Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@23:47:47 GMT

آثار علوم انسانی اسلامی به زبان عربی در لبنان منتشر می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۶۴۵۳

آثار علوم انسانی اسلامی به زبان عربی در لبنان منتشر می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام «احمدحسین شریفی» نویسنده و دانشیار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) درباره نشست نمایندگان مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا و دانشگاه معارف اسلامی با نمایندگان دانشگاه المعارف در لبنان گفت: نشست یک روزه ای پیرامون علوم انسانی اسلامی در دانشگاه المعارف لبنان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جلسه صبح با مسئولان دانشگاه و طلال عتریسی رئیس بخش علوم انسانی اسلامی و مدیران دانشکده های دانشگاه گفتگو داشتیم و درباره نحوه تعاملات مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا با دانشگاه المعارف و ترجمه کتاب‌های این مرکز به زبان عربی و فعالیت‌ها و کارهای اجرایی و تعاملات فکری و عملی که می‌توان با این دانشگاه برقرار کرد، صحبت شد.

شریفی اضافه کرد: دانشگاه معارف اسلامی به عنوان پلی برای نشر اندیشه‌های علوم انسانی اسلامی که در ایران تولید می‌شود، عمل می کند و این آثار را ترجمه می‌کند. با توجه به جایگاه لبنان در انتشار کتاب و نشر کتابهای عربی، این آثار ترجمه و در جهان عرب منتشر می‌شوند.

وی ادامه داد: کار ترجمه آثار آغاز شده و کتاب «مبانی علوم انسانی اسلامی» نوشته بنده ترجمه شده و در حال ویرایش است که توسط مرکز «دارالمعارف الحکمیه» در ماه‌های آتی منتشر می شود. مابقی آثار متعلق به مرکز صدرا هم در آینده به عربی ترجمه می شوند.

این نویسنده اظهار کرد: در این جلسه برای حضور بیشتر محققان ایرانی در لبنان و دانشگاه معارف و تداوم نشست های علمی و استمرار آنها و گفتمان سازی بحث علوم انسانی اسلامی در جهان عرب توسط دانشگاه معارف گفتگو شد. امکان دعوت از اندیشمندان کشورهای مصر، بحرین، سوریه و … در جهان عرب توسط لبنان بیشتر است تا هم افزایی در جهان اسلام در این حوزه شکل بگیرد.

وی افزود: در جلسه عصر با اعضای هیئت علمی دانشگاه دیدار داشتیم و سه نفر سخنرانی کردند. من با موضوع «چیستی و ضرورت علوم انسانی اسلامی» به زبان عربی سخنرانی کردم. دکتر ظریفیان مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما با موضوع مدیریت اسلامی و دکتر طلال عتریسی با موضوع علم النفس در علوم انسانی اسلامی سخنرانی داشتند.

دغدغه جدی درباره اسلامی سازی علوم انسانی در اندیشمندان و محققان لبنانی وجود دارد. بعضی از آنها آثار خوبی در این حوزه نوشته اند.

دانشیار موسسه امام خمینی(ره) گفت: در ادامه جلسه پرسش و پاسخ و بررسی نقد و نظر انجام شد و اغلب اعضای هیئت علمی حاضر در جلسه نظرات خود را اعلام کردند و مباحث جدی و به روزی مطرح گردید.

شریفی با اشاره به ظرفیت کشور لبنان در بسط و ترویج علوم انسانی اسلامی گفت: دغدغه جدی درباره اسلامی سازی علوم انسانی در اندیشمندان و محققان لبنانی وجود دارد. بعضی از آنها آثار خوبی در این حوزه نوشته اند مثلا آقای هادی قبیسی کتاب «معیارهای قرآنی برای علوم انسانی» را نوشته است که درباره مبانی قرآنی علوم انسانی است و مقام معظم رهبری هم بر این مساله تاکید داشتند که علوم انسانی را با توجه به مبانی قرآنی از قرآن استخراج کنید.

ایران می‌تواند از ظرفیت لبنان با توجه به علاقه ای که در نیروهای لبنانی وجود دارد و از طریق ارتباط با جهان عرب در نشر افکار خود به سایر کشورهای اسلامی برای استفاده کند.

شریفی اظهار کرد: یکی از ظرفیتهای لبنان دغدغه محققان آن کشور برای علوم انسانی اسلامی است. دیگر پتانسیل این کشور ارتباط با دیگر کشورهای عرب است و پل نشر اندیشه ها در جهان عرب محسوب می شود. بیشترین و قوی ترین انتشاراتی ها در کشور لبنان قرار دارند. کتاب هایی که از دیرباز در آنجا منتشر می شود هم از نظر ظاهری و کیفیت و نوع چاپ، آثار درجه یکی هستند. بسیاری از محققان در جهان عرب آثارشان را توسط انتشاراتی های لبنان منتشر می کنند و لبنان همواره نقش چهارراهی را برای جهان عرب داشته است.

وی تصریح کرد: ایران می تواند از ظرفیت لبنان با توجه به علاقه ای که در نیروهای لبنانی وجود دارد و از طریق ارتباط با جهان عرب در نشر افکار خود به سایر کشورهای اسلامی برای استفاده کند.

شریفی با اشاره به ارتباط دوسویه میان اندیشمندان ایرانی و لبنانی گفت: با توجه به آسیبهای اجتماعی که لبنان با آنها مواجهه است، گروه های پژوهشی در حوزه اجتماعی در آنجا مشغول به فعالیت هستند. چالش های اجتماعی هم یکی از جدی ترین دغدغه ها در جمهوری اسلامی ایران محسوب می شوند به همین منظور همایشی درباره «مواجهه با آسیب های اجتماعی از نگاه اسلام؛ پیشگیری و مقابله» در تیرماه در ایران برگزار می شود که محققان لبنانی برای شرکت در آن اعلام آمادگی کرده اند.

وی در پایان گفت: از گذشته میان محققان ایرانی و لبنانی ارتباط وجود داشته و اکنون هم زمینه آن بیشتر فراهم شده است و می‌توان از ظرفیت علمی آنها برای هم افزایی اندیشه حوزه علوم انسانی اسلامی استفاده کرد.

کد خبر 4302548

منبع: مهر

کلیدواژه: علوم انسانی لبنان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره ماه مبارك رمضان علوم اسلامی علوم انسانی نمایشگاه قرآن معرفی کتاب علوم انسانی اسلامی فلسفه قرآن شیعه سازمان اوقاف و امور خیریه قرآن کریم امام زمان حضرت مهدی عج سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نشست علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۶۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ضرغام بروجنی ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه از آموزش گردشگری در سطح دانشگاه آزاد کشور برخی اهداف را انتظار داریم، تاکید کرد: در این ارتباط اهم مشکلاتی که استادان و پژوهشگران عرصه گردشگری و میراث و هتل داری با آن مواجه هستند مورد رصد و احصا قرار گرفت و در نشست‌هایی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه در راستای رفع کمبودهای ملموس توسعه رشته گردشگری و میراث اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور صورت گرفته است، ابراز کرد: دیدگاه‌های نوسازی و عملیاتی مهارتی سازی رشته‌های گردشگری و هتل داری در نشست‌های متعدد با حضور اساتید و صاحب نظران مورد تاکید است.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علیرغم تغییرات بنیادین اقتصادی جهانی، کشور ما گزینه‌های محدودی برای حوزه اقتصادی دارد اما بنا به تحقیقات گردشگری به عنوان یک فاکتور فوق‌العاده برای احیای اقتصاد ملی کشورهای دارای منافع گردشگری بسیار کارآمد است.

ضرغام بروجنی با بیان اینکه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مملو از ظرفیت‌های عظیم گردشگری است، گفت: گردشگری فعال می‌تواند بسیاری از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های بخش گردشگری سرمایه انسانی توانمند و متعهد است و مهمترین ابزار دستیابی به این امکان نیز آموزش عالی است لذا آموزش گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی باید یک اولویت باشد تا بتوانیم با به کارگیری نیروی متخصص ضمن حفظ هویت و ریشه‌های فرهنگی، کشور را در ارتباط با تحولات قرن بیست و یکم آماده ساخت.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشگاه‌ها در طول تاریخ خود ثابت کردند که می‌توانند تحول آفرین باشند همچنین دانشگاه‌ها همواره در خط مقدم ایجاد تعادل بین سنت و مدرن سازی بوده‌اند لذا دانشگاه هم حافظ سنت‌ها و هم کاتالیزور تغییر است

ضرغام بروجنی در خاتمه گفت: انتظار می‌رود که آموزش مؤثر و مقرون به صرفه و عادلانه به نیاز مبرم سرمایه انسانی کشورمان در زمینه گردشگری پاسخ دهد و برای بهبود عدالت و رشد اقتصادی و برابری اجتماعی و نیازهای فرهنگی جامعه و دانشجویان، دانش ایجاد شود.

کد خبر 6098485

دیگر خبرها

  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو کلیپ
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد