Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با وجود تداوم افزایش قیمت این محصول، تمایلی برای افزایش تولید خود و نادیده گرفتن توافق کاهش تولید ندارد.


رویترز به نقل از نمایندگان و منابع اوپک گزارش داد که افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی، تنها یک پدیده کوتاه مدت و بیشتر تحت تاثیر نگرانی‌ های جغرافیای سیاسی (ژئوپلتیک) شکل گرفته است که ارتباطی با بنیادهای بازار و نگرانی از کمبود عرضه نفت در بازار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته یک منبع دیگر، اطلاعات مربوط به عرضه و تقاضا باید بیانگر تاثیر در عرضه باشد تا اوپک بتواند تصمیمی برای کاستن از سطح کاهش تولید خود بگیرد.

**کاهش برآورد آژانس بین المللی انرژی از تقاضای جهانی نفت


به گزارش نشریه فوربس، آژانس بین المللی انرژی با توجه به ادامه رشد قیمت نفت، پیش بینی خود را از رشد تقاضای جهانی این محصول کاهش داد.


این آژانس انتظار دارد که رشد تقاضای نفت در سال جاری میلادی، با توجه به رسیدن قیمت ها به بالاترین میزان خود از سال 2014 میلادی، یک میلیون و 400 هزار بشکه در روز کاهش یابد.

** نفت شیل و اوپک می توانند قیمت نفت را تعدیل کنند


به گزارش رویترز، «باب دادلی» مدیرعامل شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم (بی پی) معتقد است که افزایش عرضه نفت شیل آمریکا و افزایش تولید اوپک، می‌تواند سبب کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی شود.


گفته می شود، تحولات اخیر در عرصه جغرافیای سیاسی در کنار کاهش عرضه نفت ونزوئلا در بازار موجب افزایش قیمت‌ها در بازار شده که از سال 2014 بی‌سابقه بوده است.


اما مدیرعامل بی پی معتقد است که قیمت‌ها به 50 یا 60 دلار کاهش می‌یابد و دلیل آن نیز، عرضه نفت شیل و افزایش تولید نفت خام اوپک در بازار خواهد بود.


او افزود: واضح است که خروج آمریکا از برجام، نااطمینانی‌های زیادی را در بازار به وجود آورده است.

**مذاکرات نفتی اندونزی و ایران همچنان ادامه دارد


به گزارش روزنامه جاکارتاپست، براساس اعلام وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی، با وجود خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مذاکره برای نهایی کردن قرارداد توسعه یک میدان نفتی در ایران با مشارکت پرتامینا و شریک ایرانی ادامه خواهد یافت.


دولت ایران به شرکت دولتی نفت و گاز اندونزی (پرتامینا) تا اوایل ماه مه میلادی (اردیبهشت 97) مهلت داده بود تا قرارداد توسعه میدان منصوری ایران را نهایی کند.


در این توافق، قرار است این شرکت اندونزیایی بیش از 80 درصد سهم این پروژه را در اختیار داشته باشد و بقیه سهم هم نصیب شریک ایرانی خواهد شد.


«اگو سیاریال» مدیرکل بخش نفت و گاز وزارت انرژی و مواد معدنی اندونزی، با بیان اینکه این پروژه به قوت خود باقی است، افزود: این معامله لغو نشده زیرا دولت اندونزی در حال مذاکره درباره آن با سهامداران مربوطه است و هنوز تصمیمی درباره ادامه یا توقف حضور در این پروژه نگرفته‌ایم.


به گزارش این روزنامه اندونزیایی، برآورد می‌شود که پرتامینا حدود 6 میلیارد دلار برای توسعه این میدان در یک دوره 20 ساله سرمایه‌گذاری کند.

**اوپک به رشد تقاضای نفت در سال جاری میلادی خوشبین است
به گزارش شبکه خبری «سی ان بی سی»، سازمان اوپک پیش بینی کرد که رشد تقاضای نفت در سال 2018 میلادی با اندکی افزایش، در پی رشد اقتصادی برخی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، در سه ماه نخست سال جاری، به 98 میلیون و 850 هزار بشکه در روز برسد.


این رقم، یک میلیون و 650 هزار بشکه در روز، از میزان اعلام شده سال گذشته میلادی بیشتر است.


این سازمان پیش بینی می کند که تولیدکنندگان غیرعضو با یک میلیون و 720 هزار بشکه در روز افزایش تولید نفت، در سال 2018 میلادی به رقم 59 میلیون و 620 هزار بشکه در روز تولید برسند که آمریکا حدود 89 درصد از این رشد را سهیم خواهد بود.


تولید نفت آمریکا، اکنون 10 میلیون و 700 هزار بشکه در روز است.

منبع: ایرنا

402

اوپک کاهش تولید مذاکرات نفتی قیمت نفت خام عرضه و تقاضا بازار جهانی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اوپک کاهش تولید مذاکرات نفتی قیمت نفت خام عرضه و تقاضا بازار جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است. خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.
گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.


او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند. او گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.
او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.


مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

کد خبر 846538 منبع: ایسنا برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه

دیگر خبرها

  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد/ در سفرهای خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد/ دولت همچنان خواهان افزایش تعطیلات آخر هفته است
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • روسیه : پیشروی‌های ما در اوکراین همچنان ادامه دارد
  • توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • ◄ پارلمان اروپا اتوبوس و کامیون دیزلی را حذف کرد