر و دریانوردی آماده لایروبی رود اروند است.

هادی حق‌شناس معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام این خبر گفت: در حال یافتن خط‌‌القعر جدیدی هستیم که این موضوع مستلزم این است تا تفاهم دو کشور را دراین‌باره کسب کنیم.

آخرین تصمیمات در رابطه با لایروبی اروند را اعلام کرد و گفت: این تصمیم را باید مقامات عالی هر دو کشور ایران و عراق بگیرند که آیا منتظر عراقی‌ها بمانیم برای خط‌القعر جدید یا برگردیم به تالوگ قدیم و ما منتظر تصمیم‌گیری هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق‌شناس گفت: مبنای اختلاف ایران و عراق نیز خط‌القعر (تالوگ) جدید است. اگر خط‌القعر قبل از انقلاب اسلامی را بخواهیم احیا کنیم می‌توانیم این کار را انجام دهیم، گرچه هزینه لایروبی سنگینی برای کشور و سازمان بنادر و دریانوردی دارد اما آمادگی این کار را داریم.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: درهرحال این تصمیم را باید مقامات عالی هر دو کشور ایران و عراق بگیرند که آیا منتظر عراقی‌ها بمانیم برای خط‌القعر جدید یا برگردیم به تالوگ قدیم و ما منتظر تصمیم‌گیری هستیم. 

پیش‌تر نیز حق‌شناس گفته بود: حداقل ۱۰ کیلومتر از طول این رودخانه ۹۲ کیلومتری با مشکل حاد تردد شناورها مواجه است. برای لایروبی اروند باید ده‌ها شناور مغروقه‌ها در بستر این رودخانه خارج شوند تا بتوان عمق آبخور این آبراه را از ۳ متر فعلی به ۹ متر افزایش داد و زمینه تردد شناورهای سنگین فراهم کرد.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: به همین منظور مذاکره با طرف عراقی در قالب مفاد توافقنامه ۱۹۷۵ الجزایر که خط تالوگ را به‌عنوان مرز دو کشور معین کرده است، ادامه دارد تا عراقی‌ها به تشکیل گروه کاری مشترک CBC راغب شوند.

حق‌شناس افزود: ۱۰ کیلومتر خط‌القعر آب به سمت عراقی‌ها در اروند جابجا شده است و در برخی مناطق به معنای واقعی تپه ایجادشده است.

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، او گفت:‌ احیای خط‌القعر قدیمی که در توافق‌نامه الجزایر به آن اشاره‌شده به ۳۵ میلیون مترمکعب لایروبی و ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری نیاز دارد. یا باید این هزینه را تأمین کرد و یا اینکه باید سراغ خط‌القعر جدید برویم که داخل خاک عراق است.

خط‌القعر اروند در زمان رژیم پهلوی یکی از مسائل اصلی بین دو کشور بود که در مذاکرات الجزایر به نفع ایران تعیین شد. به دلیل این‌که محدوده مورد تملک ایران در اروند طبق توافق الجزایر بیشتر بوده است، عراق همیشه نسبت به این توافق اعتراض داشته و چه در رژیم سابق و چه در دوران جمهوری اسلامی این مسئله از اصلی‌ترین محورهای مناقشات بین دو کشور بوده است.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۰۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهکده لجستیک در بندر بوشهر راه‌اندازی می‌شود

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، محمد شکیبی‌نسب در نشست هم‌اندیشی روسای بنادر استان که با حضور اسلامی معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی به صورت ارتباط زنده تصویری برگزار شد، افزود: تا کنون سه محدوده برای راه‌اندازی دهکده لجستیک بندر بوشهر پیش‌بینی شده که با بهره‌گیری از نظرات مشاور، یکی از نقاط در شهرستان بوشهر گزینه اصلی به‌شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت راه‌اندازی دهکده لجستیک، در شورای امور زیربنایی استان حمایت ویژ‌ای از اجرای این طرح شده و تحقق آن بدون تردید زمینه‌ساز رونق بیش از پیش فعالیت‌های تخلیه و بارگیری در بندر بوشهر خواهد بود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: اکنون عمده بنادر بوشهر نیاز مبرم به توسعه فضای انبار و بارانداز دارند چراکه به‌علت کمبود فضا، زمان انتظار شناور در برخی از بنادر استان افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته میزان قابل توجهی از کالا‌های اساسی از بندر بوشهر وارد کشور شد که این نشان از ظرفیت بالای این بندر برای واردات کالای اساسی و به‌ویژه پذیرش کشتی‌های زیر ۳۰ هزار تن دارد.

شکیبی‌نسب بیان کرد: اکنون بنادر استان با رسیدن موعد بازنشستگی شماری از کارکنان با کمبود نیروی انسانی متخصص مواجه هستند که انتظار می‌رود در راستای رفع این کمبود، همکاری لازم برای تامین نیروی متخصص از سوی دستگاه‌های مرتبط صورت پذیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: یکی از دستاورد‌های شاخص اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در سال گذشته تشکیل کمیته پیشگیری از سوانح و الزام شرکت‌ها به تامین نیروی تخصصی در حوزه HSE بود که کاهش خیره‌کننده حوادث با بهره‌گیری از تجارب ارزشمند پیشکسوتان را به‌دنبال داشت.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی نیز گفت: بنادر استان بوشهر و به‌ویژه بندر بوشهر سال گذشته در شاخص‌های مختلف نمره قابل قبولی داشتند که این موفقیت‌ها باید در سال جاری دوچندان شود.

جلیل اسلامی افزود: بوشهر بندری خاص و با ظرفیت‌های ویژه است که باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود نگرشی جدید به این بندر معطوف شود.

وی اظهار کرد: برای رونق بخشی به فعالیت‌های بنادر استان بوشهر نگاهی مثبت و سازنده وجود دارد که این نگاه نویدبخش توسعه دریامحور در این استان است.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در حوزه آموزش نیز با بهره‌گیری از تجارب و تخصص کارکنان این سازمان در قالب طرح "استاد شاگردی" برای انتقال تجارب و ظرفیت‌های آموزشی کارکنان استفاده خواهد شد.

در این نشست روسای بنادر گناوه، دیر و دیلم دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را در جهت پویایی هر چه بیشتر فعالیت‌های بندری ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • رشد نم هوا در اروند
  • پیام نشست کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران؛ تقابل با تروریسم و صهیونیسم
  • آمادگی همکاری سازمان منطقه آزاد کیش با صداوسیما برای جذب سرمایه گذار
  • انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و آلمان
  • لزوم راه اندازی دهکده لجستیکی در بندر بوشهر
  • آسمانی صاف در اروند
  • آمادگی ایران برای تداوم همکاری‌های منطقه‌ای با سازمان جهانی بهداشت
  • حمایت مردم عراق از پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی
  • دهکده لجستیک در بندر بوشهر راه‌اندازی می‌شود
  • تحلیلگر عراقی: آمریکا برای حفاظت از اسرائیل در خاک ما سامانه پدافند هوایی ایجاد کرده است