Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-23@15:22:14 GMT

افزایش فرار سرمایه از کشور

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۷۷۸۶

افزایش فرار سرمایه از کشور

به گزارش پارس نیوز، 

علی صادقی همدانی در اولین جلسه سال جاری کمیسیون حمایت از سرمایه گذاری، تامین مالی و توسعه روابط خارجی اتاق بازرگانی اصفهان، مهمترین چالش اقتصاد ایران را سرمایه گذاری دانست و اظهار کرد: بر اساس بودجه سال گذشته حدودا 70 درصد اقتصاد کشور در دست دولت بوده و این در حالی است که به طور سالیانه 70 درصد مصارف بودجه نیز به شرکت ها و بانک های دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت تعلق می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: متاسفانه برخلاف بخش خصوصی دولت در تخصیص منابع کارآمد نبوده و در حقیقت سالانه 70 درصد منابع کشور به صورت کارآمد تخصیص نمی یابد.

این پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه در اقتصاد ایران مخارج دولت و مالیات ها در مواجهه با ادوار تجاری انعطاف ندارد، تصریح کرد: در حقیقت مخارج دولت تابعی از قیمت فروش نفت است.

وی نخستین گام در اصلاح امور را کاهش حجم دولت در اقتصاد ایران اعلام کرد و اعتماد به بخش خصوصی را یکی از مهم ترین ارکان توسعه اقتصادی دانست.

صادقی سنتی بودن ساختار بازار را یکی دیگر از مشکلات کشور عنوان کرد و نقص اطلاعات و عدم شفافیت بازار را از نتایج ساختار سنتی بازار دانست، هم چنین طراحی سامانه ثبت سفارشات کوتاه، میان و بلندمدت، گامی رو به جلو برای ارتقا سطح شفافیت بازار است.

این کارشناس بازرگانی امور قراردادهای خارجی در ادامه به توضیح نظریه شتاب دهنده مالی پرداخت و گفت: مفهوم این نظریه این است که تضعیف بخش خصوصی به معنای تضعیف بخش مالی کشور بوده پس حجم بزرگ دولت علاوه بر ناکارآمدی تخصیص منابع، بر بخش مالی نیز تاثیرگذار است.

وی افزود: بین دو اقتصاد برخوردار از یک نظام مالی یکسان، اقتصادی که کارآفرینان و بخش خصوصی وضعیت مالی بهتری دارند در برابر تکانه های اقتصاد کلان ثبات و مقاومت بیشتری خواهند داشت.

صادقی با بیان اینکه برای مقابله با تحریم ها باید بخش خصوصی تقویت شود، بر لزوم خصوصی سازی با مشارکت حداکثری اتاق های بازرگانی تاکید کرد.

وی در خصوص بحران بانکی کشور نیز، گفت: در طول 24 سال گذشته نقدینگی در کشور 300 برابر شده و این در حالی اتفاق افتاده که در همین مدت ارزش درآمد ناخالص ملی از 124.8 میلیارد دلار در سال 1990 به 393.4 میلیارد دلار در سال 2015 رسیده یعنی تقریبا رشدی سه برابری صرف نظر از سایر عوامل تاثیرگذار داشته و این بدین معناست که در طول 24 سال قدرت خرید پول ملی یک صدم شده است.

این پژوهشگر اقتصادی تصریح کرد: علاوه بر این سیستم بانکی کشور نیز دولتی بوده و به دلیل مالکیت دولتی یا شبه دولتی اغلب بانک های کشور با صرف مخارج زیادی اداره می شوند.

وی با انتقاد از نقش انفعالی بانک مرکزی در بحران بانکی اخیر، گفت: در سال های اخیر دولت و بانک مرکزی به منظور کنترل تورم، نرخ سود سپرده ها را افزایش داده و بستر جذب پس اندازهای شهروندان و هم چنین سرمایه های سرگردان را در سیستم بانکی فراهم کردند که این امر در نهایت سبب کاهش تورم و تشدید رکود در کشور شد.

صادقی افزود: در نتیجه بحران بانکی و پس از کاهش دستوری نرخ سود سپرده ها توسط بانک مرکزی، فعالان اقتصادی کشور برای حفظ ارزش دارایی نقدی خود به تدریج به افزایش سهم ارز در سبد دارایی های خود پرداخته و این امر بخشی از نوسانات بازار ارز در ماههای اخیر را رقم زد.

وی تصریح کرد: فرار سرمایه در کشور درحال افزایش بوده و این امر به فاجعه ای برای اقتصاد کشور تبدیل شده است.

این پژوهشگر اقتصادی با انتقاد از اقدام اخیر دولت در تثبیت دستوری نرخ ارز و انتقال معاملات ارزی به سامانه نیما، گفت: این اقدام تک نرخی کردن نرخ ارز نبوده و نرخ ارز تنها در بازار تعیین و تک نرخی خواهد شد.

وی تفاوت نرخ تورم و نرخ بهره داخل و خارج، کسری تراز تجاری کشور، بالا بودن کسری بودجه و حجم بالای بدهی دولت، شرایط تجاری، حمل و نقل و شرایط سیاسی کشور از عوامل تاثیر گذار بر نرخ ارز است.

صادقی تاکید کرد: انتقال مالکیت بخش بانکی کشور از دولت به بخش خصوصی و هم چنین ارزان شدن نرخ تسهیلات برای بخش خصوصی ضرورت دارد.

رییس کمیسیون حمایت از سرمایه گذاری اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه در حال حاضر اقتصاد ایران در وضعیت مطلوبی به سر نمی برد، اظهار کرد: متاسفانه در چند سال اخیر جوی انتقادی بر اقتصاد کشور حاکم شده و مردم وضعیت اقتصاد ایران را وخیم تر از واقعیت موجود می پندارند.

قاسمعلی جباری با بیان اینکه ایران امروز در کنار تحولات اقتصادی نیازمند تغییر و تحولات اجتماعی است، افزود: کاهش بودجه و اعتبارات عمرانی دولت و هم چنین کمبود تقاضا در داخل از جمله چالش های مهم اقتصاد ایران است.

وی ادامه داد: در حالی در این شرایط فعالان اقتصادی ناگزیر از صادرات محصولات داخلی و حضور در بازارهای بین المللی هستند که این امر نیازمند به وجود آمدن بازارهای بین المللی و حمایت های سیاسی و بانکی از سوی دیگر کشورها است.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سرمایه اقتصاد ایران سرمایه گذاری بودجه اقتصاد کشور دولت بخش خصوصی ایران مالیات نفت اقتصاد مشکلات خصوصی سازی نقدینگی درآمد دلار پول بانک مرکزی تورم ارز نرخ ارز کسری بودجه حمل و نقل اصفهان دولت سرمایه نفت پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۷۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»

رییس جمهور در آیین افتتاح طرح توسعه نیروگاه شهید باکری سمنان گفت: هشت هزار مگاوات ظرفیت تولید برق به همت دولتمردان و بخش خصوصی وارد مدار شده است که نقشی مهم در کاهش ناترازی انرژی در کشور دارد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۳۰ فروردین در آیین افتتاح طرح توسعه نیروگاه شهید باکری سمنان افزود: ۲۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود داشت که با همت، تلاش و همراهی وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت بخشی از این کمبود با اقدام جهادی در زمینه افزایش ظرفیت تولید برق رفع شد.

وی ادامه داد: وارد مدار شدن هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در یک اقدام جهادی، بخشی از ناترازی‌ها کاهش یافت.

وی بیان کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان با ظرفیت ۳۶۶ مگاوات وارد مدار شده است که افزایش این میزان ظرفیت تولید برق در مدت زمان کوتاه، جای قدردانی دارد.

آیت الله رئیسی بیان کرد: بخش دولتی و خصوصی در کنار هم نشان داده می‌توان کارها و طرح‌های بزرگ را با تکیه بر متخصصان بومی به سرانجام رساند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات نیز در حاشیه این افتتاحیه طی نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان به عنوان اولین طرح از ۴۸طرح پیشران پیشرفت اقتصاد ایران در دولت سیزدهم تعریف شده بود که در کمتر از یکسال توسط (ومعادن ) نهایی شد. از زمانی که قرارداد منعقد شد یک خط ۱۸۳ مگاواتی ظرف ۷ماه و خط دوم در ۵ ماه بعدی افتتاح شد که مجموعا در دوازده ماه به تولید رسید.

دکتر اردشیر سعد محمدی از اتصال ۳۶۵ مگاوات برق جدید به شبکه سراسری و اقدامات انجام شده برای افزایش کیفیت و ظرفیت برق تولیدی خبر داد.

مدیرعامل «ومعادن» اظهار داشت:  جهت افزایش کیفیت و بهره‌وری مجموعه، تکمیل پست چهارصد کیلو ولت در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه الان در مرحله بهره برداری نهایی است.

به گفته وی یکی از این پروژه‌ها، سرمایه‌گذاری در سیستم‌های خنک‌کننده سلولزی برای هوای ورودی بود که منجر به افزایش ۱۵ درصدی راندمان تولید برق و کاهش هزینه‌ها شده است. همچنین با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، ۴ درصد به ظرفیت تولیدی مجموعه اضافه شده است. این افزایش ظرفیت با تغییر در زاویه پره‌های توربین انجام می‌شود و راندمان کار را تا ۴ درصد افزایش می‌دهد.

مدیرعامل هلدینگ «ومعادن» افزود: خوشبختانه در حال حاضر تمام ظرفیت تولیدی نیروگاه را به صنایع اختصاص داده‌ایم. صنایع می‌توانند با توجه به شرایط پیش رو، تابستان نزدیک و قراردادهای منعقده، از برق بدون قطعی استفاده کنند.

وی افزود: با اجرای فاز سوم این پروژه و تکمیل سیکل ترکیبی در بخش بخار، ظرفیت نهایی نیروگاه به ۱۱۰۰ مگاوات خواهد رسید. این امر نویدبخش آینده‌ای روشن در زمینه تامین برق و توسعه زیرساخت‌های انرژی کشور به ویژه تأمین برق صنایع است.

سعدمحمدی خاطرنشان کرد: تکمیل بخش بخار علاوه بر اینکه میزان تولید برق را افزایش می‌دهد، میزان راندمان سیکل توربین‌های E گازی را نیز به میزان ۵۴ درصد ارتقا می‌دهد که در کاهش قیمت تمام‌شده و افزایش درآمد مجموعه تاثیر گذار است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به مسائل زیست‌محیطی و تعهدات بین‌المللی، اظهار داشت: ایران با امضای کنوانسیون سال ۲۰۱۵، تعهد و تمایل خود را در زمینه انرژی سبز را نشان داده است. احداث این نیروگاه جدید می‌تواند در راستای تحقق این هدف مهم و کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی قدم مثبتی به شمارآید.

وی با مقایسه راندمان نیروگاه‌های سیکل گازی و بخار، افزود: با احداث نیروگاه بخار، راندمان و سوددهی افزایش یافته و میزان انتشار CO2 به نصف کاهش پیدا خواهد کرد.

سعدمحمدی در ادامه به اهمیت توسعه صنعت برق در چشم‌انداز آینده انرژی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۹ درصد از انرژی مصرفی جهان از نفت، ۲۱ درصد از برق، ۱۶ درصد از گاز، ۱۳ درصد از زغال‌سنگ و مابقی از منابع نوین تامین می‌شود. اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰، تحولات قابل توجهی در این زمینه رخ خواهد داد.

وی با ارائه آمار و ارقام، ادامه داد: میزان سهم نفت در تامین انرژی از ۳۹ درصد فعلی به ۴ درصد کاهش خواهد یافت و سهم برق از ۲۱ درصد به ۵۱ درصد افزایش می‌یابد. این موضوع نشان‌دهنده نقش کلیدی سیستم‌های برقی در تامین انرژی آینده جهان است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به اهمیت تحقیق و توسعه در زمینه فناوری‌های نوین انرژی اشاره کرد و گفت:در حال حاضر استفاده از انرژی هیدروژن به عنوان آخرین فناوری در حوزه انرژی مورد توجه جدی قرار گرفته است. امیدواریم با تلاش متخصصان داخلی، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه در کشورمان باشیم.

دیگر خبرها

  • گلستان دومین استان امن برای سرمایه گذاری است
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و تولید
  • تردید‌های تداوم رشد
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • چرا معطلی تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس به ضرر کشور است؟
  • تدوین ۸۰ برنامه برای توسعه اقتصادی استان قزوین
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است
  • تدوین ۸۰ برنامه برای توسعه اقتصادی