Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-03-29@06:03:28 GMT

یک علامت برای تشخیص زودهنگام پوکی استخوان

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۹۸۶۷

یک علامت برای تشخیص زودهنگام پوکی استخوان

استفاده از تراشه‌های ناخن در تشخیص ابتلا به بیماری پوکی استخوان به عنوان جایگزینی برای تست سنجش تراکم استخوان (BMD) که روش معمول تشخیص این بیماری محسوب می‌شود، توسط محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شد.

به گزارش ایسنا، طناز تعصب، محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در این باره اظهار کرد: بیماری پوکی استخوان معضلی در بهداشت عمومی است که با افزایش سن متوسط جامعه، روز به روز بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری بخصوص در میان خانم‌ها بیش از آقایان شیوع پیدا می‌کند.

وی افزود: در تست سنجش تراکم استخوان (BMD) که در حال حاضر قطعی‌‏ترین روش برای تشخیص پوکی استخوان است، علاوه بر هزینه بالا، فرد ملزم به دریافت اشعه ایکس است که خود می‌‏تواند موجب خطر و عارضه جسمی شود. بر همین اساس تحقیقی از سوی محققان واحد علوم و تحقیقات انجام شد که در آن اصل بر ارائه روشی غیرتهاجمی، کم‌‏هزینه و کم‌‏خطر برای تشخیص زودهنگام بیماری پوکی استخوان قرار داده شد.

تعصب با اشاره به اینکه در این تحقیق با استفاده از تراشه‌های ناخن دست و پا، اقدام به بررسی ابتلا یا عدم ابتلای فرد مورد آزمایش به بیماری پوکی استخوان شده است، افزود: این تحقیق بر اساس مقایسه بین نتایج حاصل از بررسی تراشه‌های ناخن دو گروه کنترل، شامل خانم‌های ۲۰ تا ۳۰ سال و گروه بیمار، خانم‌های ۴۰ تا ۶۰ سال که ابتلای آن‌ها به پوکی استخوان قطعی بود، انجام گرفت.

وی ادامه داد: تفاوت بین نمودار افراد غیرمبتلا و مبتلا به پوکی استخوان حاصل از آزمایش‌ها، نشان داد که این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای روش معمول باشد. اما با توجه به اینکه جامعه آماری این تحقیق تنها شامل افراد معدودی آن هم تنها از میان خانم‌ها بوده است، در حال حاضر نمی‌توان از این روش به عنوان روشی قطعی در تشخیص ابتلا به بیماری پوکی استخوان یاد کرد.

این محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر از این روش می‌توان به عنوان یک پیش آزمایش برای تشخیص افراد مشکوک به بیماری پوکی استخوان استفاده کرد و در صورت تشخیص بیماری، آنگاه با روش BMD اقدام به بررسی قطعی شود.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوان از این روش به عنوان یک روش جایگزین در تشخیص بیماری پوکی استخوان استفاده کرد، لازم است تا نمونه‌های بیشتری از میان خانم‌ها و آقایان مورد ارزیابی قرار گیرند. همچنین ساخت دستگاهی برای پودر کردن ناخن در محیطی کاملاً بهداشتی و طراحی نرم‌افزاری که بتواند به‌صورت خودکار نمودار حاصل از نتایج آزمایش را ارائه دهد، می‌تواند در افزایش قطعیت نتایج حاصل از این روش کمک کند.

این تحقیق توسط طناز تعصب و آیدا حق‌نژاد از محققان واحد علوم و تحقیقات با عنوان «بررسی امکان استفاده از تراشه‌های ناخن در تشخیص زودهنگام پوکی استخوان» به راهنمایی دکتر محمد نیکخو در این واحد دانشگاهی انجام شده است. مقاله برگرفته از این تحقیق، در سومین کنفرانس بین‌المللی مهندسی مکانیک و هوافضا به عنوان مقاله برتر انتخاب شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: پوکی استخوان بیماری ناخن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور و تمدید ۵۰ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در سال گذشته

                                                                    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ یادگار محمدی از ابطال ۱۵ مورد پروانه علامت استاندارد طی سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد از جمله تکالیف قانونی برای حصول اطمینان از رعایت الزامات استاندارد، استمرار کنترل کیفیت محصولات در واحد‌های تولیدی تحت پوشش استان و ترغیب این واحد‌ها به ارتقای کیفیت محصولات تولید شده بر اساس معیار‌های سازمان ملی استاندارد، است.   وی، تعداد واحد‌های تولیدی دارای پروانه استاندارد در استان را ۱۱۷ مورد عنوان کرد و یادآور شد: کارشناسان این اداره کل به صورت مستمر به بازدید از خط تولید، مواد اولیه و شرایط نگهداری فرآورده، همچنین بررسی اسناد و مدارک مربوط به کالیبراسیون و آزمایشات انجام شده در واحد کنترل کیفیت شرکت می‌پردازند.   سرپرست اداره کل استاندارد ایلام اضافه کرد: کارشناسان به طور تصادفی از کالا‌های تولید شده جهت ارزیابی انطباق محصول تولیدی با استاندارد‌های ملی مربوطه، نمونه برداری کرده و در صورت داشتن شرایط مذکور و انطباق آزمایشات با استاندارد ملی مربوطه، صدور پروانه استاندارد انجام می‌گیرد.   وی ادامه داد: شهروندان می‌توانند برای اطلاع از اصالت و اعتبار محصولات دارای نشان استاندارد درج شده روی محصول به هنگام خرید، کد ۱۰ رقمی ذیل علامت استاندارد روی محصول را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال تا با دریافت سریع پاسخ از اصالت کالا اطمینان حاصل کنند.   ۲۲۳ واحد تولیدی زیر پوشش اداره استاندارد در استان ایلام وجود دارد که ۱۵۲ واحد آن فعال است.

دیگر خبرها

  • بیماری اجسام لویی چیست؟
  • آخرین مهلت ارائه پروپوزال به فراخوان طراحی سامانه هوشمند تشخیص بیماری‌های دندان
  • تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی قبل از بروز علائم ممکن شد
  • سرگرمی نوروزی؛ عدد درست را به جای علامت سؤال قرار دهید؟ + پاسخ
  • ما باید در ماه رمضان استخوان‌های فلسطینیان را خرد کنیم ؛ نباید به آن‌ها رحم کرد (فیلم)
  • مشخصات بهترین قرص پوکی استخوان و تقویت مفصل
  • تغییر رنگ ادرار نشانه چیست؟
  • فعالیت ۱۱۷ واحد تولیدی دارای پروانه استاندارد در ایلام
  • صدور و تمدید ۵۰ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در سال گذشته
  • تشخیص بیماری قلبی با سرفه