Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که تحرکات ضد ایرانی و هماهنگ آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی ادامه دارد، یک تحلیلگر ارشد در اندیشکده «بنیاد کشورهای عربی خلیج (فارس)» واقع در واشنگتن یادداشتی با عنوان «طرح جایگزین عربی برای مهار ایران» منتشر کرد.

«حسین أیبش» نویسنده این یادداشت که در «بلومبرگ» منتشر شده، مطلب خود را با تاکید بر «استقبال گرم» رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از خروج آمریکا از برجام شروع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاصه این یادداشت را که در آن ادعاهایی علیه ایران مطرح شده، در زیر بخوانید:

«عربستان سعودی و امارات متحده عربی با این عقیده رئیس‌جمهور باراک اوباما که تعامل و رفع تحریم‌ها می‌تواند سبب تعدیل و میانه‌رو شدن رفتار خودسرانه انقلابی ایران، مداخله منطقه‌ای و حمایت آن از تندروهای فرقه‌گرا شود، هرگز هم نظر نبودند.

در نتیجه آنها از حملات لفظی ترامپ و اعمال مجدد تحریم‌های علیه علیه رژیم ایران خرسند هستند و خواهان آن هستند که آمریکا راه را برروی هرگونه تلاش‌ کشورهای اروپایی باقی مانده در توافق هسته‌ای برای یافتن طریقی جهت تداوم تعاملات شرکت‌هایشان با نهادها و سازمان‌های ایرانی مسدود کند.

واشنگتن رهبری یک استراتژی منطقه‌ای برای مقابله با ایران را بدست گیرد

اما توسعه و بسط ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، تا حد زیادی قبل از امضای توافق هسته‌ای انجام شده بود و تحریم‌های جامع بین‌المللیِ چند ساله منتهی به توافق(برجام) در برابر حمایت تهران از گروه‌های تندرو در کشورهای عربی از قبیل عراق، سوریه، لبنان و یمن بازدارندگی ایجاد نکرد. برای همین کشورهای خلیج (فارس) انتظار ندارند که تحریم‌ها به تنهایی سبب تحقق چنین کاری شود. آنها امیدوارند که با توجه به سرکوب شدن داعش در عراق و سوریه، اکنون واشنگتن رهبری یک استراتژی هماهنگِ منطقه‌ای برای کاستن از قدرت ایران را رهبری کند.

از جمله چیزهایی که آنها از آمریکا می‌خواهند، اقدام محدود و متمرکز نظامی برای معکوس کردن و پس زدن برخی از مزایا و پیشرفت‌هایی است که ایران از زمان حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ به دست آورده است.

آنها همین حالا هم در یمن در حال هدف قرار دادن شورشیان حوثی مورد حمایت ایران هستند. آنها همچنین به ایفای نقش در مقابله با رفتار بی قانون ایران در آبهای خود خلیج (فارس) هم شاید امیدوار هستند. آنها در حال جستجو برای ایفای نقش رهبری واشنگتن در مقابله با ایران در عراق هم هستند. البته عربستان سعودی تمایل خود را برای ایفای نقش دیپلماتیک، سیاسی و مالی در عراق نشان داده است.

امیدهای سعودی-اماراتی به اسرائیل در سوریه

شاید حیاتی‌ترین صحنه از منظر استراتژیک در چنین کارزاری، صحنه سوریه باشد که البته از کشورهای خلیج (فارس) دور است. آنها امیدوارند که اسرائیل در سوریه، خطوط قرمز مختص خودش را در قبال اقدامات ایران اجرا کرده و زندگی را برای ستیزه‌جویان حزب‌الله در سوریه و شاید در خود لبنان سخت کند.

کشورهای عربی خلیج (فارس) می‌خواهند با آمریکا کار کرده و ترکیه و روسیه را ترغیب کنند که یک ایران توانمند و تهاجمی، به نفع منافعشان (منافع ترکیه و روسیه) نیست. اگر چنین نکنند، روسیه می‌تواند مانعی بزرگ برای کاستن از نفوذ ایران در سوریه و برگرداندن حزب‌الله به لبنان ایجاد کند.

حمایت آمریکا، عربستان و امارات از تجزیه‌ ایران

نکته آخر آنکه در حالی که کشورهای خلیج (فارس) خواهان یک جنگ تمام عیار با ایران نیستند (اما) نشانه‌هایی از تشویق (کشورهای) عربی و آمریکا اقلیت‌های قومی ایران از قبیل بلوچ‌ها، عرب‌ها و کُردها به شورش و قیام وجود دارد. هدف، تغییر رژیم نیست چرا که چنین چیزی در حال حاضر، یک احتمال جدی نیست. آنچه آنها می‌خواهند آن است که برای فشار بر ایران به منظور تغییر رفتار، جاه‌طلبی‌ها و مهار توانایی آن برای بی ثبات کردن همسایگانش و همچنین گسترش نفوذش، یک کارزار (کمپین) مهار و کنترل پایدار وجود داشته باشد.

این یک درخواست بزرگ است و شاید بزرگتر از آن است که رهبران عربی خلیج (فارس) فکر می‌کنند و تشخیص می‌دهند. این کشورها به دنبال دهه‌ها رهبری آمریکا بر منطقه، به نظم منطقه‌ای که آمریکا آن را اجرا و اعمال کرده، عادت کرده و از آن نفع برده‌اند اما حالا به ویژه پس از (جنگ‌های) عراق و افغانستان، طیف‌های مختلف سیاسی در آمریکا از جنگ در خاورمیانه به ستوه آمده‌اند.

کارزار "اول آمریکا" توسط ترامپ، برای آن نوع از سیاست خارجی مداخله‌جویانه‌ای که این متحدان خلیج (فارس) امید دارند، آنچنان اشتیاقی نداشته اما اگر آمریکا همانطور که دولت (ترامپ) اصرار دارد خواهان جنگ با تروریسم و مقابله با ایران است، ایده ترامپ برای خروج بیش از ۲۰۰۰ نظامی آمریکایی از سوریه، شروع خوبی نیست.

کشورهای خلیج (فارس) در حال درخواست برای تکرار ماجراجویی سال ۲۰۰۳ در عراق نیستند بلکه آنها خواهان یک تلاش چند جبهه‌ای و چند وجهی برای پس زدن و عقب راندن نفوذ ایران از راه بی اثر کردن نیروهای نیابتی آن، حمایت از دشمنان ایران و شورشیان (در این کشور) و خفه کردن اقتصاد آن است.

سپاه یکی از اهداف آمریکا، عربستان و امارات 

از نظر آنها، تنها واشنگتن می‌تواند چنین کاری را انجام دهد. به طور خاص ایده و نظر آن است که سپاه پاسداران (انقلاب اسلامی) ایران و مشتری‌هایش در سراسر منطقه تضعیف شوند.

مهار ایران قطعا نیازمند زمان، تلاش و نیروهای نظامی خواهد بود و بدون درد نخواهد بود. اما چنین کاری نیازی به یک ماجراجویی دیوانه‌وار شبیه به آنچه در کارزار سال ۲۰۰۳ برای دوباره ساختن عراق با یک تصویر آمریکایی انجام شد، ندارد و نباید چنین ماجراجویی وجود داشته باشد. به جای چنین کاری، همانطوری که روسیه (در سوریه) این موضوع را نشان داده، در خاورمیانه حصول به اهداف معین و محدود با ابزارهای محدود ممکن است به ویژه اگر متحدان با هم کار کنند. این چیزی است که عربستان سعودی و امارات متحده عربی امید دارند درباره طرح جایگزین در قبال ایران در حال ایجاد باشد».

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۴۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسوند آبی ها عوض می شود؛ استقلالِ خلیج فارس برابر تیم های عربی!

 صنایع پتروشیمی خلیج فارس پسوند «خلیچ فارس» را به نام این باشگاه اضافه می‌کند.

به گزارش "ورزش سه"، با واگذاری سهام باشگاه استقلال به هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، کم کم شاهد تغییرات جدید در این باشگاه خواهیم بود.

یکی از این تغییرات که پس از جلسه امروز مدیران پتروشیمی خلیج فارس با اعضای هیئت مدیره باشگاه استقلال زمزمه‌های آن مطرح شده، اضافه شدن پسوند خلیج فارس به نام باشگاه استقلال است.

    در حالی که همزمان با تکمیل مراحل واگذاری پسوند ایران از نام باشگاه استقلال برداشته شده بود، حالا شنیده‌ها حاکی از آن است که قرار است عبارت خلیج فارس به نام استقلال اضافه شده تا این باشگاه از فصول آینده با نام استقلال خلیج فارس در مسابقات فوتبال داخلی و بین‌المللی شرکت کند.

پیش از این پسوند آبی پوشان، ایران بود و حتی در سامانه کدال و نامه های اداری و رسمی از این تیم به عنوان استقلال ایران یاد می شد که حالا به نظر می رسد باید شاهد تغییر آن به استقلال خلیج فارس باشیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تعیین هویت «خلیج فارس» را به امارات واگذار کرده ایم ! دانشگاه عربستانی از نام «خلیج فارس» استفاده کرد

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • دیوان بین‌المللی کیفری بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند علیه اسرائیل اقدام کند
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • یک‌روز برای خلیج همیشه فارس
  • پسوند آبی ها عوض می شود؛ استقلالِ خلیج فارس برابر تیم های عربی!
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران