Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@03:43:46 GMT

زمين پر‌آب‌ترين نقطه جهان نيست

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۰۷۶۱

زمين پر‌آب‌ترين نقطه جهان نيست

خبرگزاري آريا - دانش > فضا - همشهري آنلاين:
سياره زمين سياره‌اي مملو از آب ديده مي‌شود که از قله کوه‌ها تا ته اقيانوس‌هايش را آب فرا گرفته‌است، اما در همين شرايط نيز در مقايسه با بسياري از ديگر نقاط سامانه خورشيدي، سياره زمين يک بيابان بي‌آب و خشکيده‌است.
براساس گزارش ساينس الرت، تنها كافي است ميزان حجم آب زمين و ميزان مايعات موجود در آن متناسب با ابعاد سياره را با ديگر نقاط سامانه خورشيدي مقايسه كنيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براي مثال مي‌توان به قمر يخي اروپاي سياره مشتري، جرمي كيهاني كوچكتر از زمين اشاره كرد. دانشمندان به تازگي با استفاده از داده‌هاي 20 ساله فضاپيماي ويه‌جر دريافته‌اند حتي قمر اروپا نيز آب بيشتري نسبت به زمين دارد.
استيو ونس سياره‌شناس لابراتوار پيش‌ران جت ناسا، براي سال‌ها به تحقيق درباره اقيانوس‌ها و بسترهاي آبي در سامانه خورشيدي پرداخته‌است. وي با محاسبه ضخامت لايه‌هاي يخي و عمق اقيانوس‌ها در سرتاسر سامانه خورشيدي ميزان آب موجود در اين سامانه را دسته بندي كرده‌است. داده‌هايي كه ونس گردآوري كرده‌است، در نموداري گرافيكي ارائه شده‌اند كه در آن مي‌توان حجم آب‌ مايع را در 9 جرم كيهاني شناخته شده در سامانه خورشيدي با يكديگر مقايسه كرد.
حجم آب در اين نمودار با واحد زتاليتر (ZL) سنجيده شده‌است، واحدي كه برابر 1,000,000,000,000,000,000,000 ليتر يا يك ميليارد كيلومتر مكعب آب است.
براساس داده‌هاي سازمان ملي اقيانوس‌شتاسي و اتمسفري آمريكا،‌حجم آب زمين 1.335 زتاليتر است. در اين نمودار براي اينكه تفاوت حجم آب‌ها در ميان 9 جهان مملو از آب به خوبي آشكار شود، جرم‌هاي كيهاني از كمترين حجم به بيشترين حجم به اين ترتيب دسته بندي شده‌اند: انسلادوس، تريتون، ديون، پلوتو، زمين، اروپا، كاليستو، تيتان و گانيمد.

گانيمد بزرگترين قمر سياره مشتري، براي مرطوب‌ترين جرم كيهاني در سامانه خورشيد بودن دليل ديگري نيز دارد، علاوه بر بالا بودن حجم آب در اين قمر،‌69 درصد از آن نيز به شكل مايع وجود دارد كه بيشترين ميزان آب مايع در كل ليست به شمار مي‌رود.
قمر ميماس، قمر سياره زحل و همچنين سرس بزرگترين سيارك سامانه خورشيدي نيز ممكن است اقيانوس‌هايي داشته باشند، اما دانشمندان هنوز از حجم و وسعت اين اقيانوس‌ها، در صورتي كه وجود داشته‌باشند، اطمينان حاصل نكرده‌اند.
ناسا درحال حاضر در تلاش است تا ماموريتي را به سوي قمر اروپا ترتيب دهد،‌ماموريتي به نام اروپا كليپر كه قرار است بين سال‌هاي 2022 تا 2025 آغاز شود. در صورت موفقيت پرتاب، اين كاوشگر قرار است تخمين دقيق‌تري از ابعاد اقيانوس‌هاي اروپا در اختيار دانشمندان قرار دهدو فوران‌هاي آب اقيانوس‌هاي اين قمر را چشيده و بو بكشد تا به اين شكل بتواند تركيبات شيميايي درون آن را شناسايي كند.
آژانس فضايي اروپا نيز درحال برنامه‌ريزي ماموريتي به نام "اكتشافگر قمرهاي يخي مشتري‌" است كه در سال 2022 آغاز شده و در سال 2030 به مشتري خواهد رسيد. دو پرواز نزديك‌گذر از كنار اروپا و هشت ماه مدارگردي به دور قمر گانيمد بخش‌هاي اصلي اين ماموريت هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۰۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری

ایسنا/آذربایجان شرقی وزیر راه و شهرسازی گفت: ۷۲۵ نقطه حادثه خیز کشور و ۱۰ نقطه در این استان رفع شده و ۱۰ نقطه دیگر نیز امسال در دستورکار قرار گرفت.

مهرداد بذرپاش، عصر جمعه، هفتم اردیبهشت ماه، در پایان سفر یک روزه خود به آذربایجان شرقی،  با بیان اینکه پیشرفت خوبی را در پروژه کنارگذر ایلخچی شاهد هستیم، گفت: محورهای مواصلاتی، آزادراه تبریز-زنجان مشکل جدی دارد و سرمایه گذار شریک این پروژه برای رفع مشکلات ورود نمی‌کرد که در این راستا تصمیم گرفتیم خودمان وارد شویم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در مسکن، بخش قابل توجهی زمین تامین شده و شهرهای مرند و مراغه که کمبود زمین دارند با توافق از طریق ماده ۱۰ قانون جهش تولید حل می‌شوند. تاکید شده که هرجا نیاز به الحاق محدوده شهری باشد صورت گیرد. 

وی با اشاره به اینکه اضافه شدن هزار و ۴۰۰ هکتار زمین روستاییبا به طرح نهضت ملی مسکن باعث رشد قابل توجه این طرح شده است، ادامه داد: منتظر خبرهای خوبی در ماه‌های آتی هستیم.

بذرپاش از تخصیص هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های راه‌های استان در سفر امروز خود خبر داد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: قطعه ۶ آزادراه تبریز-ارومیه با تزریق مالی از طریق ماده ۵۶ و ردیف بودجه و قیر رایگان تقویت خواهد شد.

وی بیان اینکه یک رام قطار به مسیر خاوران تهران اضافه می‌شود، اذعان کرد: محور مراغه-هشترود در مراحل پایانی قرار دارد و در عرض چند ماه آینده آماده افتتاح می‌شود. باند رفت محور تبریز_صوفیان سریعتر به اتمام رسیده و باند برگشت تا هفته دولت افتتاح خواهد شد.

وی از تمدید تخفیف ۵۰ درصدی در عوارضی آزادراه تبریز_سهند تا پایان سالجاری خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی
  • تخصیص۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار به طرحهای راه آذربایجان شرقی
  • تخصیص بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های راه آذربایجان شرقی
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است