Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

 فریبرز حمیدی در استودیو الفبای وزارت آموزش و پرورش به بیان جزییاتی از نظام سنجش صلاحیت حرفه‌ای مدیران مدارس پرداخت و اظهار کرد: باید ابتدا ابزارهای صلاحیت حرفه‌ای مدیران مدارس را شناسایی می کردیم. این نظام را راه اندازی کردیم تا مدیران مدارس را توانمند کرده و صلاحیت آنها را توسعه دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بین نیازسنجی و نیاز آفرینی به کیفیت هم توجه کردیم. آنچه نظام آموزش و پرورش را رنج می‌دهد نگاه سنتی به پروسه تعلیم و تربیت است. در حالی که یادگیری و ایجاد شوق یادگیری و ایجاد فرصت های تعلیم و تربیتی باید در اولویت باشد.

معاون رئیس مرکز منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدیر مدرسه باید بستر شکوفایی استعدادها را فراهم کند گفت: مدیر مدرسه مسوول صیانت از اجرای برنامه درسی ملی است.

حمیدی افزود: تعلیم و تربیت امری تخصصی است و مدیر باید متخصص تعلیم و تربیت باشد. مدیر باید زمینه پرسشگری در دانش آموزان را فراهم کند.

وی با بیان اینکه معتقدیم مدیر باید بتواند از فناوری های نوین هوشمندانه استفاده کند عنوان کرد: با وجود تغییرات روش‌های آموزشی، نقش مدیر عوض شده است. مدیر مدرسه مسوول تامین فرصتهای تربیتی و آموزشی است. مدیر مدرسه کسی است که متناسب با اختیاراتش پاسخگویی داشته باشد.

معاون رئیس مرکز منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طراحی نظام سنجش صلاحیتهای حرفهای گفت: آموزش و پرورش نقش مهمی را در میان نهادهای اجتماعی بازی می‌کند. ۱۰۵ هزار مدیر مدرسه داریم که باید به راهبر آموزشی و پرورشی تبدیل شوند. زمانی دو هدف کلان تفویض اختیارات و مدرسه محوری رخ می‌دهد که مدیران شایستهای را انتخاب و تربیت کنیم.

وی افزود: اکنون مدیر منتظر بخشنامههای اداری است در حالی که می‌تواند طبق اسناد بالادستی برنامهریزی کند. در این نظام قرار نیست شایستگیهای خام را بسنجیم. مدل شایستگی حرفهای، مدلی معتبر و قابل اندازه گیری از دانش و نگرش مدیران است.

حمیدی با بیان اینکه این برنامه از شهریور سال گذشته کلید خورد گفت: نشستهایی با مدیران مدارس در مقاطع مختلف برگزار کردیم و به ۷۰۰ شایستگی و ویژگی رسیدیم که یک مدیر باید با توجه به وظایفش از آن برخوردار باشد.

وی ادامه داد: بر این اساس شایستگی ها به دو بخش عمومی و حرفهای تقسیم می‌شوند. اصولی برای نطام سنجش مشخص کردیم که نتایج این برنامه توانمندسازی مدیران، ایجاد خوداتکایی و خودباوری در مدیران، ایجاد رقابت و رغبت، زمینه سازی برای استانداردسازی برنامه‌های آموزشی و تضمین کیفیت مدارس است.

معاون رئیس مرکز منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تدوین این برنامه ماه گذشته به اتمام رسید و فردا رونمایی می‌شود گفت: دوره آزمایشی اجرای این برنامه در سه اداره کل تهران، شهرستانهای تهران و البرز در خرداد و تیرماه برگزار می‌شود و ۲۰۰۰ مدیر مدرسه مورد سنجش قرار می گیرند.

حمیدی ادامه داد: انتهای کار نیم‌رخ و کارنامه شایستگی به مدیران ارائه می‌شود که نشان می‌دهد مدیر در چه سطحی قرار گرفته است و باید در چه دوره‌های آموزشی شرکت کند.

به گفته وی سامانه انتخاب و انتصاب مدیران مدارس ذیل سامانه نظام سنجش صلاحیتها قرار می‌گیرد.

معاون رئیس مرکز منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در پایان گواهی صلاحیت حرفه‌ای به مدیران مدارس اعطاء می‌شود گفت: مدیرانی که در دوره آزمایشی صلاحیت لازم را کسب نکنند هشدار دریافت می‌کنند که باید حتما دورههای آموزشی که ما پیشنهاد میکنیم را بگذرانند. در نهایت اگر مدیرانی نتوانند موفق شوند از چرخه مدیریت خارج می‌شوند.

وی ادامه داد: اجرای آزمایشی تا شهریور به اتمام می‌رسد. پیش بینی می‌کنیم از ابتدای سال تحصیلی آن را رسما شروع کنیم که البته در بخشی از مدارس و مقطع به مقطع برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم در ابتدای کار مدیران مدارس را اقناع کنیم تا داوطلبانه به این برنامه بپیوندند. این برنامه طی یک دوره چهارساله کامل خواهد شد.

حمیدی افزود: طبق برنامه ریزی ها، پیش بینی می‌شود در سال تحصیلی ۹۸ این برنامه برای همه مدیران مدارس اجرا شود.

معاون رئیس مرکز منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نظام سنجش صلاحیتهای حرفهای کاملا با طرح تعالی مدارس هماهنگ است گفت: کمک می‌کنیم تا مدیر مدرسه بتواند به خوبی تصمیم گیری و تصمیم سازی کند. مدیر مدرسه عملکرد خود را ارزیابی می‌کند و در ادارات نیز نظارت و پایش بر فرآیندها صورت می‌گیرد. نظارت هدفمند و مستمر و ارائه بازخورد به مدیران مدارس در قالب این برنامه دنبال می‌شود.


وی افزود: نظام سنجش شایستگی‌های حرفه‌ای معلمان نیز در شورای عالی آموزش و پرورش در دست طراحی و تدوین است که مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

حمیدی با بیان اینکه یکی از خروجی های این برنامه در آینده ارتقاء در رتبه بندی است گفت: البته این برنامه به نظام رتبه بندی متصل نمی‌شود بلکه یکی از امتیازات محسوب می‌شود. علاوه بر این برنامه صلاحیتهای حرفهای دارای ضمانت اجرایی است و مدیری که نمره کسب نکند از چرخه مدیریتی خارج می‌شود.

معاون رئیس مرکز منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این برنامه دارای چند فاز است گفت: فاز اول برنامه در مدارس دولتی اجرا می‌شود و تلاش می‌کنیم مدارس غیردولتی در پایان کار به برنامه ملحق شوند که البته توجه داریم ضوابط و ویژگیهای مدیران مدارس غیردولتی متفاوت است.

وی درباره موانع پیش روی اجرای برنامه گفت: از ابتدا مدیران سطح عملیاتی را وارد برنامه کردیم و جلسات چالشی بسیاری با آنها داشتیم. به همین علت طرح را آزمایشی اجرا می‌کنیم تا نواقص را رفع کنیم.

حمیدی در پاسخ به اینکه چرا آموزش و پرورش همزمان چندین سامانه را در دست اجرا دارد و آیا امکان ادغام آنها وجود نداشت؟ گفت: این برنامهها تداخلی با یکدیگر ندارند و موازی کاری هم محسوب نمی‌شود زیرا هرکدام اهدافی را دنبال می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: نیروی انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۴۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از ۲۷۸۰ معلم شاهرودی/ برنامه هفته معلم مدرسه محور است

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسوی ظهر دوشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به میزبانی اداره آموزش و پرورش شاهرود ضمن بیان اینکه آینده جامعه در مدارس است، ابراز داشت: هرچه میزان پرسش‌گری و مطالبه‌گری و سلامت دانش آموزان بیشتر باشد آینده بهتری برای فردای این سرزمین رقم می‌خورد.

وی ضمن بیان اینکه برنامه‌های هفته معلم در دوازده عنوان مهم چیده شده است، افزود: بیشتر برنامه‌ها بر مدرسه محوری با همکاری مدیران و انجمن اولیا و مربیان خواهد بود.

تقدیر از معلمان جهادی

معاون مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ضمن بیان اینکه دو هزار و ۸۷۰ معلم تقدیر معنوی می‌شوند، ابراز داشت: حضور در ۲۰۶ مدرسه دولتی و غیر دولتی و ۴۴ مهد کودک مجموعاً ۲۵۰ واحد آموزشی از دیگر برنامه‌های مهم هفته معلم است.

موسوی ضمن بیان اینکه ۱۰ تیم به مدت ۱۹ روز در مدارس برای تقدیر معلمان حضور خواهند داشت، تصریح کرد: زنگ سپاس معلم فردا در همه مدارس شهرستان نواخته خواهد شد.

وی ضمن بیان اینکه با همت سپاه و بسیج فرهنگیان ۲۵۰ معلم جهادی به عنوان نمونه تقدیر خواهند شد، افزود: ۴۵۰ معلم نیز به صورت ویژه در سالن البرز شرقی تقدیر می‌شوند.

عقب ماندگی در فضای آموزشی

رئیس اداره آموزش و پرورش شاهرود ضمن بیان اینکه شورای آموزش و پرورش با محوریت هفته معلم و فضای آموزشی برگزار می‌شود، ابراز داشت: متأسفانه طی چند سال اخیر تعداد مدارس دو شیفت دو برابر شده و این عقب ماندگی باید جبران شود.

موسوی ضمن بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی با عنوان نقش دستگاه‌ها در ارج نهادن مقام معلم برگزار می‌شود، تصریح کرد: نمایشگاه مجازی خاطرات معلمان دیگر عنوان برنامه‌های این هفته که با وجود سه هزار و ۴۸۰ فرهنگی بازنشسته می‌توان از این موهبت به خوبی بهره برد.

وی افزود: برگزاری مسابقه با محوریت کتاب شهید مطهری و مسابقه خاطرات زندگی یک معلم از زبان فرزندان فرهنگی و پیاده روی فرهنگیان در جاده سلامتی تا اردوگاه شهید رجایی دیگر رویداد مهم هفته معلم را در بر دارد.

رئیس اداره آموزش و پرورش شاهرود اضافه کرد: غبارروبی مزار شهدا، دیدار با خانواده شهید موسوی با حضور مدیر کل و دیدار با امام جمعه شهرستان دیگر برنامه‌های هفته معلم هستند.

کد خبر 6092175

دیگر خبرها

  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • تقدیر از ۲۷۸۰ معلم شاهرودی/ برنامه هفته معلم مدرسه محور است
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان