Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@05:57:28 GMT

کودک‌آزاری صرفا آزار جسمی نیست

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۷۴۸۷

کودک‌آزاری صرفا آزار جسمی نیست

 

رضا مهکام در گفت‌وگو با ایکنا از قم؛ در رابطه با تعریف کودک‌آزاری بیان کرد: کودک آزاری تعریف گسترده ای دارد و از رفتارهای تند و خشن والدین تا بهره کشی بیش از اندازه از کودکان و آزار جنسی را شامل می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با دلایل کودک آزاری در جامعه عنوان کرد: کودک آزاری میتواند توسط والدین یا افراد دیگر انجام شود و عوامل متعددی دارد؛ گاهی ازدواج اجباری یا عدم تمایل والدین به فرزند آوری و تولد ناخواسته فرزندان دلایل کودک آزاری است و گاهی تعارضاتی که والدین در خانواده دارند باعث کشمکش های شدید و ایجاد تنش در خانواده می‌شود و کودکان نیز در این شرایط دچار مشکل شده و مورد بی توجهی والدین قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهکام ادامه داد: گاهی کودک آزاری به این معناست که والدین به نیازهای کودک و سنین رشدی آنها توجه نمی‌کنند و از کودک درخواست انجام کارهایی را که متناسب با سن او نبوده دارند؛ کودکان نباید در سنین کودکی کار کنند اما گاهی والدین یا مجبور هستند و یا به هر دلیل کودکان را وادار به انجام کارهای سخت می‌کنند و طبیعتا در چنین فضایی مشکلاتی مانند بهره کشی کارفرما از این کودکان پیش می‌آید.

وی افزود: بویژه فرزندان بی سرپرست و یا کودکانی که به دلیل فوت پدر مجبور به کار کردن هستند وقتی تحت مدیریت فردی خارج از خانواده قرار میگیرند بدرفتاری ها، خشونت ها و فشارهای جسمانی زیادی را تجربه می‌کنند؛ همچنین نوع دیگری از کودک آزاری، آزار های جنسی است که از کودکان در این زمینه بهره کشی می‌شود.

مهکام در رابطه با اقداماتی که می‌تواند باعث کاهش کودک آزاری در جامعه شود گفت: اقدامات باید در چند سطح انجام شود و اولین گام آموزش خانواده ها برای افزایش حمایتگری از فرزندان است؛ هرچه انسجام خانواده بیشتر باشد، والدین بیشتر مراقب فرزندان خود باشند و تربیت جنسی کودکان انجام شود، فرزندان در شرایط خاص و مراقبت شده ای خارج از خانه قرار میگیرند و در مکان هایی که احتمال آسیب وجود دارد حضور پیدا نمی‌کنند و کمتر مورد آزار قرار می‌گیرند بنابراین اولین راهکار پیشگیری است که با آگاه سازی والدین و آموزش برای مدیریت صحیح فرزندان انجام می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اقدام دیگر در حوزه مدارس است که معلمین و مدیران به حد کافی آموزش لازم را برای مراقبت از کودکان ببینند و نکته دیگر آموزش خود کودکان است تا در موقعیت هایی که احتمال آزار و اذیتشان وجود دارد بتوانند موقعیت را ترک کنند.

حاکمیت و رسانه مسئولیت خطیری در کاهش کودک آزاری در جامعه دارند 

مهکام به تاثیرات رسانه و حاکمیت در کاهش کودک‌آزاری اشاره و بیان کرد: حاکمیت و رسانه مسئولیت خطیری در کاهش کودک آزاری در جامعه دارند؛ رسانه باید در برنامه های مختلف نیازهای کودکان را به جامعه بشناساند، شیوه رفتار صحیح با کودکان را ترویج کند و این نکته را که افراد باید مراقب کودکان باشند و کودکان دیگران را مانند کودکان خود دانسته تا مراقبت از این قشر آسیب پذیر به لحاظ روحی و روانی در جامعه انجام شود را فرهنگ سازی کنند.

 وی در پایان گفت: همچنین حاکمیت موظف است قوانینی را علیه کودک آزاری تصویب و اجرا کند و با خاطیان این حوزه برخورد جدی کرده و امکانات و شرایطی را فراهم کند تا کودکانی که مورد آزار قرار می گیرند، بتوانند به راحتی این مسئله را گزارش دهند مانند برخی کشورها که تلفن های خاصی وجود دارد تا کودکان بتوانند بدون هزینه با نیروهای حمایتگر تماس گرفته و اعلام کنند که در معرض آسیب بوده تا امدادگران به امداد کودک اقدام کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا مهکام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۷۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دکتر امیر حسابی شامگاه شنبه در این راستا افزود: ظهر شنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، طی یک عمل جراحی تومور ۱۴ سانتی‌متری از کلیه کودک ۲٫۵ ساله در بیمارستان کودکان بندرعباس خارج شد.

حسابی اظهار کرد: این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

فوق تخصص جراحی اطفال بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس نیز که انجام این عمل جراحی را برعهده داشت، گفت: دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

دکتر سعیده مجیدی افزود: این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد، خوشبختانه عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس بهمن ماه پارسال با ظرفیت ۱۱۲ تختخواب با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری رسید.

عملیات اجرایی بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس در سال ۱۴۰۰ و با همکاری پالایشگاه نفت‌ بندرعباس با هدف ایفای مسئولیت‌های اجتماعی آغاز و در سال ۱۴۰۲ به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تحویل داده شد.

با تاکید ریاست جمهور در زمینه توسعه درمان و آموزش پزشکی، این بیمارستان طی ۲ سال تکمیل شد.

عملیات اجرایی و تجهیز این طرح با هزینه‌ای افزون بر پنج هزار میلیارد ریال به اتمام رسید و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای تامین تجهیزات پزشکی و اداری حدود ۲ هزار میلیارد ریال هزینه کرد.

این بیمارستان دارای امکاناتی در تراز استانداردهای جهانی ازجمله بخش‌های اتاق عمل، مراقبت‌های ویژه نوزادان وکودکان، بخش‌های بستری داخلی، جراحی اتاق عمل، عفونی، ریه، خون، سرطان، نورولوژی، قلب، تصویربرداری، رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، آزمایشگاه و اورژانس است.

دیگر خبرها

  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور