Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@21:18:27 GMT

انگلیس: باید برای مقابله با تهدیدات فضایی آماده باشیم

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۹۱۷۰

انگلیس: باید برای مقابله با تهدیدات فضایی آماده باشیم

وزیر دفاع انگلیس ضمن رونمایی از راهبرد جدید دفاع فضایی این کشور گفت که می‌بایست آمادگی برای مقابله با تهدیدات فضایی ایجاد شود.

خبرگزاری فارس: «گاوین ویلیامسون» وزیر دفاع انگلیس گفت: انگلیس باید برای مبارزه سخت با تهدیدات فضایی آماده باشد.

به نوشته روزنامه ایوینینگ استاندارد، ویلیامسون در حالی که برای اولین بار راهبرد دفاع فضایی انگلیس را رونمایی می‌کرد، بیان داشت انگلیس باید آماده جلوگیری از حملات فنی در زمینه فضایی از سوی دشمنانش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


راهبرد جدید انگلیس محافظت در مقابل تهدیدات فضایی از جمله مسدود کردن ماهواره‌های غیرنظامی که استفاده رسانه‌ای دارند و انسداد ماهواره‌هایی که قابلیت هدایت نظامی دارند، است.

وی افزود، تعداد پرسنل مشغول در بخش دفاع فضایی انگلیس نیز به تعداد یک پنجم کنونی افزایش خواهد یافت.

بر اساس این راهبرد، نیروی هوایی انگلیس مسئولیت دستور و کنترل عملیات فضایی ارتش انگلیس را برعهده خواهد داشت. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QeG

منبع: فردا

کلیدواژه: انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۹۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مسیریابی اشتباه ماهواره‌های فضایی می‌تواند منجر به برخورد با سایر ماهواره‌ها یا فضاپیما‌ها شود و این امر تخریب و آسیب دیدن تجهیزات فضایی را به دنبال دارد؛ اگر یک ماهواره به اشتباه به مدار زمین نزدیک شود، منجر به خروج غیرمنتظره و نامطمئن آن از مدار و سقوط در جو زمین می‌شود و در پی آن، این اشتباه می‌تواند منجر به اختلال در ارتباطات ماهواره‌ای، مانند خراب شدن سیگنال‌های مسیریابی و ارتباطی ودرنهایت از دست رفتن اطلاعات مهم یا خسارت‌های اقتصادی شدید شود، ضمن اینکه تجهیزات فضایی قربانی شکست ماهواره‌ها در مسیریابی صحیح می‌شوند که در این گزارش به تفصیل درباره آن شرح داده شده است:

ماهواره‌های مستقر در مدار کم ارتفاع‌زمین؛ زنگ هشدار اولیه

ماهواره‌هایی که در مدار پایین زمین قرار دارند (LEO) ممکن است صد‌ها مایل از مسیر مورد انتظار خود دور شوند و حوادثی رقم بزنند. این مشکل بر ایستگاه فضایی بین‌المللی، ایستگاه فضایی چین و بسیاری از ماهواره‌های رصد زمین که نیاز به دید نزدیک از سیاره ما دارند، تأثیر می‌گذارد. کارشناسان می‌گویند این عدم قطعیت موقعیت‌یابی، خطر برخورد‌های خطرناک مداری را افزایش می‌دهد که تهدیدی برای بدتر شدن مشکل زباله‌های فضایی و ناامن کردن فضای اطراف زمین است.

الکس سالتمن، مدیرعامل شرکت ماهواره‌ای ژئواپتیکس (GeoOptics) مستقر در کالیفرنیا که اندازه‌گیری‌های هواشناسی مدار بالایی زمین را انجام می‌دهد، می‌گوید: در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری (۳۱۰ مایل)، ما می‌توانیم موقعیت ماهواره‌های خود را با دقت ۲ سانتی‌متر (۰.۸ اینچ) تعیین کنیم، اما در ارتفاعات پایین‌تر، به یک مشکل بزرگ تبدیل می‌شود.

جاذبه عامل اختلال در عملکرد صحیح

هرچه مدار پایین‌تر باشد، امکان خطای ماهواره‌ها در تعیین مسیر درست بیشتر است. به این دلیل که آب و هوای فضا بر چگالی جو فوقانی زمین تأثیر می‌گذارد. همانطور که چگالی جو به طور طبیعی با ارتفاع کاهش می‌یابد، تغییرات ناشی از آب و هوای فضا به زمین نزدیک‌تر می‌شود. هرچه چگالی بیشتر باشد، ماهواره‌ها با جاذبه بیشتری روبرو می‌شوند که سرعت آن‌ها را کند می‌کند و باعث می‌شود به سمت زمین فرو بروند. دیوید والادو، پژوهشگر اخترشناس ارشد در حوزه فضایی تجاری، می‌گوید در کمترین ارتفاع، ماهواره‌ها می‌توانند صد‌ها مایل از مسیر‌های پیش‌بینی‌شده‌شان فاصله بگیرند، زمانی که باد خورشیدی فراتر از تعادل می‌وزد.

طوفان‌های خورشیدی از عوامل موثر در خطای مسیریابی

مجموعه‌ای از پدیده‌های فضایی نظیر طوفان‌های خورشیدی بر روی محیط فضا تاثیرگذارند. این پدیده‌ها می‌توانند تأثیرات جدی بر مکان‌هایی که فضاپیما‌ها و ماهواره‌ها در آنها حرکت می‌کنند، داشته باشند. این مسائل تغییر جهت حرکت ماهواره‌ها و حتی اختلال آنها را به دنبال دارد. یکی از مشکلاتی که ایجاد می‌شود، تخریب قدرت پیش‌بینی دقیق مسیر ماهواره است. هر گونه تغییر در محیط فضایی که ماهواره در آن حرکت می‌کند، می‌تواند مسیر آن را تحت تأثیر قرار دهد و باعث افزایش خطای پیش‌بینی مسیر ماهواره شود. این امر ممکن است به مشکلات جدی در ارتباطات ماهواره‌ها و حتی برنامه‌های فضایی منجر شود.

ذرات باردار عامل از دست رفتن ردیابی

یکی از عوامل مهم در پیش‌بینی مسیر ماهواره‌ها، پیش‌بینی اثرات طوفان‌های خورشیدی است. این طوفان‌ها، که شامل انبوهی از ذرات باردار و امواج الکترومغناطیسی هستند، می‌توانند به‌طور مستقیم بر روی ماهواره‌ها تأثیر گذار باشند و باعث اختلال در مسیر آنها شوند. این اختلالات باعث افزایش خطا در پیش‌بینی مسیر ماهواره می‌شود و توانایی کنترل و ردیابی ماهواره‌ها را کاهش می‌دهد.

بنابراین، فهم دقیق از هواشناسی فضایی و تأثیرات آن بر روی مسیر ماهواره‌ها، بسیار حیاتی است. تحقیقات بیشتر در این حوزه، نه تنها به بهبود پیش‌بینی مسیر ماهواره‌ها کمک می‌کند، بلکه همچنین می‌تواند در افزایش امنیت و کارایی برنامه‌های فضایی به کار گرفته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است
  • رمز موفقیت سپاه مقابله با تهدیدات دشمن است
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • سپاه ‌آماده مقابله با هرگونه تهدیدات دشمن است
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت